Да приготвим с Président храната, която събира семейството заедно!

• 12 674
  • 539
  •   1
Отговори
# 450
Любима рецепта и спомен от детството: мачкано сирене с червен пипер и олио, намазано на филия с топъл хляб.

# 451
Тутманик на розички с яйца, сирене и масло
Необходими продукти :
ЗА ТЕСТОТО
кисело мляко - 100 мл, яйца - 1 бр., мая - 1/2 кубче, сол - 1 с.л., захар - 1 с.л., олио - 50 мл, сода бикарбонат - 1/3 ч.л., хладка вода - 105 мл , брашно - около 500 г
ПЛЪНКА
краве сирене - 200 - 300 грама, натрошено, яйца - 2 бр., краве масло - 100 - 150 г размекнато или св.мас
ЗА НАМАЗВАНЕ
жълтъци - 1 бр., олио - 1 ч.л., вода - 1 ч.л., сусам - или мак за поръсване
Начин на приготвяне :
От продуктите за тестото се замесва меко и нелепнещо тесто. Слага се в купа и се покрива със стреч фолио. Оставя се да втаса около 1 час. Продуктите за плънката се разбъркват. След това се разточва на правоъгълник с дебелина около 0.5 -1 см, намазва се с маслото и се слага плънката. Навива се на руло и се реже на кръгчета с дебелина около 3-4 см. Нареждат се с отвора нагоре в тава с хартия за печене. Намазва се с разбития жълтък, олио и вода. Поръсва се със семената. Оставя се да втаса, покрито със стреч фолио, или във фурната на 50 градуса, докато удвои обема си около 20-30 мин. Пече се в предварително загрята фурна на 180-190 градуса до златисто.  Яжте докато е топъл тутманика и е хубаво със чаша айрян . Да ви е сладко

# 452
  • Пеликания
Като малка баба ми правеше за бързо ядене сирена каша, която и до днес много обичам и правя от време на време или принцеси със яйца и сирене.

# 453
  • София
Любимо от детството: всички закуски: палачинки, пържени филийки, соленки Simple Smile
С детството свързвам и мързеливата палачинка.
Любима рецепта ми е баницата с кори /сирене и яйца/.
От изброените пържените филийки и палачинките ги обичам със сирене.

# 454
Любимото ми ядене от детството е циганска баница с натпошено сирене отгоре, малее и сега ми се дояде. А сега любимо хапване ни е домашна теглена баница със сирене.

# 455
Помня баницата на баба и как точеше корите. Козунак също правеха с дядо,уникален. Картофи на кръгчета,печени върху печката. Масло и сирене на тиган. Ехх.. спомени! ❤

# 456
Любимите ястия от детството са миш-маш, баница със сирене и филийки с лютеница и сирене.

# 457
  • София
Любими храни от детството са ми баница, качамак и тутманик. Със саламурено сирене приготвяме баница и тутманик.

# 458
Толкова любими храни от детството имам : филийки намазани с масло и отгоре халва; Баничката на баба; домашната торта на баба; филийки с лютеница и сирене.

# 459
Традиционните рецепти на моето семейство са мусака , боб , леща , кюфтета по чирпански, баница със сирене.
От детството си имам прекрасни спомени, баба приготвяше вкусни тутманици , локумки , банички със сирене, бухти и домашен хляб.

# 460
Пълнени пиперки с яйца и сирене са от моето детство. Нямаме семейна рецепта

# 461
  • Mediterraneo
Любимите ни традиционни ястия със сирене вкъщи са тутманик и баница. Както и всякакви тестени като бухти, мекици, които всъщност носят и спомените от детството ми, когато ги приготвяше баба. Много често приготвяме сирене по шопски в гювече.

# 462
Любимото ни традиционно ястие е домашна дърпана баница със сирене. От детството ми най-ярко си спомням мекици със сирене и сладко от ягоди, както и пържени филийки отново със сладко и сирене.

# 463
  • Димитровград
Рецепта от детството - малки сърмички като кутренца.
Семейна рецепта със сирене- сиренена каша.
 Сирене в пергамент най- редовно се приготвяше, особено когато имаше режим на тока вечер.

# 464
В детството ми най-любими ми бяха пържените от баба ми картофки в свинска мас, поръсени с червен пипер и щедра доза настъргано бяло саламурено сирене.

Общи условия

Активация на акаунт