Пак неподходящия

• 21 420
  • 902
  •   1
Отговори
# 525
Майка ми, на 35-36 години беше се разделила с баща ми. Живяхме двете до някое време, аз се преместих да живея при баба ми. Тя остана сама и след 2-3 години, си намери си намери човека за нея и до ден днешен са заедно няма невъзможни неща-стига човек да има желание.

# 526
А, и егоистки били, все едно да имаш дете не е също егоизъм... Оставете хората на мира. Който иска дете да има, който не иска - да няма, най-зле е обърнатото - искащите да нямат, не искащите да имат.

Как ще е егоизъм да имаш дете, това е най-малоумното твърдение казано някога. Именно защото изисква много усилия, на някои хора не им се занимава. Тяхна си работа, като станат стари няма да си намерят покой от съжаление за това че са си угодили на егоизма и са си пропиляли живота.

# 527
Това е до усещане на жената-дали иска да бъде майка или не! Не е задължително да са егоисти! Моя позната не искаше да има дете, защото я беше страх “ накъде върви света”:))) Ама тя си е доста емоционален човек по принцип, никакъв случай егоист.
Реално ако се замислим, да родиш дете също е вид егоизъм, защото го правим за самите нас, така бихме се чувствали по-пълноценни. Никой не пита децата дали искат са се родят! Едностранен процес:)))))

# 528
  • София
А, и егоистки били, все едно да имаш дете не е също егоизъм... Оставете хората на мира. Който иска дете да има, който не иска - да няма, най-зле е обърнатото - искащите да нямат, не искащите да имат.

Как ще е егоизъм да имаш дете, това е най-малоумното твърдение казано някога. Именно защото изисква много усилия, на някои хора не им се занимава. Тяхна си работа, като станат стари няма да си намерят покой от съжаление за това че са си угодили на егоизма и са си пропиляли живота.
Толкова ли е трудно да схванеш, че другите не са като теб и това не е края на света?
Всъщност да, толкова е.

# 529
  • София
Важно е всеки да има толкова деца, за колкото е в състояние да се грижи. Егоизъм може да бъде и да имаш повече деца, когато нямаш обективна възможност да ги гледаш добре.

# 530
Дете се прави от двама човека не от един! Майка като ме е родила на 23г. според вас съжалява ли? Отговорът е не! Слушала съм "от мъже" че една жена може да е задържиш с дете-пълни глупости са това.

# 531
Много ясно, че се прави от двама! Тук ставаше въпрос, че детето не решава дали да се роди или не!
Детето се прави от двама, но се ражда от един човек! Но не това беше идеята!

# 532
Съгласна съм! Не отричам.

# 533
  • София
Дете се прави от двама човека не от един! Майка като ме е родила на 23г. според вас съжалява ли? Отговорът е не! Слушала съм "от мъже" че една жена може да е задържиш с дете-пълни глупости са това.
То от двама се прави, но не случайно казвам, че е хубаво да раждаш колкото можеш да гледаш в единствено число. А за съжаляване никой не съжалява вероятно, но все пак това си е отговорност, не може ей така да се ражда, защото раждането лесно, после не се знае кой какво го чака, има деца болнави, трудни за гледане по ред причини.

# 534
За мен жена, която не иска деца по собствено желание ( за да не си развали кефа, а не по някакви обективни причини) и има мъж до себе си ( щото няма как от въздуха да стане) , не заслужава уважение. Има нещо много сбъркано в такива хора.

# 535
  • София
А, не смяташ ли, че това си е нагласа и работа на двойката?

# 536
  • София
За мен жена, която не иска деца по собствено желание ( за да не си развали кефа, а не по някакви обективни причини) и има мъж до себе си ( щото няма как от въздуха да стане) , не заслужава уважение. Има нещо много сбъркано в такива хора.
Повечето хора не обнародват всичките си проблеми, та другите могат да си направят всякакви изводи на тема защо нямат деца. Лично аз не се сещам при хилядите хора, които познавам, за такива семейни двойки, които нямат деца, защото не искат. Онези, които нямат просто не могат, но не занимават света с това.

# 537
  • София
Много ясно, че е работа на двойката. Не е казвано друго.
То всяко нещо е работа на конкретния човек, включително самото начало на темата и мъжът под въпрос.
Това не означава, че всеки няма право да няма мнение и да си го казва. От кога е забранено човек да си пише мнението?

Тук на килограм се квалифицира, тоя муньо еди кво си искал/не искал/направил/ не направил. А сега изведнъж "то си е тяхна работа, МЪЛЧЕТЕ".
Що, пък. На всеки е лична работа да си има лично мнение и да си го каже/пише.

# 538
Майка ми, на 35-36 години беше се разделила с баща ми. Живяхме двете до някое време, аз се преместих да живея при баба ми. Тя остана сама и след 2-3 години, си намери си намери човека за нея и до ден днешен са заедно няма невъзможни неща-стига човек да има желание.

Казус, доста различен от този на авторката. Мъж няма пречка да си намериш и на 70, само за деца времето е ограничено.

# 539
Кои странични? Какво всъщност искате от мъжете, щом сте доволни от избора си и уважавате чуждия личен?
От мъжете искаме същото, което и те искат от нас. Да ни оставят да си избираме как да живеем. Щом те не са длъжни да се съобразяват с нашето мнение, защо ние сме длъжни да се съобразяваме с тяхното?

Това с децата прилича на други мъжки истини, като "Мъж с много жени е мачо, жена с много мъже - курв@"... Някак си много едностранно се гледа на нещата...

Общи условия

Активация на акаунт