Barefoot shoes/ Минималистични "боси" обувки

• 30 075
  • 340
  •   1
Отговори
# 330
Cassius, точно за Динго в тази тема съм писала, първите купих моят номер - огромни, вторите 1 номер по- малки - за броени обувания се оказаха големи, трети опит 2 номера😳 по- малки - оцелих номер. Не замених/върнах защото доставка и връщане е торба жълтици😄 (при мен) Мисля, че се получава от недобре уплътнена пета. Сега ги едните ги нося вкъщи, другите на кратни разстояния. Постоянно ми влизат дребни камъчета в ботуша, много се спъвам с тях, утре ще снимам пораженията отпред.
На Ваше място, ако сте в България, заменете с по- малки. (много добра изработка, топлят в пъти повече от Ugg, но не е моята чаша чай)

# 331
О, не мога да ги върна - носих ги навън. Ще опитам с дебели чорапи, ех..

А като са по-малък номер - кожата ще се отпусне, ясно. Но подметката няма да се удължи - в началото пръстите сигурно са леко присвити? А с отпускането на кожата, в един момент кракът ще започне да излиза извън подметката. Не носи ли някакъв риск от нараняване това? - камък, стъкло по земята...

Последна редакция: нд, 16 ное 2025, 09:09 от Cassius

# 332
То това направо си е причина за рекламация. Rolling Eyes На мен такъв тип ботуши винаги са ми изглеждали много нестабилни - супер мека кожа без никаква форма и поддръжка на стъпалото (в смисъл лесно се криви настрани, приплъзва се напред). Поради тази причина имам такива на Froddo - достатъчно широки за моето клонящо към широко стъпало, даже и с дебел чорап.

# 333
  • Бургас
Сега съм в търсене на някакви по-официални обувки, тип мокасини, или лофъри. Гледам, гледам, нищо не намирам. Можете ли да препоръчате модел?
Имам тясно стъпало.

# 334
Ще прикача снимки. Кафевите са моят номер,  станаха огромни за броени дни, с подгъване ще се прикрепят към крака, но вече носени видях, че са различни по цвят вътре. (останаха за двора) Черните 2 номера по- малки (35 номер) отпред разшити от препъване. Спазих препоръката на Зизу, да сложа безцветен лак, но това не намали щетите😄. (останаха за вкъщи) Двата модела са по- стари. Новите са с по- подсилена отпред лента и по- твърда пета, ще оставя за работа. И те са 35 номер, ок на дължина. Отлична изработка, много топли, леки, но не са моята чаша чай, за съжаление.

# 335
  • София
Динго се отпускат, защото кожата е едно цяло-няма подплата, няма подпложки и подобни неща. Просто обърната навътре кожа с козината.
Зизуу са написали, че кожата се отпуска до един сантиметър, козината сляга от движението на стъпалото вътре-при петата, при пръстите. Това е напълно нормално и абсолютно не е причина за рекламация. Който има Динго знае, че се отпускат и разширяват. UGG също, макар че не толкова, защото те избират много плътна и твърда кожа, някой път има подпложки. За да се избира, обаче, само една дебелина на кожата и то да кажем от гърба на животното, това означава огромен разход на материал. Което би увеличило цената много.
Всяко животно има специфики на кожата-косъм, дебелина на козината, дали е накъдрена, колко е пореста кожата. По-тънката кожа се ползва за пантофите Шон и Доли, по-дебелата за Динго, но пак има разлика от чифт до чифт. Два кафяви чифта няма да са с еднакъв нюанс, еднакво къдрава козина и еднаква плътност на кожата.
Имам два чифта-бежови и черни, като черните ли са вече на годинки, бежовите са от миналата година. 38 нося на Зизу, само Гризли е 39. От Динго нося 37. Комфортно ми е, взела съм ги точно с идеята, че ще се отпуснат. Говорила съм, както със самите Зизуу, но и много отзиви е имало през годините, затова е винаги добре от тях да се вземе по-малък номер.

# 336
Ето, всеки със стъпалата  си, моите Гризли са номер по- малки от нормалния ми размер. Всъщност благодарение на неразбирателството с Динго открих и другите модели на Зизу. Хората, стоящи зад бранда, са със златни ръце.

# 337
  • на брега на морето
Имах много успешна поръчка с https://www.groundies.bg/.
Поръчах пет различни чифта, накрая оставих този модел:
https://www.groundies.bg/groundies-r-sienna-black-zhenski-barefoot-chelsi-botushi

За първи път купувам боси обувки. Страхотни са. Много съм доволна.

С връщането е малко драма, че трябваше да ги нося в офис на Интерлогистика, а в Бургас е само един и е наврян в една промишлена зона, но се справих.

На мен при опит за регистрация ми дава "невалиден формат на телефонния номер" и не мога да продължа с покупката Sad  Наложи се да го впиша като коментар и сега ще чакам едни ботуши в офис на Еконт. Имат ли преглед на пратката?

# 338
  • Бургас
Не знам, аз поръчах до адрес.
Пробвай с +359 или 00359 преди номера. Не помня да съм имала проблем с регистрацията.

# 339
  • на брега на морето
Не знам, аз поръчах до адрес.
Пробвай с +359 или 00359 преди номера. Не помня да съм имала проблем с регистрацията.
Наложи се да махна цифра след номера и го прие, а пълния номер въведох като коментар. Имат ли преглед на пратката?

# 340
  • Бургас
Не ползвам преглед и не съм обърнала внимание.

Общи условия

Активация на акаунт