Паническо разстройство - 57

• 42 083
  • 741
  •   1
Отговори
# 345
Имаше някой , който по- нагоре беше споделил, че когато се ядоса, не може да контролира тялото си .

Аз пък днес , на фона на всичкото ми ходене на психотерапия, прилагане на техники и дишане, изпаднах в ужасно тъпо състояние.
В метрото преди малко на един мъж му прималя и явно беше паднал , аз видях как го вдигат едни момчета и той седна. Умишлено обърнах гръб , но след няколко минути чух как изхриптя и хората наоколо се радвижиха разтревежено , една жена извика нещо...
На мен така жестоко ми се учести пулса, ръцете ми премаляха , чак се разтрепереха. Тръгнах да се местя из метрото , за да не съм близо до това място.
Отне ми време да си възвърна нормални я пулс, а лицето му, дикато го вдигаха, е още пред мен.
И си мисля колко съм крехка и как едва-едва явно функционирам и няй- малкото напрежение ме вади от баланс.

И още колко е тъпо да съм такава, вместо да мога да помогна , аз ставам супер неадекватна.
Вие как реагирате в такива ситуации?
Как се справяте?

# 346
И аз изпадам в паника и ми влияе зле. Преди 2 години с майка ми намерихме баба ми паднала и бледа, аз се разтреперих, пулса ми се ускори, опитахме да я вдигнем, но не успяхме докато дойде баща ми. Кофти моменти са това, и като цяло всеки би се притеснил, трябва да изчистваме бързо просто емоциите след това, а ние май не успяваме и от там проблеми… Щастливи са тези, които забравят бързо😏

# 347
Днес ПА ми са доста силни. Постоянно бъкат някакви вируси и съм в ужас. Въобразявам си, че имам алергични реакции от лекарства, че нещо ще ми стане и всичко започва да ме сърби.

# 348
Някой от вас да чувства объркване от тревожност, сякаш някой ви е ударил с мокър парцал и сте зашеметени. Много често, чак и не мога да се съсредоточа и мислите се замазват. Позиви на паник атака ли е?

# 349
  • София
Някой от вас да чувства объркване от тревожност, сякаш някой ви е ударил с мокър парцал и сте зашеметени. Много често, чак и не мога да се съсредоточа и мислите се замазват. Позиви на паник атака ли е?
Аз съм така, мисля си, че е от състоянието като цяло, а не паник атаки

# 350
Анонимен Аз реагирам много хладнокръвно. Било то с децата, възрастни или непознати. В такива спешни случаѝ съм бетон, действам като робот. Налагало ми се е в такива ситуации аз да съм шофьор до спешното.
Обаче... после като ме отпусне адреналина вече изпадам в  силна тревожност.

# 351
Аз съм така, мисля си, че е от състоянието като цяло, а не паник атаки
Забравям също. Писна ми. Как да се успокои човек като постоянно е на работа, някой го нервира? Какво ти е точно чак езика ми понякога сякаш се вцепенява.

# 352
Аз от вчера нещо пак не съм, както трябва. Следобед усетих напрежение в сърдечната област, както при тревожност. Тази сутрин пак. Вчера забравих да пия сутрин серопрама и си го изпих на обед, а обедната половинка изобщо не я пих. Дали е възможно от това да е? Вече през деня не пия ксанакс, а дали е възможно заради това да е, сега организма да има нужда от пренастройка, че няма да получава ксанакс?

# 353
Преди малко заседнах в асансьора ужасно се уплаших ,защото не си бях взела и телефона ,но какво ми направи впечатление -ускори ми се много пулса от страха ,но атака не получих ,а ужасно ме беше страх,защото стоях доста време и никой не ме чуваше .И сега се замислих как наистина реална ситуация с реален страх не ми прилоша ,а понякога от тревожност и никаква заплаха получавам отвратителни симптоми силни.

# 354
  • София
Браво,че си се овладяла! Сигурно бързо си успяла да се измъкнеш.
Аз преди години изпитвах ужас от задядане в асансьори, бях готова 15 етажа да издрапам по стълби само и само да не съм в непознат асансьор. Е, страхът си остана, но поне се качвам в асансьори вечв по-спокойно

# 355
Аз пък забелязвам, че при мен липсва стрес в такива ситуации. Случвало ми се е да съпроводя хора в градския трнспорт, на които им е прилошало или са в неадекватно състояние. Умирал ми е човек в ръцете, но не съм губила самообладание на духа. Винаги съм реагирала бързо с някакви действия /дали са били правилни  или не, не коментирам/, и не мога да кажа че съм изживявала нещата драматично. Но пък виж да не съм добре здравословно аз или дъщеря ми, това вече ме срива тотално. Нищо друго не може да ме трогне.

# 356
  • София
Георгий, питане Simple Smile според теб на коя фарма са най-"пречистени" АД тата, в частност дулоксетин - TEVA, Egis, Medochemie? Имам колебание дали да не пробвам дулоксетин на друга компания, вместо на тева, като знам как метформините на различни фирми ми понасят различно, предполагам,че ще е така и с АД. Стимулотон на Egis ми понасяше добре, Аритави на Teva ми е гадно на стомаха (не че не може да е стр ефект като цяло от вида АД) и се чудя дали да не пробвам да го сменя с Дулодет или Онелар.
Мерси

# 357
аз да попитам мнение за това?

Скрит текст:

vencho82, Аритави на Teva ми понася зле и го пия вечер. Затова съм решила да пробвам и аз Дулодет.

# 358
  • София
Анонимен, дори и като го пиеш вечер ли ти понася зле? Колко време го пиеш вече?
За CBD бях питала моя позната, която е проучвала много,тъй като е с МС и от доста време приема, но го взима от чужбина, защото казва,че тукашните са мн слаби, а и нали все още е незаконно тук с по-висока концентрация, а за да й действа трябвало да е над 40%. Та по някакъв начин с връзки успява да й го доставят от чужбина.
Иначе и аз съм си мислила да пробвам, специално заради хроничната болка.

# 359
Анонимен, дори и като го пиеш вечер ли ти понася зле? Колко време го пиеш вече?
Скрит текст:
За CBD бях питала моя позната, която е проучвала много,тъй като е с МС и от доста време приема, но го взима от чужбина, защото казва,че тукашните са мн слаби, а и нали все още е незаконно тук с по-висока концентрация, а за да й действа трябвало да е над 40%. Та по някакъв начин с връзки успява да й го доставят от чужбина.
Иначе и аз съм си мислила да пробвам, специално заради хроничната болка.
3г., вечер заспивам и не го усещам.
CBD дали ще помогне за трвожност?

Общи условия

Активация на акаунт