Защо лошите момчета и токсичните връзки се поставят на пиедестал?

• 12 765
  • 622
  •   1
Отговори
# 420
Добре де като те кефи Наполеон, пак питам, защо непрекъснато 99% от мацките (сега кажи, че тук мамите не са такива) търсите по-висок от вас?
Защото много нависоко окачват кухненските шкафове и на повечето ни е трудно да достигаме чиниите от горния ред.

По тази уникална логика, жените над 1.80 пък трябва да са с ниски мъже. Защото на мъж 1.60 ще му е трудно да достига чиниите и ще ползва жената затова.

Но странно защо дори и супер високите жени, баскетболистки да речем, искат мъже по-високи от тях.

Може би ако приемеш теорията за алфата и хипергамията, ще си го обясниш.

Интересно още един термин - хипергамия, който не е възникнал с модерната теория за пикапа и алфата, а е доста по-стар и но пак горе долу изповядва същата трактовка. Слочаенос? Не мисла.

Жените изповядват хипергамия.

# 421
Тя се гъбаркаше с теб... Шегичка.
Другото, което не понасям – мъже без чувство за хумор.

# 422

Абе тя се гъбаркаше, ама си каза и истината. Жените искат и мъж, който да има повече физически умения от нея и възможности. Ако примерно аз не мога да достигам чиниите, а тя - да, ако аз не мога да вдигна хладилника, а тя - да, ако аз не мога да тичам - бързо, а тя - да - ще я отблъсна. Защото аз няма да имам достатъчно физически качества да съм по-силен от нея дори, па камо ли да съм алфа в нейните очи.

Дет се вика да се погъбарим, че да си кажем истината.

Ама в крайна сметка - отричате, отричате, ама никоя не излезе да каже, че се кефи на слаби-психически, на ниски, дебели, бедни, тъпи и по-нискорангови дори от самата нея мъже. Никоя. 0. Иначе много сте добри повечето на лафовете. Мисля даже да пиша на Иво Сиромахов 1-2 от вас да ги вземат в 7-8ми ТВ, че нещо съвсем замря там Краси Радков и скечовете.

# 423
Футболеро, какъв точно е проблема не разбирам?
Мъжете също искат най-доброто сред жените без да им дреме дали могат да си го позволят. Като не могат почва великото "плюене" (както виждаме и тук).

# 424
Мъжете също искат най-доброто сред жените без да им дреме дали могат да си го позволят. Като не могат почва великото "плюене" (както виждаме и тук).

Според мен единственият проблем, който виждам и целият спор, който възниква е - част от жените тук поради някаква незнайна причина (предполагам защита на личното им его) отричат, че всеки предпочита хубавото (във всички аспекти) и отричат кое реално е хубавото.

# 425
Futbolero_B, аз не се кефя на бедни, дебели и грозни мъже, признавам си. Но не обичам и токсични мъже, прекалени ревнивци, женкари, манипулатори. Харесвам си спокойствието, искам да се чувствам желана, обичана, уважавана и единствена.
Само не разбрах защо се опитва да се наложи мнение, че умните, богати и красиви мъже са токсични? Според мен това изобщо не е вярно. От токсичните, които аз познавам, чеп за зеле не става.

# 426

Според мен единственият проблем, който виждам и целият спор, който възниква е - част от жените тук поради някаква незнайна причина (предполагам защита на личното им его) отричат, че всеки предпочита хубавото (във всички аспекти) и отричат кое реално е хубавото.

Аз не виждам някой да го отрича.
Както се разбра от темата не всяка би се хванала с по-нисък от нея мъж.

# 427
Но не обичам и токсични мъже, прекалени ревнивци, женкари, манипулатори.

Ето браво, супер честен и готин отговор. Накрая май ще се съгласим.

Само да поясня - никъде не съм писал, че е алфа да си ревнив и манипулатор. Напротив - ревността показва слабост и несигурност. Манипулацията показва несигурност, че си достатъчно готин - тоест пак не е алфа.

Виж за женкарството може да посрпорим, според мен мъжете с много бройки от красиви жени са алфи.

# 428
  • София
А защо токсичните мъже притежават по-голям сбор от тези качества?
Самоуверени, наперени, сигурни в себе си и действията си?
Скрит текст:
И ето подобни качества може да бъдат открити в много нарцистични и токсични мъже.
П.С. Психическото насилие също е насилие.
Изобщо не съм забелязала подобно нещо. Хората, и мъже, и жени, харесват други хора със самочувствие, по-екстровертни са, правят впечатление, по-усмихнати, по-разговорливи. Познавам много мъже, които са добре облечени, на добри позиции, интелигентни, начетени, свръх ангажирани (сещате се, от онези с каузите, семинарите и високите длъжности и т.н.), съответно са със самочувствие с покритие и жените им се лепят, не са останали без жена и постоянно им пишат и се навъртат около тях. Но те са далеч от токсични женкари. Да кажете, че ревнивият женомразец, който е изкарал пари от схеми и далавери, има по-голям сбор от качества понеже плямпа повече и обяснява как е хванал ейййй така риба, е смешно.
Мисля, че точно това е проблемът. Жените много лесно се хващат на приказки. Виждала съм и мои приятелки как поглъщат всеки брътвеж от някой, който говори измислица след измислица.
Няма как да им светиш на тези със семинарите, та да знаеш колко любовници въртят.
Освен това, процентно, колко точно мъже водят семинари? 0.0001%?
Тях никой не ги е изключвал, много ясно, че съществуват и такива.

И като са топ с всички качества, драма предлагат ли? Защото при много жени е супер важна драмата, тръпката, несигурността. А не колко е успял и умен един мъж. Не казвам, че последното не се гледа, но не от всички и не на толкова на подсъзнателно ниво, колкото на рационално.

# 429
Ама тя драмата идва от несигурността, а несигурността какво означава - или те крие и реално не сте във връзка, или постоянно ти изневерява и ти го навира в очите, или няма пукната стотинка и постоянно е на ръба финансово, или е алкохолик и наркоман. Нито едно от тия неща не предполага " алфа ", а загубеняк. Мисля, че имате грешни разбирания за мъжкар.
Futbolero_B, многото бройки с красиви жени не означава изневеряващ мъж. Може да си в сериозна връзка и когато си сам да си трупаш бройка след бройка. Не само може, а и е факт. То става въпрос и за самоуважение, изневярата предполага, че нямаш такова.

# 430
Ама тя драмата идва от несигурността, а несигурността какво означава - или те крие и реално не сте във връзка, или постоянно ти изневерява и ти го навира в очите, или няма пукната стотинка и постоянно е на ръба финансово, или е алкохолик и наркоман. Нито едно от тия неща не предполага " алфа ", а загубеняк. Мисля, че имате грешни разбирания за мъжкар.
Futbolero_B, многото бройки с красиви жени не означава изневеряващ мъж. Може да си в сериозна връзка и когато си сам да си трупаш бройка след бройка. Не само може, а и е факт. То става въпрос и за самоуважение, изневярата предполага, че нямаш такова.

Също съгласен. Според мен накрая една жена ще ме разбере. Алфа мъжът като даде дума си я спазва. Но това не значи, че дава дума на всяка. С едни спи за една нощ, с други може да стои и цял живот. Но това не значи, че ще стои с всяка, с която спи.

# 431
Е аз тва го написах още не първите страници, алфата няма общо с драмите и несигурността, освен в някои случаи на изневеряващи алфи, но и в този случай пак е същото.
Несигурността и след " отвоюването" наградата действа като наркотик на мозъка и от там зависимостта към този човек. Докато нормалните отношения са скучни. Изобщо няма общо натиска на обществото, че ще остане стара мома с котки. Едва ли има родител да се кефи, че тийнката му се такова с кварталния гамен или пройдоха, ама тва рядко би спряло същата тийнка преди да си счупи главата.

# 432
  • София
Ама, казвайте, когато казвате нещо смешно, за да знаем кога да се смеем. Иначе, безмислици в темата на килограм. Трудно се различават от "смешките".

Аз в темата "плюене" и адхоминем видях само от жени към мъже в темата.
А изобщо няма и бегло сравнение между критичността и претенциите на жените и мъжете при избор.
Мъжете може и да "искат" най-доброто, но си знаят мястото и се задоволяват и с тяхното ниво, че и с по-малко (поне 2 единици).
Жените, от друга страна, все не им стига, 90% от мъжете са буквално оценяни като отблъскващи.
Освен това, мъжете са много по-склонни за компромис, връзка, брак, деца (по-средните), само че никой не ги пита.
Докато жените казват, ако не мога да намеря мъж +2 единици на моите, предпочитам да си живея сама с котките.
И това си има кристално логично и ОЧЕВИДНО научно обяснение при теорията за "алфите", ама много ще се ядосат някои, ако го напиша. Всеки може да се сети и сам, само си представете при формирането на инстинктите какви са били връзките и кой с кого.

Futbolero_B, аз не се кефя на бедни, дебели и грозни мъже, признавам си. Но не обичам и токсични мъже, прекалени ревнивци, женкари, манипулатори. Харесвам си спокойствието, искам да се чувствам желана, обичана, уважавана и единствена.
Само не разбрах защо се опитва да се наложи мнение, че умните, богати и красиви мъже са токсични? Според мен това изобщо не е вярно. От токсичните, които аз познавам, чеп за зеле не става.
За пореден път, при теорията за "алфата" механизмът на харесване е сляп, и се гледа по белези (дори не и качества), просто маркери, примерно силен глас, решителност и тн. При някои мъже може да уцели истински и добронамерен алфа, при други (особено по-първичните жени) уцелва други типажи, включително и напълно ФАЛШИВИ, а някои от тях и токсични. Това са просто различни разновидности. Това, че инстинктите работят по списък от маркери, не означава, че този списък е кратък или прост, или е все с еднакви приоритети и тежест за всеки маркер.

Отново, виж ми горния отговор. Инстинктът действа по МАРКЕРИ, може да уцели и загубеняк.
А в днешните времена, където не доказваш винаги думите си с дела, а се разминаваш с плямпане, шансът да попаднеш на плямпащ загубеняк е много по-висока. Елементарен принцип е. Просто всеки човек има ограничен набор от ресурси и специализация. Съответно "никой не може да ти даде това, което аз мога да ти обещая". А че някои предпочитат да не различават приказки от реално покритие, дори и когато всичко се вижда, си остава за тяхна сметка.

# 433
Futbolero_B, естествено, че алфата няма да вземе всяка, предполага се, че и не спи с всяка. Както и rf22 писа още на първите страници, ако ще говорим за животните, в глутниците има алфа двойка, тоест мъжът алфа е с жена алфа. Ако предположим, че това са елитните 1-2 % от обществото, хайде 10 %, то е абсурдно да си говорим как повечето жени си падали и имали връзки с токсичните " алфи ". Те дори не са ги срещали, не контактуват с тях, камоли да имат връзка с тях. Мара няма нужда да си начуква сама канчето защо все си пада по токсични алфи, кварталният гамен не е алфа, тя най-вероятно никога няма да срещне алфа. Може да си начуква канчето защо си пада все по загубеняци и или да се самоусъвършенства, за да я забележат алфите, или да започне да харесва добри и свестни мъже от нейната категория.

# 434
Futbolero_B, естествено, че алфата няма да вземе всяка, предполага се, че и не спи с всяка. Както и rf22 писа още на първите страници, ако ще говорим за животните, в глутниците има алфа двойка, тоест мъжът алфа е с жена алфа. Ако предположим, че това са елитните 1-2 % от обществото, хайде 10 %, то е абсурдно да си говорим как повечето жени си падали и имали връзки с токсичните " алфи ". Те дори не са ги срещали, не контактуват с тях, камоли да имат връзка с тях. Мара няма нужда да си начуква сама канчето защо все си пада по токсични алфи, кварталният гамен не е алфа, тя най-вероятно никога няма да срещне алфа. Може да си начуква канчето защо си пада все по загубеняци и или да се самоусъвършенства, за да я забележат алфите, или да започне да харесва добри и свестни мъже от нейната категория.

Ами виж сега - мъжете понякога искат просто секс. Аз лично ако бях топ алфа 10ка какво бих правил - 3-4 години ще играя 6ци-8ци и само да спя с тях за кеф. И после да се задомя с някоя 10ка.

Общи условия

Активация на акаунт