Паническо разстройство - 57

• 42 073
  • 741
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте! Записвам се при вас в групата 🙂. Не знам точно какво ми е  ходих на психиатър няколко пъти, каза, че съм тревожна. Беше ми изписала да пия Абизол по 5 мг, на третия ден от него съм друг човек направо, не мисля за болести и смърт. Пих 3 месеца , две седмици бях ок , после пак се почва, първо едно и след него се нанизват пак всякакви мисли една след друга, мисля ги денонощно, засега спа още де,  изпадам в състояние да не ми се прави нищо, спирам да ям, просто не изпитвам глад и нищо не ме радва. За последната година на няколко пъти става така , веднага ми спира цикъла, 2022 ми е идвало няколко пъти, през 3 месеца да кажем, иначе всичко ми е ок, но изпадна ли в такова състояние спира, не ми пречи де просто като симптом го пиша, нямам иначе такива замайвания като при повечето. Лекарката каза пак да започна да пия абизола, но не съм започнала, от вчера пия Bland  засега не действа, спах добре вечерта, но нищо не ми се прави, нямам желание за живот и не мога да се наслаждавам на него

# 241
Здравейте!На аритави съм от месец и половина.Имам ужасно съхнене на устата,като стиптосана ми е и особено по време и след сън толкова изсъхва,че е отвратително.Имате ли подобни оплаквания?Дали е от антидепресанта?

# 242
Не знам, но аз забелязвам че винаги март, април месец не съм хич в ред. Последните дни такава хипохондрия ме е хванала, общо взето всяко нещо приемам за симптом и знак, че съм болен и толкова. Това вече 3та година откакто ми започнаха тези състояния ми избиват най-много през пролетта. Зимата, когато уж е мрачно и поттискащо се чувствам по-добре и не се вглъбявам чак толкова в лошите мисли, не знам има ли при вас някакво сезонно влияние тревожността?

# 243
  • София
Здравейте!На аритави съм от месец и половина.Имам ужасно съхнене на устата,като стиптосана ми е и особено по време и след сън толкова изсъхва,че е отвратително.Имате ли подобни оплаквания?Дали е от антидепресанта?
Пише го, че е често срещан страничен ефект и уж би трябвало да размине с времето. Като цяло как ти се отразява Аритави?

# 244
А някой от вас има ли "симптоми" от страна  на очите...като изключим замъгленото зрение ..например болки в очите,но без главоболие...но пък постоянни и едно такова като пипане и парене,ама много щипе под горните клепачи.. все едно както херпес като ти излиза как щипе и пари ..и в очите си така го усещам...ходих на един очен тук ..той ми вика сухо око ..е да ама аз много добре знам какво е сухо око и съм запозната с симптомите му и изкуствените сълзи отдавна.  Тц това не е такова много щипе...и вече от месец е така

# 245
  • София
Надежда, да не е някоя алергия? Постоянно ли ти е, свързваш ли го с нещо, когато се е появило?
На мен така ми "люти" и щипе като съм дълго време на изкуствена бяла светлина.

# 246
Не знам, но аз забелязвам че винаги март, април месец не съм хич в ред. Последните дни такава хипохондрия ме е хванала, общо взето всяко нещо приемам за симптом и знак, че съм болен и толкова. Това вече 3та година откакто ми започнаха тези състояния ми избиват най-много през пролетта. Зимата, когато уж е мрачно и поттискащо се чувствам по-добре и не се вглъбявам чак толкова в лошите мисли, не знам има ли при вас някакво сезонно влияние тревожността?
Аз още не мога да кажа дали ми се обостря пролетта, понеже от около 8 месеца съм така,  зимата пих лекарства 3 месеца и бях добре , 2 седмици след като ги спрях пак взеха да не биват нещата, вече месец се измъчвам, постоянно са ми някакви органи и симптоми в главата , ако не е един ще е друг .

# 247
Добре, да го кажем иначе - не приемайте ноотропоци с АД. Не защото са опасни, а защото МОЖЕ да са опасни в комбинация. При всеки влияят различно. Конверсията на серотонина в корема наистина е много индивидуална. И да добавя - аз хапчета не изписвам. Има си психиатри. Има и добавки , които са много често в ниски дози и като цяло не особено ефективни.

# 248
  • София
Ех, то в тази графа на ноотропици попада и Ашваганда, Габа, Гинко билоба и т.н. Ясно, че е индивидуално, но излиза, че трябва да си пием или само такива добавки или само АД Sad

# 249
Gergana852, ти се бориш с хипохондрия, по описанието ти, затова са ти изписали и антипсихотик. Дано успееш да се пребориш без него.

# 250
Ех, то в тази графа на ноотропици попада и Ашваганда, Габа, Гинко билоба и т.н. Ясно, че е индивидуално, но излиза, че трябва да си пием или само такива добавки или само АД Sad
Както е модерно да се казва при младежите като съвет - Незнам, ти си знаеш, брат Simple Smile

Навремето имаше едни медикаменти за отслабване - ЛиДа и Мейзитанг. Буквално се топяха хората с тях. Но после се напълниха болници и психиатрии с точно същите потребители на тези хапчета. Но пък имаше и много, които не им стана нищо от Сибутрамина в тези хапове. Така че си е индивидуално явно всичко.

# 251
Хора, Георги дава само насоки в темата. Не виждам да кара някой да комбинира това и онова. Всеки има глава на раменете си да взема решения, дали да слуша някой във форума или не. Хем го питате, хем реагирате с/у него. В крайна сметка ходете по доктори и питайте. Това е начинът. Задават му се стотици въпроси и накрая го заплашват.

# 252
Gergana852, ти се бориш с хипохондрия, по описанието ти, затова са ти изписали и антипсихотик. Дано успееш да се пребориш без него.
Сега се опитвам, но не знам дали ще се получи, като гледам може  до края на живота да ги пия. Моята хипохондрия е насочена към дъщеря ми , не към мен, за мен въобще не се притеснявам

# 253
Хора, Георги дава само насоки в темата. Не виждам да кара някой да комбинира това и онова. Всеки има глава на раменете си да взема решения, дали да слуша някой във форума или не. Хем го питате, хем реагирате с/у него. В крайна сметка ходете по доктори и питайте. Това е начинът. Задават му се стотици въпроси и накрая го заплашват.
Не се впрягай, аз не го правя. Зад определени имена в темата знам кой стои и какво прави точно. Ама се бъркат, аз рецепти не пиша, нито на някой му навирам хапчета в гърлото. И знам кои добавки се правят в Дупница и само по етикет имат описаните съставки, иначе са чисто гума гуар или желатин и нищо повече. Както и да е. Познавам и хора, които комбинират АД със стероиди, хапове за кръвно, метформин и на края на вечерта 5 уискита за сън и още са живи противно на медицината. Даже се теглят в Еконт като идат, че там кантара бил точен. Да не се припознае някой тука, говоря го като измислена история Simple Smile

# 254
  • София
Тук сме, за да се подкрепяме, не задълбавайте в такива неща, а и в крайна сметка никой никого не е заплашил, просто е начин на изразяване и интерпретация от отсрещната страна...Всеки сам си преценя Simple Smile
Георгий, аз те ползвам за лекарствена енциклопедия Simple Smile Смятам, че всеки един тук може да е полезен на друг със споделено мнение и наистина всеки носи глава на раменете си и решава в каква посока да поеме.
Лично аз продължавам да съм си на проба-грешка и с добавките - захвърлих ашвагандата още преди две седмици, защото я пих около месец и реших, че с нея ми става по-гадно.
Сега съм решила да се опитвам да пия повече вода, че срам не срам карам с по около 500 мл/ден.
,Вит Д, Вит Ц, Б комплекс заради невропатията, колаген заради гръбнака, пробиотик, вечер магнезий...последният да затвори вратата Simple Smile отделно си пия АД и метформин.
За фирмите производители не коментирам на кои съм си купила, че явно и там не се знае въпреки етикета с какво е пълно.
Наскоро разбрах защо толкова са поевтиняли Solgar, ако е вярно разбира се, натъпкали са ги с палмово масло и силициев диоксид, за да постигнат по-ниска цена.

Общи условия

Активация на акаунт