Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Как да го убедя, че няма причина да ме ревнува?

 • 4 983
 • 226
 •   2
Отговори
# 15
 • София
 • Мнения: 1 369
Ако си била единствената с половинката,  възможно е колегата да се е "загледал" за да види коя е тази, която си е довела мъжа. Мъжът ти само това е чакал, да види дали някой ще се загледа за да има какво да доразвива в главата си .
За щастие аз опит с ревнивци нямам, но ми се струва, че той ще иска и в един момент ще успее да те накара да спреш работа. За мен е притеснително това, че е " искал да не се преуморяваш". Аз бих казала, че  се преуморявам докато мия чинии и пускам прахосмукачката и искам домашна помощница. Ти не го прави, защото ще те спре от работа, веднага ще заподозре изневяра, дори сценарий ще си напише в главата.

# 16
 • Мнения: 16 810
Да бе, кой ходи на банкет в работата с мъжа си/жена си, освен ако партньорът също не е колега?

# 17
 • Далечният изток
 • Мнения: 11 732
Най-вероятно е било като условие, за да отиде тя на банкета - или не ходиш, или отиваме заедно. Примерно. Не толкова категорично, но е вкарал пак някакъв предтекст от сорта на загриженост за нея...

# 18
 • Мнения: 23 145
Колкото повече се обясняваш/оправдаваш, толкова по-подозрителна ставаш.
Просто спри да коментираш колегата и ревността на мъжа си. Ако той продължи да те притиска и разпитва, просто го предупреди, че по този начин сам ти вкарва идеята в главата и те подтиква към изневяра.

# 19
 • Мнения: 5 621
Има доста подобни на твоята теми, потърси и прочети. Ти много го обичаш, никакви поводи не даваш, но все се съмнява я в колегата, я в касиера в магазина, я в някой на улицата, който те е погледнал. Все има логична причина да не работиш и да си удома.
Та, прочети, ще откриеш и други признаци на патологичния ревнивец, за които досега си била сляпа.
Колкото и да се кълнеш и заричаш, един разумен човек би разбрал от първия път, патологичния ревнивец, никога.

# 20
 • Мнения: 3 806
Имало ли е някакви сътресения в семейството ви или във връзката ви преди това?

# 21
 • Мнения: 16 603
Колегата може наистина да те харесва (случва се). Може и да харесва всички хубави жени по принцип. Няма значение.

Аз бих казала: "Не бих ти изневерила. Обичам само теб, не се притеснявай." Ще го повтарям при нужда и ще се чувствам поласкана, вече ако думите ми нямат ефект, колкото и да ги повтарям, ще се изнервя. Grinning

# 22
 • Мнения: 2 928
Нищо не можеш да направиш , за да му промениш мисленето, а и не е нужно! Реално няма да го убеждаваш за нещо , в което ти не участваш.
Сега се дразни, че ходиш в офиса и дебне момент да спретне някакъв псевдо скандал заради колегата ти и ти да му кажеш: “добреее, мило, няма да ходя на работа, само бъди спокоен !”
И така ще продължава за всичко в живота ви ако му се вързваш!

# 23
 • Боса по асфалта вървя си ...
 • Мнения: 20 133
Всъщност не е новост да се ходи семейно на банкети. Зависи от фирмената политика.

# 24
 • София
 • Мнения: 19
Такъв ти се е паднал - финансово да те осигурява (нали всички точно това искате), а от другата страна ще те задушава. Здравей сигурен семеен живот! Кога планувате във вашата фирма изцяло да работите в офиса!?

Хубав ден!

# 25
 • Мнения: 11 986
Невъзможно е колегата да бил проблемът, пък мъжът ти на теб да ти държи сметка. И то явно я държи често, щом чак тема пускаш. Вметките да не си се била преуморявала с работа покрай майчинството даже не знам как да ги коментирам. Тези неща при вас не са от вчера и само по-зле ще стават. Опичай си акъла.

За мене лично е ненормално да се показва ревност в такива случаи дори. Ревнивият стиска зъби и точка, другото си е агресиране. Като не му изнася, си седи сам.

# 26
 • Далечният изток
 • Мнения: 11 732
Те от лотарията ли се падат такива? Сигурно талончета е търкала...

# 27
 • Мнения: 5 075
Ами ревнивец, кво да ти кажа... Това да се мъкнеш с жена ти/мъжа ти на фирмен банкет е супер тъпо, освен ако не сте колеги в една фирма. Иска да спреш да работиш и да си зависима. После ще дойдат и другите прекрасности, ако се поддадеш на манипулацията. Никакви коментари за колегата. И да те харесва, ти не можеш да му забраниш. Нямаш вина кой те бил харесвал. И всеки, който се опитва да ти вменява вина за това, просто те манипулира с друга цел. В случая, целта е да спреш работа, защото нали много го обичаш и да не се тормози милия... Схващаш ли манипулацията?

# 28
 • София
 • Мнения: 1 791
Няма начин, не мисля по-различно от другите. Две червени лампи - не “предпочитал” да работиш, защото ти много ще се измориш. И втората - 3 месеца по-късно той още ти намила за някаква си случка с някакъв си там колега. Чели сме и сме виждали много такива. Много внимавай с този човек. Любов, дете и т.н. Ама си помисли дали можеш до края на живота си да живееш така. Излизаш ли с приятелки за по няколко часа? Възможен сценарий ли е да прекараш една цяла вечер при приятелка с деца, просто ей така, по женски. Ако и на двете той би се възпротивил, има сериозен проблем с ревността.

# 29
 • София
 • Мнения: 3 576
Ами ревнивец, кво да ти кажа... Това да се мъкнеш с жена ти/мъжа ти на фирмен банкет е супер тъпо, освен ако не сте колеги в една фирма. Иска да спреш да работиш и да си зависима. После ще дойдат и другите прекрасности, ако се поддадеш на манипулацията. Никакви коментари за колегата. И да те харесва, ти не можеш да му забраниш. Нямаш вина кой те бил харесвал. И всеки, който се опитва да ти вменява вина за това, просто те манипулира с друга цел. В случая, целта е да спреш работа, защото нали много го обичаш и да не се тормози милия... Схващаш ли манипулацията?

Няма да я схване. Манипулациите  се схващат, когато видиш ситуацията реално, а тя в момента е толкова влюбена и готова да го оправдае за всичко и да му се доказва, че  няма как да се усети. Ще се кълне, ще прави мили жестове, накрая ще напусне работа, за да е доволен той и ще попадне в кръга на психическото насилие.
Единственият начин е да спреш да му се обясняваш и оправдаваш, казваш му /еднократно/: "Виж сега, скъпи, аз с този човек се виждам 1-2 пъти в офиса, поздравяваме се и толкова. Може и да ме харесва, но това въобще не ме интересува, понеже аз обичам теб и изпитвам сексуално влечение към теб. Ако не ми вярваш, проблемът си е твой и даже е странно какво семейство градим без доверие. Темата за мен е приключена!"
Може и да му вметнеш, че, ако толкова искаш колегата ще го направиш без той да разбере.
И повече не коментирай този въпрос, ако го повдигне го подмини.
Може и да се усети и да спре.
Друг начин няма.

Общи условия

Активация на акаунт