Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 51

• 77 627
  • 728
  •   1
Отговори
# 165
Татарски лимонов сладкиш
Моля разкрий тайната на тази вкусотия? Hug

Fork And Knife  Fork And Knife
Пържени сардинки, за пръв път ги вземам сурови и много ми харесаха така. Само се чудя дали ще успея да ги филетирам следващия път и съвсем да няма кости.

И зелен боб с наденичка и мексикански подправки.

# 166
  • Sofia
Честито на празнуващите! Simple Smile

Нашата седмица в кутия. Simple Smile

Понеделник:
Смути мюсли с банан, чия, орехи, спанак и овесено.мляко;
З – Маймунски хляб – сладък (с канела и джинджифил) и солен (магданоз и чесън); броколи омлет; морков и репичка; портокал и киви; фурма Меджул и захаросан пекан

Вторник:
Смути мюсли с банан, горски плодове, баразилски орех, пчелен прашец, чия и пр. мляко;
З – банички с яйце и сирене; с локум и орехи; сладко от ягоди; краставица и мандарини; Страчатела чийз йогурт; оризон и шокол.-ментова бонбона
О – Пилешка пържола;  салата с леща, чери домат, яйце, морков, селъри, зелен лук и кис. краставичка; домашен тортила чипс; тиквички с млечен сос; шок. яйце, ядки и суш. плодове

Сряда:
Смути мюсли с банан и горски плодове
З – Тост с крема сирене, авокадо и репичка; баничка с орехи и локум; бретцели и шоко череши; червен портокал и боровинки
О - Тофу, с нудли, чушка, лук и краставица; салата – краставица

Четвъртък:
Смути мюсли с ананас, кашу, чия, пчелен прашец, инд. орехче и кардамон
З - Пържени филийки, броколи кюфтенца; карамелизирани ябълки

Днес:
Смути мюсли с банан, спанак, орехи, домашно кисело мляко; чия, конопено семе, инд. орехче и джинджифил
З - Перлен ечемик с яйца, гъби и спанак; броколи кфтенца; чери домати; шоколадово кремче; ягоди, киви и боровинки

Последна редакция: пт, 17 мар 2023, 09:33 от Morena

# 167
# 168
  • В царството на игрите:)

Нещо много вкусно с тиквички
по тази рецепта https://www.gotvetesmen.com/recepta/kis-s-tikvicki-i-xlyab

Червена леща

Последна редакция: пт, 17 мар 2023, 10:34 от milmich

# 169
  • София
Татарски лимонов сладкиш
Моля разкрий тайната на тази вкусотия? Hug
Заповядай, https://www.youtube.com/watch?v=BR3QtJVU3ss
Аз сложий 2 малки лимона и стана много лимонено,чак не можеш да изядеш нормално парче.
Да не горчи, добре е лимонената кора да се обели тънко с белачката и да махнеш от лимона бялата част която дава тази горчивина.

# 170
  • Някъде по Дунава
Омлет със спанак и зелен лук

# 171
Печени свински гърди с гарнитура от перлен и див ориз с печурки

# 172
# 173
Грис халва с любимите ми сушени плодове и с лек цитрусов вкус приготвих за десерт днес. 😋🥧🍑🍒
https://inthebeniskitchen.com/2023/03/17/%D0%B3%D1%80%D0%B8%D1%8 … 0%BE%D0%B2%D0%B5/

# 174
Нещо като салатка, гъби с масло, зеленчук и сиренца, основното агнешко с бира Гинес го готвих в бавната тенджера целия ден и трябваше да се чака без да се прекалява с похапването преди това😁

И кекс с Гинес, засега само с плодчета и кисело мляко, утре мисля да го гарнирам с нещо друго, може би някакво кремче ще му врътна да го полея, но още го мисля

# 175
# 176
Орзо с пилешко и зеленчуци

# 177
Карагьоз на скара, картофена салата с прясна мащерка и лук (трябваше да е червен, ама беше дал фира, инак много ходи на картофите с мащерката) и зелена салата с репички:

Скрит текст:

Пп HushPuppy , честита да си! Жива, здрава и щастлива бъди!🌹

# 178
Дробчета

Пилешка пържола

# 179
Банички с извара и сирене

Джолан на фурна със зеленчуков микс

Хляб в хлебопекарна

Салати-картофена със зелен лук и доматена с чушка и сирене

Хубави почивни дни на всички!

Общи условия