Паническо разстройство - 57

• 42 068
  • 741
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте,  чета ви, но след днес реших да пиша вече...направо откачам. Случиха ми се в последните няколко години ужасни травмиращи събития, загубих най-близки за мен хора. От много време, дори преди тези събития имах периоди с чувство на задух или по-точно не възможност да си поема дълбоко и докрай въздух. Не обръщах особено внимание.  Но в последно време тези моменти станаха ежедневие.  Ходих скоро на ЕКГ , на снимка на бял дроб..и нищо. Тази седмица беше кошмарна, по цял ден , дори като си почивам или легна вечер . Започва сърцебиене и дишам като риба на сухо. Върха беше днес- бяхме с приятелки в Стара Загора в операта на един мюзикъл. Невъзможността да си поемам въздух се усили, сърцето щеше да ми гръмна, разтреперах се и започнах да изтръпвам. Мислех, че получавам инфаркт.  Едвам изчезнах и се разревах и треперих. Мина време отмина, но продължавам да не мога да дишам нормално. Уморих се вече,  не знам какво се случва. Искам да си поема въздух,  а не мога и колкото повече опитвам по-трудно става. Имате ли някакво обяснение. Има ли някой , който е с такава постоянна невъзможност да диша. И да, често вечер като легна ме е страх, че съм болна от нещо , че няма да се събудя или детето ще ме намери някъде паднала ..Мисля пак да ходя на кардиолог и не знам къде още
Извинявайте за дългото излеяние...Искам да дишам просто

# 406
Sinflower, значи малко ме успокоѝ.
Аз пия от 10 дни по общо 0.75мг за ден.
Мисля си, че имам склонност към пристрастяване, затова още повече ме е страх. Психозата, какво е точно?
VassiLea, а какъв е твоя начин и предложение за справяне? Оставям с впечатление, че отричаш доста неща, в такъв случай, как да се спасим?

Лиана, няма да се пристрастиш с тези дози. Аз 4 месеца приемах по 1/2 лорапам от 1 мг. Започнах да го спирам преди 10 дена. Сега съм на 1/4 през ден. Ще го пия така още 10 дена. Не усещам вече да имам нужда от него.

О, да, Вервай си!
  Като го спреш наистина, и ти свършат таблетките, заповядай пак да си говориме.
          Бензото не е майтап,.
Спрях лорапама без проблем. От две седмици н го приемам. Нямам нужда от него.

# 407
Правя второ включване днес.малко по-рано получих ужасна па с пулс 150 и кръвно 140/90 мислех ,че умирам.В момента кръвното ми е 100/68 това нормално ли е ?🥺(аз съм с кръвно 115/80 ) Само в главата ми са мисли за инсулт или инфаркт на кардиолог съм ходила миналата година последно

# 408
  • София
Loriloreta, да имаш проблеми с гръбнака? Стигнах до извода за себе си, че понякога като ми се обостри проблема на ниво между плешките, ме удря и към гърдите и понякога ми е трудно да си поема дълбоко въздух. Иначе,това,което описа по време на мюзикъла си е чиста ПА Sad

Moon1, често съм с повишен пулс, понякога го усещам,понякога не, ако е повишен в спокойно състояние го усещам повече, нормално, иначе като погледна часовника и виждам, че в движение е стигал и до 150.
Щитовидната жлеза изследвана ли е? Ако там има проблем, понякога св отразява на пулса

# 409
Loriloreta, да имаш проблеми с гръбнака? Стигнах до извода за себе си, че понякога като ми се обостри проблема на ниво между плешките, ме удря и към гърдите и понякога ми е трудно да си поема дълбоко въздух. Иначе,това,което описа по време на мюзикъла си е чиста ПА Sad

Moon1, често съм с повишен пулс, понякога го усещам,понякога не, ако е повишен в спокойно състояние го усещам повече, нормално, иначе като погледна часовника и виждам, че в движение е стигал и до 150.
Щитовидната жлеза изследвана ли е? Ако там има проблем, понякога св отразява на пулса
ужас..на мен ми скочи до 158.Правих си изледвания .Всички хормони са в норма,само желязото ми е ниско,аз попринцип имам анемия.Чудя се вече какво да правя и към кого да се обърна.Преди известно време стигах до спешното и кардиоложката каза,че нямам проблем със сърцето.

# 410
  • София
При мен повишения пулс е нещо нормално.вече не му и обръщам внимание. От тревожността е

# 411

ужас..на мен ми скочи до 158.Правих си изледвания .Всички хормони са в норма,само желязото ми е ниско,аз попринцип имам анемия.Чудя се вече какво да правя и към кого да се обърна.Преди известно време стигах до спешното и кардиоложката каза,че нямам проблем със сърцето.
 Не знам за гръбнака.. Прибрах се от Стара Загора  , легнах и пак се почна
 Сега ср връщам от спешното. 165/90 кръвно, а съм с ниско, висок пулс и тахикардия с екстрасистоли.Дадоха ми бизогама и ме пуснаха. В понеделник на кардиолог. Направо ме е страх да си легна. Не знам какво става

# 412
  • София
За ваше спокойствие, наистина първо по тази пътечка - при специалисти да се изключат други здравословни проблеми. Лично мое мнение,че не трябва да пренебрегваме сигналите на организма и да отчитаме,че всичко ни е от тревожност. Стресът прави големи поразии и разбутва много процеси , хормони и т.н в организма.
Изследвайте си щитовидната, дефицити на Б12 и Д и каквото специалистите преценят, имайте предвид ,  че показателите някой път колкото и да са в норма, всички сме индивидуални случаи и се гледа цялостната картина. При едни например Б12 в средните граници му е ок и не чувства симптоми , при друг същия резултат може да усеща симптоми на недостиг и така.
Стискам палци всички скоро да се стабилизираме!

# 413
Искам да попитам възможно ли е от АД да се получават повече паник атаки и тревожност … имам чувството че преди започването на АД бях една идея по-добре ?

# 414
Това с пулса е често срещано при тревожност. Отидете на кардиолог за Ваше успокоение. При мен се оказа точно от тревожност и ми изписаха бизогамма, както на Вас.

Искам да попитам възможно ли е от АД да се получават повече паник атаки и тревожност … имам чувството че преди започването на АД бях една идея по-добре ?
Да, в начална фаза.

# 415
  • София
И аз станах хипохондрик. Все нещо чувствам по тялото си. И се почват тежки часове на безсъние, на тежест в главата и т.н. Реших си, че съм яла стара, омекнала и развалена краставица. След колко време ако е така ще имам симптоми на хранително отравяне? Вече броя часовете и ми е страшно зле. Пих активен въглен, взех атаракс.

# 416
И да е била развалена се усеща от първата хапка и хранително отравяне не може да се получи от това.И чак пък въглен.Направо се чудя понякога на липсата на трезва мисъл.Мислете бе хора.

# 417
  • София
Ами мисля, да, защото я изядох въпреки, че се съмнявах, че е ОК. Уж да не хвърлям храна. Горчеше ми и беше мека. Нарязах я въпреки, че беше купена преди 10 дни. Но на мен след Ковида ми се появи проблем с горченето в устата. Вече не мога да преценявам нищо обективно.

# 418
Георги,моля за мнение.. Мъжа ми реши на своя глава да пие True calm на NOW . Имало аминокиселини и дрън,дрън....Обаче само след седмица прием започна да се чувства зле. Понякога му се ускорява пулса и вдига кръвно до 140/90. Некомфортно се чувства, стомаха му се раздразни ,както и  целия храносмилателен тракт. Той естествено ги спря, но се чудехме от какво се получи така....Макар че аз бях против да пие Габа

# 419
И да е била развалена се усеща от първата хапка и хранително отравяне не може да се получи от това.И чак пък въглен.Направо се чудя понякога на липсата на трезва мисъл.Мислете бе хора.
Това може да го каже човек, който няма представа що е то хипохондрия, ако е примесена с тревожност, става весело. Спираш да мислиш логично в състояние на хипохондрична криза + тревожност. Така, че колкото и да те призовават да мислиш, просто не се получава.

Общи условия

Активация на акаунт