Пак неподходящия

• 21 433
  • 902
  •   1
Отговори
# 495
Ами значи са завършени егоисти със сбъркана психика.
А мъжете, които не искат да правят деца и/или най-малкото да издъжат безпомощна съпруга какви са тогава? Нали това е основна функция на силния пол?

ПП: Да имаме предвид следното:

1. Половото разпределение при хората е същото както нормалното във всички други видове в природата, т.е. мъжките индивиди са по-малко от женските изначално от гледна точка на удобната за природата полигамия
2. Мъжете са тези, които са измислили и наложили социалната моногамия като твърдо правило в по-голямата част от света
3. Homo Sapiens по биологична природа НЕ принадлежи към строго моногамните видове на планетата

Последна редакция: нд, 05 мар 2023, 08:08 от Erebus

# 496
Значи пак да повторя - всички, дето тук се опияняват от подигравки към жените без деца и лицемерно задават въпроса "ах, дали наистина са щастливи", да отправят същия и към бездетните мъже над 30-35 годишна възраст с каквито форумът и точно тази тема са пълни.

# 497
Е то сега е още рано, на 35-40 още са млади. Почакай да станат на 50, 50+, тогава се почват депресиите и мрънкането. Може би наистина има някои са си щастливи от изборите, особено ако си имат партньори, но самотните и от двата пола не са никак приятна гледка в повечето случаи.

# 498
Оставям това удоволствие на боркините за равенство между половете.

# 499
Комай ти и двамата вечни ергени сте такива настървени срещу жените без деца.

# 500
То никой няма пълно щастие, не знам защо се говори за някакво перманентно състояние на щастливост. Някой си има деца и пак може да е нещастен като куче. Всеки си има трън.

# 501
Моите наблюдения  над външно щастливите са съвсем други, нооо, хайде - доообре. 😀
Такава ти е работата, затова. Когато при някого идват за помощ привидно щастливи хора, които не са щастливи, той приема след време автоматично, че всички щастливи са само привидно такива, но това не може да се нарече точно логичен извод.

# 502
  • в сърцата на децата <3
Е то сега е още рано, на 35-40 още са млади. Почакай да станат на 50, 50+, тогава се почват депресиите и мрънкането. Може би наистина има някои са си щастливи от изборите, особено ако си имат партньори, но самотните и от двата пола не са никак приятна гледка в повечето случаи.
Няма гаранция никъде Simple Smile Винаги има опция и да съжалява човек, че си е "пропилял младостта" по гледане на деца, вместо да живее както иска, което пък води до ненавист от страна на децата и пак ще си е сам на 50+, но без да е живял както иска.

Моите наблюдения  над външно щастливите са съвсем други, нооо, хайде - доообре. 😀
А ти щастливи, доволни и безпроблемни имаш ли? Такива хора по принцип има ли? Те та щастливи с този си избор, това не значи, че нямат никакви други грижи и проблеми.

# 503
Абе то гаранции няма никога, ама ги виждам около мен такива сред родата, и моми, и ергени, то не са депресии, алкохолизъм, мрънкане как да си пропилели живота и т.н. За щастливи от този си избор наистина не знам, не познавам.

# 504
Комай ти и двамата вечни ергени сте такива настървени срещу жените без деца.

Твое право е да смяташ така Simple Smile

# 505
Жените, за които разказах, са на 42 и 45 г. Да, възможно е след 50 да изпаднат в депресии, да мрънкат, но тъй като ги познавам доста добре - по-скоро няма да го направят. И да, егоисти са - много си държат на личния комфорт и спокойствието. Едната си има връзка от 100 г, другата пък не се занимава със сериозни връзки. Така са си избрали - така живеят. Нас как точно ни бърка какви решения са взели и кои сме да ги съдим? Ето, аз имам дете, винаги съм искала. Но е страшно досадно като се почне едно хулене на хората, които са избрали да живеят по различен начин. И както някой спомена, но май беше в друга тема - много са досадни майките, които след раждането са сметнали, че са последна инстанция, а да родят е единственото смислено нещо, което са направили.

# 506
След 50 много хора изпадат в депресия, няма много връзка с децата. Животът е преполовен, шансовете за ново начало са малки, родителите са болни и изискват грижи, умират ти близки, ти почваш физически да се скапваш, кариерата стагнира. Да видим ние как ще сме.

# 507
Сама жена все пак по-лесно би могла да се сдобие с бебе, отколкото мъж. Включително чрез осиновяване, ако няма други опции.

Трябва ли да питам ниския ми куц колега на 50+ как се чувства, като няма деца, след като е ясно, че поради физическите му особености жените не са го харесвали? (И като казвам колега, не значи юрист, а работи нещо по-нископлатено при същия работодател).

# 508
  • Агент под прикритие
"Никога няма гаранция", "Винаги има изключения" и още много други в тази категория/посока са инструменти за справяне с мисълта за много неща (coping mechanisms), стари почти колкото света, но както казват англетата, by all means, please continue with the cringe.

# 509
Ниският ти куц колега не е предмет на обсъждането, нито млади или възрастни, хронично болни жени, които  желаят да се възпроизведат,  и го правят.
Simple Smile
Моя близка приятелка ме помоли да даде дъщеря си под крилото ми, за да я науча да бъде жена, щото тя не можела. “Някакви си тука мъже, ще си позволяват да ме принизяват до разбиранията си за женственост и привлекателност?! Аз съм интелегентна, умна, с професия, с обществено влияние. Аз, аз, аз…”
……..

Последна редакция: нд, 05 мар 2023, 11:09 от Дренка

Общи условия

Активация на акаунт