Защо лошите момчета и токсичните връзки се поставят на пиедестал?

• 12 801
  • 622
  •   1
Отговори
# 360
  • France
Като алфа, бета, гама, делта...

# 361
Като алфа, бета, гама, делта...

Все пак дай цели изречения. Аз както разбрахме съм тъп, не разбирам от клик и намеци.

# 362
  • София
Аз лично познавам такава двойка. Няколко такива двойки даже.

# 363
  • Далечният изток
И аз познавам.

По твоите критерии всички красиви са и успешни, богати и т.н. все прекрасни качества. А вариант топ външен вид, а боклук като човек?! И от двата пола.

# 364
  • France
Не знам дали си тъп. Мисля, че ти е трудно да си синтезираш мисълта и имаш някакви комплекси. Разбира се, може и да греша. Не те познавам реално.
Виждам хората като цветове. Понякога има хармония между тях, но не вярвам в йерархията.
Например - аз съм нежно зелено, а бившият ярко червено. Поотделно сме красиви цветове, но като се смесихме станахме акано кафяво. После аз си намерих небесно синьо и станахме невероятно тюркоазено. Той се запозна със слънчево жълто и станаха симпатично оранжево.
Не разбирам този стремеж да слагаш всички в кутийки и да ги нареждаш по ред.

# 365
Като ви чета, цял ден просто припадам.
Все едно , не сте се влюбвали в не много хубави и атрактивни мъже, а само холивудски красавци.

# 366
  • София
Да се върнем на темата. При някои с грубости има клик, а с другия, хапартамент, кола, образование, висок, красив, няма клик.

Само не мога да разбера, ако само беше достатъчен могъщият клик, защо има толкова теми в СО?
Кликнало, разпознали се, събрали се тюркоазите, ама след време станало кафяво.
Тоя клик не е ли завинаги или само за малко или как?

Та темата е отворена, да се попита, защо така.
А изведнъж виновни излязохме всички мъже, пишещи в темата.

# 367
  • София
За да стане тюркоазеното кафяво вина имат и двамата. Обикновено продължителна. Единият дърпа на една страна, другият на друга....

# 368
Кое се смята за атестацията на добрият клик?
Нима не е именно дългогодишния брак, децата, общите сбъднати мечти, общите спомени  и разбирателството?
Или ще са други категориите? Кои са те?

# 369
  • France
Наивно е да се мисли, че темите в СО са огледало на живота. Нормално е във форум за взаимопомощ да има теми споделящи проблеми. Все едно да правиш проучване преди избори на митинг на някой миноритарен кандидат. Ще получиш 89% възможност, че следващият президент ще е Пенчо Драганов.
В живота срещаме понякога повече от една половинка. В това няма нищо лошо. Както казват моите приятели: "не успях с брака си, но ще успея с развода си".

# 370
  • sofia
Клик има и може да се случи като се срещаш с много и различни хора без да си обременен от възрастта. Малкият ми син не мое се запре, а големият не мога да го изкарам от вкъщи, камо ли да срещне някое евентуално гадже... То за тоя клик си трябват действия. Голямото още от малък трудно се сприятеляваше, винаги е имал 2-3 дружки и винаги се е изказвал критикарски към хора, които не му допадат и не цепи басма. Ми това няма да му помогне във взаимоотношенията занапред. Не е като да не сме говорили, ама той е във фаза всички що фърчи се яде и ние нищо не разбираме от живота.
Отделно, с напредването на възрастта и естественото повишаване на нивото на обремененост, шансът за клик намалява и тук се появява оценъчната скала.
Никой клик не е завинаги. Хората понякога взимат странни решения и няма гаранция кой кога ще го тресне нещо.

# 371
Не знам дали си тъп. Мисля, че ти е трудно да си синтезираш мисълта и имаш някакви комплекси. Разбира се, може и да греша. Не те познавам реално.
Виждам хората като цветове. Понякога има хармония между тях, но не вярвам в йерархията.
Например - аз съм нежно зелено, а бившият ярко червено. Поотделно сме красиви цветове, но като се смесихме станахме акано кафяво. После аз си намерих небесно синьо и станахме невероятно тюркоазено. Той се запозна със слънчево жълто и станаха симпатично оранжево.
Не разбирам този стремеж да слагаш всички в кутийки и да ги нареждаш по ред.

Бившата ми беше кренвирш, аз съм майонеза и стана дюнер.

Сегашната ми е кисела краставичка, аз вече съм майонеза с кетчуп (развих се) и сме салата Оливие ала Франсе.

Simple Smile

# 372
Да се върнем на темата. При някои с грубости има клик, а с другия, хапартамент, кола, образование, висок, красив, няма клик.

Само не мога да разбера, ако само беше достатъчен могъщият клик, защо има толкова теми в СО?
...
Та темата е отворена, да се попита, защо така.
А изведнъж виновни излязохме всички мъже, пишещи в темата.
Покрай класациите, верно темата тръгна на пенджуек. Не е въпросът дали десятката харесва двойка, а защо токсичните отношения и лошите момчета се поставят на пиедестал.
Аз лично виждам, че има такова нещо като животинско привличане. Абе виждаш някого на улицата и ти спира дъха. Обаче ако си отвори устата да говори... връщаш си дъха набързо. А ако разбереш туй-онуй от възгледите му за живота, хептен се прецаква работата.

Е, ами мисля си, че при някои жени нещата свършват до първия момент - оня с животинското привличане. А идват обратно в съзнание, когато е твърде късно. Понякога имат някакви абсурдни идеи да са спасителки на пропаднали типове, или също абсурдните идеи как той ще се промени, няма начин да не се промени... Тоест, след като са харесали мъжа физически, някак разчитат, че другото ще се нареди от самосебе си. Ами, не се нарежда.

И другият случай са мъжете-психопати, които интуитивно си надушват жертвите, омотават ги, омагьосват ги и после си ги тормозят на воля.

# 373
Разбирам, че не приемате това, донякъде защото мъже ви го казват. Еми разровете се има бая и жени обясняващи Пикап теорията и свалките и привличането - Kezia Noble, Кобилкина донякъде ги вдява, има и разни други българки - не ги знам наизуст. Нали ако проблемът е, че мъже ви разказват тази теория. Ок.

# 374
  • София
Кажи само какво общо има пик АП с лошите момчета и токсичните връзки?

Общи условия

Активация на акаунт