На Великден е най-вкусно с Président!

  • 33 829
  • 631
  •   1
Отговори
# 150
  • Мнения: 35 980
Предястие от авокадо и сирене Président:

Продукти:
1 бр. авокадо
1 ч.л. тахан
1 лимон
100 гр. сирене Président
копър
магданоз
чесън по желание
сол

Авокадото се обелва и намачква заедно с другите продукти без сиренето, което се нарязва на кубчета и се омесва накрая със сместа.

# 151
  • Мнения: 435
Разядка с  яйца и майонеза
Необходими продукти:
яйца - 3 бр. кокоши
пъдпъдъчи яйца - 2 бр.
сирене - 80 г
майонеза - 1 ч.л.
масло - 50 г за намазване
хляб - 3 - 5 филии
Начин на приготвяне:
Най-напред обелваме сварените яйца и ги намачкваме (може да се настържат с помощта на ренде). Към тях добавям сирене на вкус, в моя случай то е около 80 до 100 грама. Него намачкваме заедно с яйцата, трябва да се получи ронлива смес. Прибавям чаена лъжичка майонеза, за да се получи хомогенна смес. Филийките се запичат във фурната или на парти грил, след това се намазват с маслото и отгоре с приготвената разядка.

# 152
  • Мнения: 35 980
Сирене с подправки във фолио

сирене - 230 г плочка Président
зехтин - 20 - 30 мл
пресен лук - 3 - 4 пера
чесън - 1 скилидка
червен пипер - 1 - 2 щипки
розмарин - 1 щипка пресен или сушен
мащерка - 1 щипка
риган - 1 щипка
копър - 1 щипка, сушен
лют пипер - 1 щипка или на вкус

Откъснете голямо парче алуминиево фолио, намазнете го с няколко капки зехтин и в средата сложете плочката сирене.

Накълцайте лука, чесъна нарежете на тънки филийки и сложете върху сиренето.

Капнете от зехтина и поръсете със микс от всички подправки, посочени в рецептата според вкуса си.

Капнете още малко зехтин върху плочката сирене, запечатайте с фолиото и пъхнете в загрята на 200 градуса фурна за 12-15 минути.

Поднесете предястието топло.

# 153
  • Г. О.
  • Мнения: 2 003
Разядка с чушки:
Нужни са ни 5-6 големи червени чушки
160 гр орехи, една ч.л. сок от лимон, 1-2 скилидки чесън, 1/2 ч.л. червен пипер, една ч.л. кимион,, една ч.л. сол , 1/2 ч.л. черен пипер.
В блендер или чопър слагам орехите и ги смилам фино. След това прибавям всичко друго и смесвам на каша.
Пробваме как е на сол и слагам подправки, по желание.

# 154
  • Мнения: 35 980
Тиквички със сирене във фолио

тиквички - 2 бр.
сирене Président - 150 - 200 г
копър - 1/2 връзка
черен пипер - 1/4 ч.л.
червен пипер - 2 щипки
лимон - 1/2
олио - на вкус
сол - на вкус

Нарязваме тиквичките на тънки резени, но не докрай и прехвърляме в тавичка, в която предварително сме поставили фолио.
Предварително посоляваме тиквичките и ги поръсваме с олиото. В отделна купа намачкваме сиренето, като смесваме с копъра, чесъна, червен пипер, черен пипер, сока от половин лимон.

Напълваме разрезите на тиквичките с тази смес и завиваме с фолиото.
Печем за около 40 минути на 180-200 градуса.

# 155
  • Мнения: 3 581
Фаршировани (пълнени) яйца

10 яйца, сварени
2 ч.л. горчица
50 гр. сирене Президент
1 малко авокадо
1 ч.л. сол
магданоз

Яйцата се обелват и нарязват на половинки по дългата страна. Изваждат се жълтъците и се омесват добре с горчицата, авокадото и сиренето, солта, както и наситненият магданоз. Запазват се няколко стръкчета за украса. С получената смес се пълнят отново белтъците.
В допълнение може да се направи запръжка с масло и червен пипер и да се залеят яйцата.

# 156
  • Мнения: 523
Рулца със сьомга, краставица и крема сирене

Продукти:

300 г пушена сьомга
2 краставици
2 стръка пресен лук
150 г крема сирене
клечки за зъби
черен пипер
1 супена лъжица горчица

Приготвяне:

Нарежете лука на ситно. Смесете крема сиренето с горчицата и пипера. Разбъркайте. Нарежете сьомгата на тънки ивици. Краставицата настържете по дължина на дебели резени като натискате малко повече с белачката. След това нарежете на половини всеки резен, за да не е прекалено дълъг.

Намажете всяко парче риба с малко от сместа с крема сиренето. Завийте всяко парче от рибата в парче от краставицата. Прикрепете рулцето с клечка за зъби.

# 157
  • Мнения: 741
Пирог със зеле

 1 и 1/2 ч.ч. брашно
 1 и 1/2 ч.ч. айрян
 3 бр. яйца
 2 глави лук
 1 бр. морков
500 г зеле
 1 ч.л. хлебна сода
 черен пипер, сол
 олио
Лукът се обелва и се нарязва на ситно. Морковът се обелва и се настъргва на ренде. Зелето се нарязва на ивици. Лукът се запържва леко. Добавя се морковът и се оставя още 1-2 минути. След това се слага зелето и се задушава около 15 минути. Ако е необходимо се добавя малко вода. Добавят се сол и черен пипер.
Тестото се приготвя, като първо се разбиват яйцата. Към тях се добавя айрянът, след това - брашното със содата и всичко се разбърква. На дъното на намазнена тавичка се разпределя зелевата смес. Върху нея се изсипва тестото. Пирогът се слага в загрята на 200 градуса фурна и се пече около 40 минути.

# 158
  • Мнения: 35 980
Чесново сирене с орехи

сирене Président - 1 ч.ч. натрошено
орехи - 3 с.л.
кисело мляко - 1 ч.ч.
копър - 1 с.л. на ситно
магданоз - 1 с.л. на ситно
чесън - 2 скилидки
сол
маруля
орехи - 1/4 ч.ч. нарязани/смлени на едро

Сложете сиренето, нарязаните 3 с.л. орехи и мляко в купа и пасирайте до хомогенна смес.
Прибавете ситно нарязаните копъра и магданоза, пресования чесън и солта. Оформете топчета с големината на орех и ги оставете да се охлаждат в хладилника 4 ч. в затворен съд.
При сервиране се поръсват с орехови ядки.

# 159
  • Мнения: 3 581
Брускети със спаначено песто и скариди

За основата
1 франзела
масло Президент

За пестото:
200 гр. спанак
1 вр. босилек
100 гр. орехи
2 с.л. лимон
50 гр. пармезан
2 ск. чесън
100 мл зехтин

Украса:
чери домати
скариди
листа босилек

Франзелата се нарязва на филийки, намазват се с малко масло и се запичат върху хартия във фурната на 200° до лек златист цвят. Пестото се приготвя, като съставките се поставят в чопър и се смелят добре. Скаридите се почистват и задушават за кратко на тиган с малко масло. Намазват се брускетите с пестото и върху всяка се поставя по 1 чери домар, разрязан на половина и една скарида. Украсява се с листо босилек.

# 160
  • Мнения: 60
Време е за втория ни кулинарен етап!
От днес до 9 април ще очакваме да споделяте своите идеи и рецепти за свежи пролетни предястия.

# 161
  • Мнения: 35 980
Разядка със сирене и копър

сирене - 200 гр Président , надробено
извара - 200 гр
кисело мляко - 1 - 2 с.л.
майонеза - колкото е необходима
орехови ядки - 50 гр
копър - ½ връзка
черен пипер - на вкус

Смесвате всички продукти като се внимава с майонезата, за да не стане сместта рядка.

# 162
  • софия
  • Мнения: 31 119
Пълнени багети
Издълбава се средата на багетa и вътрешността се пълни със салата Оливие/салата на майонезена основа. Багетът се опакова в стреч фолио и се прибира в хладилника да стегне.
Реже се на филии.

# 163
  • София
  • Мнения: 1 075
Разядката на Свекървата

Извара-0.500кг.
Майонеза-0.200кг.
Копър-половин връзка
Чесън-3-4 скилидки
Червен пипер
Зехтин-1с.л.
Черен пипер-малко
Счукано чили-според любовта към лютото😊
Разбъркваме всичко и оставяме да преседи в хладилника,след което намазваме върху препечена филийка хляб😊

# 164
  • Мнения: 35 980
Сирене с мед и орехи

сирене Président - 2 плочки (общо 400 гр)
орехи - 80 гр счукани
мед - 2 с.л.
пресен босилек или листа салвия

Всяка плочка от сиренето Président се поръсва с натрошени орехи, полива се с 1 пълна лъжица мед и се поръсва с босилек/салвия.
Запечатват се във фолио като торбички и се пекат на силна фурна за 8-10 минути.

Общи условия

Активация на акаунт