Защо лошите момчета и токсичните връзки се поставят на пиедестал?

• 12 791
  • 622
  •   1
Отговори
# 165
  • София
говори си с мъжа си, и не заговаряй всеки форумен мъж, подред, не е ок.

# 166
  • Пловдив
говори си с мъжа си, и не заговаряй всеки форумен мъж, подред, не е ок.
Той наднича и чете, защото сте смешни.

# 167
Да не кажеш пред мъж, че масата мъже не са алфи и не се държат мъжки. Като червено на бик му действа. И то не го казваш на него персонално, а пред него. Да се зачудиш защо го приема лично, като самият той смята себе си за алфа мъжкар.

Рижко е 🔝 😺 🔝 😺 🔝 😺

# 168
  • София
Абе точно обратното е. Ние казваме, че масата мъже не са алфи. А кой е алфа и ние от кои сме, това изобщо не е обсъждано. И не виждам някой да реагира като бик на червено, пишем си спокойно, пускаме линкове към нАучни материали, очакваме разумна дискусия.
Защо е това делюзионно шеймване и хаос, наистина не знам.
Не знам кой е смешен, ама някои са гнусни.

# 169
  • France
Да видим дали съм разбрала? Жените твърдят, че алфите не ги интересуват, защото те имат други критерии, а мъжете се обиждат как така, алфите са връхта и всички жени си падат по тях?

# 170
  • София
Кой видя да се обижда? Пак клевети и шеймване.
И, мейкъп йор майнд, като не сме алфи, защо да се обиждаме, че жените не харесвали алфи. Това е изключително глупаво.

# 171
Фил, не си разбрала. Присъстващите двайсе жени имат различни критерии. Присъстващите трима мъже са entitled алфи, непокриващи критериите на присъстващите жени. Което не би било чак толкова жалкарско, ако не знаеш манталитета, семейното им положение и историята им на постване, но лошото е, че я знаеш.

# 172
  • France
Да, някои тук са толкова редовни, че и да не искам, започнах да ги опознавям.
Тангра, спокойно, тука си лафим само. Мини на безкофеиново и ще ти просветне.

# 173
Така наречените тук алфа мъже вече не са особено актуални и предпочитани за партньори, тъй като са териториални и в много случаи първични. За ударна интензивна бърза връзка или приятел с бонус, стават.
Но във времето на информацията, стреса, една жена търси много повече мъж, който би могъл да води диалог, да е с гъвкава психика и да притежава китка от преди всичко човешки качества, а не само да се докаже като харесван мъж, можещ да се грижи за семейство. Поради това сега е тренда на бета мъжкарите. Те са по-умерени, по-мислещи, по-гъвкави.

# 174
  • Далечният изток
Шеймване, та шеймване... Това нещо има ли си българска дума?

# 175
  • София
Засрамване.
Въобще не знам какво е алфа мъжкар. Ако е някой, дето ще ми се прави на шеф - такива въобще не обичам, пък и срещам много рядко.

# 176
  • France
Съгласна съм с Базила.
Страскащата статистика показва, че около 2% от населението е с психопатски отклонения. Което не означава, че е задължително криминално проявено. Обикновено това са хора, които лесно се изкачват по йерархическата стълбица, защото нямат съвест, чувство за страх и реагират добре на стреса. Обяснението, което антрополозите и психиатрите дават е, че това е наследство от висшите примати и стадния начин на живот. Така де - въпросните алфи. Като забележете, става дума и за двата пола. Само, че в модерния живот, тези "качества" не допринасят за развитието на обществото, а обратно. Тоест става дума за еволюционна задънена улица като апендикса. И логично, жените предпочитат емпатичните бети (хич не обичам тази класификация), защото с тях имат повече шанс за дълъг и приятен съвместен живот.
Колкото за примера в темата, Памела А е израстнала в дисфункционално семейство, с проблеми с алкохола и сексуално насилие. Нищо чудно, че си пада по лоши момчета.

# 177
Чух го от Джордан Питърсън (нали цитираме книги и пр.), но той май цитираше друг - жената е привлечена от мъж, който е достатъчно агресивен да я защити от другите мъже, но недостатъчно агресивен, за да нападне нея самата.
Проблемът (това извън казаното от професора) е, че обикновено втората част става видима на късен етап от отношенията. Никоя жена не се жени целенасочено за бияч.

# 178
  • София
На днешно време доста трудно се намират мъже, които взимат решения. Има и такива, сред тях има и свестни. За съжаление, някои от по-решителните се оказват токсични, например ревниви.

# 179
Отдавна съм забелязал, в тоя форум като се заговори за алфа, на всичките им действа като червеното на бика. Изобщо не се разбира какво означава това понятие и се свързва с примитивизъм и насилие. Докато в реалността повечето си падат точно по алфи, защото са уверени и със самочувствие ( с покритие), което си привлича жените като магнит.
Грешките винаги привличат желание да се коригират. И темата за правописа е доста активна.
Алфата се свързва с доминиране, докато ако разгледаш проучванията на женското мнение, то в желаните качества които жените търсят у мъжете на първо място са неща като грижовност, с поне 70%, докато "доминиращ" въобще не влиза в изискванията. Дори мъжките списания вече не говорят за алфи. 2023г сме, за който не си е погледнал календара.

Общи условия

Активация на акаунт