Име за второ момиченце в унисон с името Елица

• 10 804
  • 135
  •   1
Отговори
# 120
Не е нужно имената да се римуват или да имат общ имен ден, все пак не са близнаци децата. На Елица би подхождало всяко име с българско/ славянско звучене: Албена, Белослава, Биляна, Боряна, Весела, Вяра, Гергана, Детелина, Диляна, Десислава, Деница, Ива, Искра, Калина, Кремена, Красимира, Мила, Милица, Мирослава, Милена, Невена, Преслава, Пламена, Рада, Радостина, Радослава, Росица, Ралица, Светослава,

# 121
А какви биха били доводите да се подиграват на Елица? Разбирам да се казва Лизаславиния (преди доооста време беше коментирано и в темата със странни имена, аз бях попаднала на него от списъка с приети в университет), та да се хванеш да звучи абсурдно и като цяло, и отделните му съставни, ама Елица е съвсем нормално, срещано и красиво име.

# 122
  • Най-красивата страна
Дъщеря ми е на 15г. най-добрата и приятелка е нейна съученичка и се казва Елица.
Името е красиво и се приема нормално.
В класа имат и Снежана,Блага,Пламена,Бистра,.
Никой не се подиграва.Няма и за какво.

В началното училище имаха една Алексис,тя отнесе подигравки,че имала мъжко име....

# 123
По мое време беше Елица - мекица. Grinning

# 124
  • Sozopol
Подигравана??? Е, как ще й се подиграват заради Елица!
Здравейте,
По  мое време през 90-те, бях тормозена в училие. Казвам се Мирелла, и да с 2 Л съм. Децата винаги римуваха името ми със всичко глупаво възможн, за което се сетят. А бях и пълничка, смятайте на какво съм била подложена до 7-8 клас. Вече нищо от това не е актуално, но споменът остава и неискам да бъде спрягана с подигравки. Мечтая за това име, откакто пожелах да имам дете, но ведага мисля възможните последствия.
Благодаря още веднъж и ви желая хубав уикенд Simple Smile))

# 125
Ако решат да се подиграват, от всяко име може да измислят подигравка.

# 126
При мен в училище се подиграваха на по-свитите и необщителни деца. Имахме две Деници в класа - едната постоянно отнасяше подигравки, като гледаха да се хващат с името, като някой каза "мекица" не бях направила асоциацията и с Елица преди това, но й викаха Деница-мекица-голямата г*зица, защото също беше леко пълничка и срамежлива. На другата Деница никой нищо не й е казвал, момичето беше по-общително, шегуваше се с другите деца, играеше и подигравки по никакъв повод не е отнасяла. Имахме и друго момиче, което също беше по-пълно, но само веднъж отнесе подигравка от едно момче - удари го толкова звучно, че после й имаха респекта и станаха първи приятели с нея, тя просто не се оставаше някой да й се подиграва. Тук говоря за случки 2-3-4 клас още.
Та, децата никога не знаеш за какво и как ще се хванат, нито пък какво словосъчетание могат да измислят и на най-хубавото име, ако са решили да се дразнят с притежателя му.

# 127
  • SF
Харесва ли ви името Филип?
На нашия Филип му казвахме Филия.

# 128
Харесва ли ви името Филип?
На нашия Филип му казвахме Филия.

Като на Елена - Лешо(яд). От всяко име може да се измисли подигравка.

# 129
  • Телиш/Плевен
Ако решат да се подиграват, от всяко име може да измислят подигравка.
+1

Дъщеря ми е Елица, скоро завършва четвърти клас, досега никой не ѝ се е подигравал за името.

# 130
За 12 години в училище никога не съм чула някой да се подиграва на друг за името му. Е, вярно, че не сме имали Йовка и Гицка, но все пак.

Последна редакция: вт, 01 апр 2025, 02:41 от АлисаВСтранатаНаЧудесата

# 131
Имам чувството, че вие имате някакъв предразсъдък към името, въпреки че го харесвате?
 Относно подигравките, както вече беше отбелязано с всяко име могат да се измислят кофти рими, но все пак надявам се това няма да ни накара да кръщаваме децата си с комбинации от цифри по подобие на някои ексцентрични и несметно богати хора Simple Smile
 Иначе ако питате някой, който например е кръстил дъщеря си да речем Марая какво мисли за името Елица, най-вероятно ще го намери за "твърде обикновено". Предполагам пък насочвайки се към традиционно българско име вие на свой ред също няма да сте във възторг от чуждия " по-така" звучащ избор;)

# 132
Боряна. Ако изхождаме от това, че и двете имена ще са с корен от вечнозелените дървета.

# 133
Боряна. Ако изхождаме от това, че и двете имена ще са с корен от вечнозелените дървета.

Жената вече роди и кръсти втората си дъщеря Дарина.

# 134
  • SF
Или да заключи темата, или ще си продължим да обсъждаме имена в нея.

Общи условия

Активация на акаунт