Пак неподходящия

• 21 508
  • 902
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Във форума има прекалено много мъже, които толкова са се наблъскали с ред пилове, че са предрусали. И си мислят, че това е хапчето на "истината", а всъщност е една идеология, която мъжете използват за да се навиват срещу жените и потупват взаимно по гърбовете.

На мъжете може и да им се искат младички жени, това никой не го отрича. Но повече не могат да си позволят и каки, които ги водят с 10+. Мислят си, че мъжката стойност автоматично се качва с годините, а това е процес, свързан с узряването и финансовата стабилност. В днешно време, нито узряват бързо, нито финансовата стабилност е такъв плюс, първо защото не всички я имат, и второ защото много жени я имат и без мъж. Физически пък доста спихват след 30, а след 40 са си направо стари. Не всички, разбира се, но колкото и другите да се опитват да си приписват заслугите на има няма 10%, никой не ги кльопа тях. Мъжете и жените обаче, са взаимно свързани - и както на мъжете се налага да се примирят, ако младичките не ги щят, така и жените трябва да осъзнаят, че 10% не могат да стигнат за всички. И всеки се простира според собствения си "бюджет", а не някакъв на пола му.

Авторке, усетиха те, че си лесна мишена и затова те налазиха. На 35 си малко неориентирана и това ти е проблемът. Другият основен проблем ти е, че явно не желаеш да се социализираш. Колкото и апетитна хапка да си, няма как да ти почука принца на вратата, ако не знае, че си вътре.

Това казано, добре е все пак да имаш реалистична представа за себе си. Мъжете обикновено много бързо се привличат, на жените като че ли им трябва време да опознаят, за да налапат. Понякога сексът е катализатор, както си видяла от опит. Така че давай шанс, не режи веднага, опознавай хората - ето, този в началото не ти е грабнал интереса, но после си се увлякла. Прецени си добре и възможностите - всичко си идва с плюсове и минуси, и все някъде трябва да можеш да направиш и компромис. Гони си нещата, които са важни за теб, но не очаквай всичко да е 10/10. И приеми, че социализирането качва много, ама много възможностите и при двата пола. Та дори всичко друго да ти е на 10, трудно ще се въздигнеш над 7 без социални умения. Сама решаваш дали да преодолееш собствените си бариери или да си прекалибрираш оценката на възможностите.

# 271
  • София

Има си жени, които търсят целенасочено финансово красиви мъже, и мъже, които търсят жена атрибут на престижа. Какво реално харесват никой не знае. Това като пример, иначе концепцията е остаряла, да. Затова казвам, че в ера, в която хората са самостоятелни и не те сочат с пръст ако не се задомиш до 25, могат да си се събират по любов, и така е и най-добре, пак казвам, според мен.
Да, хубаво било да не те шеймят, ако не се задомиш на 25, ама после на 35 питаш къде е любовта и тръпката, кой да ти каже, че си я изпуснала. На някакъв дисонанс ми прилича.

Може и да не я изпуснала. Ето, авторката е била 9 години във връзка, от която очевидно не е произтекло нищо. Няма дисонанс, понякога е липса или наличие на късмет.

# 272
  • София
Лъвичко, права си за повечето, но нищо не сме "усетили и налазили" авторката. Мераци към нея нямаме никакви. Пишем обективно, колкото можем. Че е неориентирана, неоринтирана е, и ние това ѝ казваме. А че е "апетитна хапка" ще си позволя да се усъмня, защото такива ги намират, където и да се крият, а въпросният след секс с апетитна хапка, направо ще ги изоре и засади тия 100км, не да им се назландисва. Взимат се за 30мин, ако наистина те чака нещо апетитно на другия край.
Иначе, мъжете във форума сме виновни за глобалното затопляне и измирането на динозаврите, знаем си, мерси за напомнянето.

Може и да не я изпуснала. Ето, авторката е била 9 години във връзка, от която очевидно не е произтекло нищо. Няма дисонанс, понякога е липса или наличие на късмет.
Да "кибичиш" 9 г в безплодна връзка не е "липса на късмет", а си е баш мързел, страх, слабост, липса на обективни качества, включително и външни. Това си е отговорност и последствие за авторката на темата.
1-2 години във връзка и трябва да се поставя ребром въпроса, ще има ли брак и деца, или се разделяме.
Така че, айде, да не мажем с розовите боички, как нямало вина, и то само станало, връзка 9г, без положителен резултат.
И защо следващия мъж да "плаща" грешката на авторката и бившия, че 9г преливали от пусто в празно?
Той какво е виновен?

# 273
Според мене авторката не, че не иска да се социализира, но както жените миришат на 'отчаяна стара мома', така и мъжете миришат на 'за чеп не става' и жените избягват такива мъже.

# 274
  • София
Под "налазили" не визирам мераци Joy А бутането да идеята, все жените трябва да си съобразят изискванията, нищо, че те зависят толкова от желанията на мъжете, колкото мъжете от желанията на жените Wink

Иначе далеч не всички мъже във форума са зле. Има и доста пичове (нищо, че и те са мъже Satisfied) Но веднага си проличава кой е поел ударна доза червени хапченца и Джордан Питърсън Joy Иронията, че не става дума за супер успешни мъже с млади женички, никак не ми убягва Wink Както и че мъжете, които имат стабилни и щастливи връзки, са доста по-умерени в мненията си.

# 275
  • Агент под прикритие
Лъвице, намирам за "чиста случайност", че интереса на мъжете по по-млади или дори значително по-млади жени е обект на интерес (и съответно опити за засрамване) от все горе-долу един и същи тип жени. Тоест, жени около тяхната възраст, в общия случай тези, на които тези същите мъже вече са спрели да обръщат внимание по една или друга причина. Ти си търси причината там в "пиловете", Джордан Питърсън, глада в Сомалия, кризата в Ирак и Сирия и прочее,  в крайна сметка, каквото ти помага да се справяш с мисълта за това и да спиш по-спокойно.

Последна редакция: пт, 03 мар 2023, 13:04 от Phoenix Wright

# 276
Лъвице, то ред пила не е няква секта. Тва е теория извлечена от живия живот. И сами виждаме, че който не вярва в нея и я отрича и не я разбира - страда. Ето авторката.

# 277
  • Далечният изток
Мъж с щастлива стабилна връзка няма да намериш тук. Също и жена...

# 278
  • София

Да "кибичиш" 9 г в безплодна връзка не е "липса на късмет", а си е баш мързел, страх, слабост, липса на обективни качества, включително и външни. Това си е отговорност и последствие за авторката на темата.
1-2 години във връзка и трябва да се поставя ребром въпроса, ще има ли брак и деца, или се разделяме.
Така че, айде, да не мажем с розовите боички, как нямало вина, и то само станало, връзка 9г, без положителен резултат.
И защо следващия мъж да "плаща" грешката на авторката и бившия, че 9г преливали от пусто в празно?
Той какво е виновен?
Може да го е обичала, да не и е било топ приоритет да се ожени в онзи момент, и прочее. И не виждам следващия с какво плаща за предишния? Не прочетох нито една лоша дума за нито един от двамата, не виждам авторката да е настроена негативно към мъжете, по-скоро търси грешката в себе си.
А това с липсата на обективни качества, за да стоиш във връзка ме разсмива страшно. Същото е и ако си сам. Ако само качествените обективно можеха да си намерят половинка щеше да се затрие човешкия род, защото повечето хора не са 10-ки, даже и 5-ци не са, по критериите тук, пък си имат щастливи семейства. Просто в наши дни няма толкова силен социален натиск и хората не се хвърлят да се женят толкова лесно, но пък много лесно се развеждат. Не виждам лошо и в това.

# 279
Аз не смятам, че едва ли не й говорим нещата на жената щото сме се седнали. Напротив, ред пила си действа.

Тва е малко като земното привличане. Вие й казвате, че няма земно привличане и може да полети, а ние и казваме, че има земно привличане и ако иска да лети, й трябва самолет. Нещо такова.

Дай да разгледаме ред пила като концепции и кажи коя е грешна:

- еднаквите по ранг хора могат да образуват двойка
- ранговете зависят от обективни фактори
- жените се привличат от високорангови мъже, а мъжете от високорангови жени
- високорангови мъжки качества са силата, външната привлекателност, успехът, комуникативността, хуморът, смелостта, парите, самочувствието
- високорангови женски качества са външния вид, следването, нежността, умението да се грижиш за семейството и т.н.

Кое е грешно, аз не знам. За мен всяко от тези неща ми изглежда напълно логично и живият живот го потвърждава.

А вашата не ред пил теория е, че всичко, което лети, се яде.

# 280
ударна доза червени хапченца и Джордан Питърсън
А, много моля! Дж.П.не съм го чула да казва , че е ок мъжът да живее с майка си. Нито, че жените над 28 не могат да раждат. Нито, че е нормално мъж на 50 да си вземе 22годишна.
Дж.П.не съветва жените да се примиряват с мъже, които дават всякакви индикации, че никога няма да могат да подсигурят семейство, пък и не искат.
Дж.П.казва да се създадат семейства по-раничко и всеки да си знае ролята, а ролята на мъжа според Дж.П. е да се счупва от работа, за да издържа семейството, за да може жената да се погрижи за децата.
И дава и личен пример, ако става на въпрос.
П.п.когато цитираш горните съвети на Дж.П.на редпилър, той почва да ти обяснява как не си разбрала правилно.

# 281
Добре, дадохте ми поле за размисъл мъжете тук, че явно не ме е харесал външно. Щом мъжете сте готови за хубава външност да изринете за нула време 100 км, значи това му е проблема. Ми да беше казал след първата среща, защо ме кани на втора като не ме харесва визуално???

# 282
Бонди, ние казваме общовалидни неща. Не можем да сме сигурно на 100 % защо не се е получило. В частния случай всичко е възможно. Може да е получил инфекция на пениса и да го е срам да ти звънне, може да е в болница и да не иска да ти каже, може да му е умрял някой роднина. Как може да знаем. ЗАтова само спекулираме за най-вероятните причини.

Може ли няква конкретика. Колко месеца точно се познавате, колко пъти сте спали горе долу, от колко време спите заедно, за какво друго си говорихте, какви бяха последните ви разговори, той какво ти каза послените пъти, какво обяснение ти даде?

# 283
  • София
Добре, дадохте ми поле за размисъл мъжете тук, че явно не ме е харесал външно. Щом мъжете сте готови за хубава външност да изринете за нула време 100 км, значи това му е проблема. Ми да беше казал след първата среща, защо ме кани на втора като не ме харесва визуално???
За мен посоката на разсъжденията ти е грешна. Той ли какво не е харесал? А ти харесваше ли го много? Доколкото разбирам не. Не го мисли повече, и като някой не ти харесва много не се сили да му свикваш, защото с времето ще ти харесва още по-малко.
А той защо се е отдръпнал можем само да гадаем и няма какво да му правим психоанализа. Едни мъже обичат да доминират – познавам мъж, който изпада в истерия ако жена му започне да взима и 2 стотинки повече като заплата. Други искат някой да ги издържа, трети да им правиш мусака. Четвърти да те ревнуват, или ти тях.
Повечето хора си имат някаква патология и е важно да хармонизира с твоята, не да ги анализираме и разбираме.
Мъжете в темата развиват някакви патриархални теории, в стил мъжът много важен, стои и избира. Няма такова нещо. И в природата, и в живота избират жените. Мъжете постоянно треперят дали стават, дали ще им стане, без извинение, и в крайна сметка, най-много кълват на жени, с които се чувстват герои. А някои никога не могат да се почувстват такива и си остават в чатовете и електронните игри.

Давай напред и не мисли кой какво не ти е харесал, гледай ти какво харесваш.

# 284
Авторката пак пое в грешна посока. Този мач вече е свирен, гледай напред, виж какво можеш да подобриш в твоя полза, вместо да разсъждаваш защо първо казал, че ще има следваща среща, пък после казал, че няма да има.

Общи условия

Активация на акаунт