За осигуряването на МРЗ и заплатата в плик

• 24 360
  • 802
  •   1
Отговори
# 315
Подобрения и обзавеждане.

# 316
  • Пловдив
ДеВа, а как ще разбере НАП за тия пари (ако не са обявени в самия нотариален акт като плащане за "подобрения" върху имота), та да ги обясняваш?

# 317
Не питам за НА.
Продавате имот, купувачът превежда по банков път сумата Х, официално фигурираща в НА, а разликата У я дава в брой. Тази разлика къде ще стои? У вас ли? Ако не ползвате банка е ясно, донякъде. Но за хиляди левове не ми се вижда много разумно да стоят вкъщи.
И ако много се натрапва скъпо обзавеждане/коли/екскурзии, някой съвестен съсед би могъл да сигнализира НАП и да ви потърсят обяснение за парите, с които са купени.
Това питам.

# 318
Сумата се превежда на два пъти, едното платежно е имота, второто платежно е подобрение и обзавеждане.

# 319
То, ако е по банков път е ОК. Но, никой ли не иска кеш вече?

# 320
При покупка на имот нито за купувача, нито за продавача има значение дали е по банков път или в брой.

# 321
  • Пловдив
Колко пък да се натрапят откъм лъскави харчове тия хиляди левове разлика от един имот... Wink
Десет, двайсет, петдесет хиляди да са, не продаваш замък. У теб вкъщи ще стоят, ако чак толкова не смееш да ги вложиш в банка, да не направят впечатление.
Не знам, аз имот досега никога не съм продавала, а ако някога го направя, мисля да не крия реалната цена, но хиляди хора му намират цаката.

# 322
Ако работеха институциите лесно могат да се хванат такива укрити пари, защото най-често не са само 5-10% от доходите, а доста повече. Но те не работят, така че какви суми пише някъде си в закона значение няма.

# 323
Колко пък да се натрапят откъм лъскави харчове тия хиляди левове разлика от един имот... Wink
Десет, двайсет, петдесет хиляди да са, не продаваш замък. У теб вкъщи ще стоят, ако чак толкова не смееш да ги вложиш в банка, да не направят впечатление.
Не знам, аз имот досега никога не съм продавала, а ако някога го направя, мисля да не крия реалната цена, но хиляди хора му намират цаката.
Когато решиш да продаваш имот, кое как ще се пише решава купувача, като не си съгласен- няма сделка.А и теб те интересува да си получиш парите, как ще са писани няма значение.

# 324
  • Пловдив
Точно така. Като не съм съгласен, няма сделка. Ти да видиш! Grinning

# 325
То няма за гледане.

# 326
Буболина, ти в паралелна вселена живееш, за пореден път се убеждавам. Simple Smile

# 327
Не знам аз ли живея в паралелна или вие се правите, че живеете в паралелна.

# 328
Аз съм купувала имот 2 пъти, изобщо не съм определяла условията, в случая дали да е на дан. оценка, дали по банков път, но ето, ти друго твърдиш.
Как да ти повярвам?

# 329
Аз също съм купувала и продавала имоти и плащането винаги е било по банков път, защото няма как да се броят толкова пари на ръка, а и да ги вземеш на ръка, пак ще ги внесеш в банка, но винаги е било както иска купувача.Все пак той ще плаща данъците на имота докато го притежава.Може би има значение, ако е с кредит от банка, не съм запозната с условията. Но даже да е купен по данъчна оценка, застраховката на имота пак ти си я определяш, може да е по-ниска или по-висока от данъчната оценка, покъщнината също.Сега не се описва както преди години един хладилник,два телевизора, три гардероба, сега се пише обзавеждане- Х лева.

Общи условия

Активация на акаунт