Паническо разстройство - 57

• 42 059
  • 741
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Около 2 години бях сравнително добре. Сегашният рецидив ме натисна полека, но много здраво държи и навлезе дълбоко . Преди да мина пак на АД няколко месеца се борех със сили на духа, алора ....но не се оказа достатъчно. Има някаква разлика с предишните симтпоми, от предишните ми кризи, но и преди и сега страданията са огромни.

# 316
Пия дуксет от 4 месеца и много ми се спи сутрин, имам нужда от повече сън. Мислите ли, че има връзка?

# 317
Около 2 години бях сравнително добре. Сегашният рецидив ме натисна полека, но много здраво държи и навлезе дълбоко . Преди да мина пак на АД няколко месеца се борех със сили на духа, алора ....но не се оказа достатъчно. Има някаква разлика с предишните симтпоми, от предишните ми кризи, но и преди и сега страданията са огромни.

Стискам палци да се оправиш бързо ❤

# 318
Пия дуксет от 4 месеца и много ми се спи сутрин, имам нужда от повече сън. Мислите ли, че има връзка?
Аз бях по същия начин и не само сутрин и вечер много рано си лягах …

# 319
  • София
По кое време на деня го пиеш-сутрин или вечер? Иначе като цяло, ок ли ти е с него?
Аз приемам Аритави от две седмици,сутрин все още 30 мг, много ми е сънено през целия ден,сутрин едва ставам. От преди си бях така,но сега е много по-засилено.

# 320
Не знам Мигрена аура ли е, тревожност ли е, но главата ми често е като в дереализация. Взимам Дулсевиа 60 мг Шипове, хроничен синузит чак досега не са ми правили така проблеми… Като влезна в супер светло пространство или на смрачаване вечер сякаш ми става тъпа главата и замазана мисълта…

# 321
Сутрин го пия, но много ми се спи и вечер в 21 часа вече едва гледам. Иначе ми помогна доста. Замайването се пооправи, не напълно но все пак е по-добре.

# 322
Не знам Мигрена аура ли е, тревожност ли е, но главата ми често е като в дереализация. Взимам Дулсевиа 60 мг Шипове, хроничен синузит чак досега не са ми правили така проблеми… Като влезна в супер светло пространство или на смрачаване вечер сякаш ми става тъпа главата и замазана мисълта…
[/quote
И аз подобни усещания.От няколко години имам и свръхчувствителност на светлина..мнооого ме дразни слънцето.Преди го отдавах на очите- високо късогледство имам 8 диоптъра.Но сега мисля,че е от паниките.

# 323
Другото, което виждам като страничен ефект е закъсняването на цикъла. Вече трети месец ми закъснява с по 15 дни. На вас случвало ли ви се е?

# 324
Другото, което виждам като страничен ефект е закъсняването на цикъла. Вече трети месец ми закъснява с по 15 дни. На вас случвало ли ви се е?
При мен се получава да не ми идва по два месеца и половина, но аз мисля ,че не е от хапчетата при мен, аз като изпадна в състояние на притеснение ми спира цикъла дори да не пия лекарства и като се успокоя ми идва ама след месеци. Забелязах обаче ,че много ме болят гърдите и се подуват , докато пшх лекарствата ме боляха месец и нещо, 3 месеца пих лекарствата и напълнях от 52 кг на 65. Като ги спрях станах 61 , но сега отново започнах да взимам и няма да се учудя и 70 да стана за 1 месец. А психо ми казва ,че не можело да е от лекарството, а аз през живота не съм била толкова , единствено като бях бременна.
Също така имам друг проблем, като започна да взимам лекарствата веднага искам да имам второ дете,а докато ги приемаш не може, трябва да мине 1 месец от тях , а като им свърши действието изпадам пак в тревожност и хипохондрия страшна и дори не искам и да си помисля за второ дете , отделно ,че ми спира и цикъла от притеснение и е невъзможно да стане , някакъв омагьосан кръг просто.

# 325
Вие сте точно като мен и относно децата и относно килограмите. А за цикъла не е от притеснението, колкото и са съм шашната ми идва, но пия ли хапчета закъснява и това си е. Сега ми закъснява 13 дни, а коремът ми е подут като балон. Не виждам вече изход от този кръг.

# 326
  • София
Момичета,пробвали ли сте да приемате за цикъла вечерна иглика - с нея си оправих страшния ПМС, даже няколко месеца не съм пила. С нея ми идва като часовник и нямам болки.Прочетете за нея.
Аз на Стимулотона не съм имала проблеми с цикъла като големи закъснения,сега с Аритави ще видим. Иначе, понеже нямам деца, питах пси за това какво се случва,ако съм на АД и забременея. Каза, че например със Стимулотон е ок да се бременее и ако някоя жена, ако при забременяване приема друг хап й го сменя със сертралинов АД.

# 327
Подкрепям за вечерната иглика.Пия я от няколко години.Редовен цикъл(предвид и годините вече),без предменструален синдром,болки в гърдите и т.н.Може би роля играе и режимът ми на хранене до известна степен.Добре е да си изследвате хормоните,имате ли съмнения за ИР или СПКЯ.Не отдавайте всичко на лекарствата,които приемате и състоянието в което сте.

# 328

Ще прочета за вечерната иглика и аз. Пробвах и с хранителен режим, който винаги помага и нито грам не се сваля, иначе хормоните са наред, а аз и тренирам, 5 пъти в седмицата ходя на фитнес . Сега естествено съм на сладка вълна, след като ми мина стреса , 4 дни пия хапчето и вече съм ок може да се каже. СПКЯ нямам, а какво е ИР , имам кисти малки в гърдите само от кърменето

# 329
За хормоните имат значение оптималните граници,а не тези от лабораториите.То зависи и какво точно сте изследвали.Може да се консултирате и в съответните теми.За хранителния режим също.Може и да е оптимален,но може и да не е."Сладките вълни"не са добро нещо.Може тренировъчния режим да не е правилен или да идва тежък.Просто налучквам и давам насока за размисъл.Проверете и дефицити на витамини и желязо.
ПП Инсулинова Резистентност.

Последна редакция: пн, 13 мар 2023, 22:52 от dt

Общи условия

Активация на акаунт