Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 51

• 77 623
  • 728
  •   1
Отговори
# 135
  • In transit
Danifin,  прииска ми се да ти дойда на гости. Heart Eyes Въпреки, че не съм привърженик на азиатската кухня.

Сирос, с теб си четем мислите. Grinning  И аз правих спаначената супа. Онзи ден се сетих за нея.

Пилешко с грах и сметана (+ гъби)

# 136
  • софия
Гофрети, вратна пържола на фурна и салата.

# 137
И аз онзи ден Sunglasses. Харесва ми по - гъста и млечна,  но все три, щом половинът прояде спанак.
Извинете спама, но тая супа е един път.

# 138
Сандвич шунка и френско сиренце, авокадо с лимон и пипер, и рохки яйца от еърфраера

И тортелинки, беше ми останал бешамел от сношната лазаня, и една скаморца настъргах, която си намерих днес в багажника, май от седмица се е търкаляла там 🤣 Hands V  Добавих им наденичка и целина за разкош.

Как приготвяте печеното сирене с мед и орехи?
Скрит текст:
Това беше сирене Манури (запасявам се от гръцката седмица в Лидл), отгоре орехи и 3сл мед, пекох към 20мин някъде, става като чийзкейк.

# 139
  • София
РАЗКОШНИ ТУРСКИ МНОГОЛИСТНИ КРОАСАНИ

това е за закуска
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2020/02/blog-post_22.html

# 140
Салата

Пица

# 141
# 142
# 143
Пробвах спаначената супа с червен пипер на Мики, интересно се получи. И понеже гугъл каза, че днес било ден на филипинската манджа Адобо, правих такова с пиле и патладжан.

# 144
  • Once there was a Hushpuppy...
Честити рожденици! Heart Eyes
Да са живи и здрави всички Рибки Heart
И аз съм една от тях. Правеше ми се нещо сладко и леко избързах, защото РД е утре, но като се знам каква съм... От бързане и притеснение винаги правя грешки в деня, в който приготвям храна за повод. И така, хапваме си нещото, като торта от снощи.
По рецепта на Мики правих "Мраморен кекс".
Страхотен стана, хареса ми че маслото се разтопява, защото винаги се притеснявам да пека нещо с меко и намачкано масло в тестото.
Вместо в кексова форма, пекох в тавичка и отгоре намазах с безлактозно сирене, пудра захар и шоколад.

# 145
Онази любима на момчетата питка 2 бр. тави, но с Квас, чудна

и една бърза лесна вкусна бисквитена торта със сметана и сгушенка по 1 коф. бисквитите топнати в еспресо. Това е цялата рецепта. Истината е в престояването Wink 24+ часа ако може да я опазите, тогава разкрива вкуса си !

# 146
Копривена супа №2
Така я кръстих тази супа, защото от известно време промених малко начина на приготвяне и така ни харесва повече, а и по-бързо се приготвя. Обичам да събирам диворастящи и споделям защо. Надявам се повече хора да чувстват същото.

Приготвих и Чили супа от леща с картофи и джинджифил- много бързо се приготвя, ароматна и засищаща.

# 147
Благодаря ви от сърце за пожеланията за Веско! Прочетох му ги и той се почувства специален! Heart
Little Pearl, честито да е момичето ти! Тортата е прекрасна и нека животът на дъщеря ти бъде сладък като нея! Heart
Банички със спанак изпекох днес, като за направата им използвах малко по-различен начин. 😋🌿👩‍🍳
https://inthebeniskitchen.com/2023/03/15/%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%B … 0%BD%D0%B0%D0%BA/

# 148
  • Варна
Здравейте, надявам се да ме приемете в темата си.
Хляб с квас.

Руло с черешово сладко.

# 149
Честито на празнуващите! Отдавана не съм качвала нищо, но не мога да не покажа козунаците, които направих днес за проба. Получиха се много вкусни. Двата са с пълнеж от Нутела, а другите класически. Рецептата е от Фейсбук.

Кюфтенца от тиквички по рецепта на Бени.

Общи условия

Активация на акаунт