Пусти неудачи с няколко задачи - някой ако смогне, нека да помогне :)

• 31 464
  • 780
  •   1
Отговори
# 420
  • Deutschland/HE
Една мрежа от еднопосочни улици трябва да бъде ремонтирана на части. Капацитета е 1000 автомобила/час.
x, y, z, t са капацитетите на улиците, които трябва да се ремонтират

a) Съставете система с уравненията за x, y, z и t
b) Намерете минималните капацитети на улиците, които трябва да се ремонтират.

# 421
  • София
Мрежа от еднопосочни улици  трябва да бъде частично обновена. За някои от улиците е  определен дебитът ( в хиляди коли на час).
а).Ако х, у, z и t са капацитетите на  улиците, подлежащи на обновяване, съставете система от линейни уравнения.
б). Определете минималните капацитети на 4-те улици, които трябва да бъдат реновирани.

# 422
Русалка ме изпревари.
Тип кенгурски са отчасти задачите.
При сериозните немски матури, това е уловка, както вчера се е чудила дъщерята на colibri каква сложност се очаква от нея.

# 423
  • София
Уравненията излизат от  кръстовищата. Примерно 6+z=7+t за кръстовище С.

След преобразувания най-вероятно ще се изразят три от променливите с помощта на четвъртата. От ДС ще следва, че всяко от изразените числа >=0, оттам след засичане на интервалите върху числовата ос ще  се види коя е минималната стойност на четвъртото неизвестно. И хоп, ще сме готови с минималните капацитети.

ПП Интересни са ми принципно немските учебници по мат, по-практически са ориентирани задачите, но пък понякога не задълбават сякаш достатъчно в материята. Не зная по програмата на коя провинция се изучава математиката в лайстунг на 91 НЕГ към момента, ама  примерно задачите от подобие за 9 клас преди време ми се сториха доста повърхностни.

Последна редакция: чт, 04 май 2023, 22:47 от пенсионирана русалка

# 424
  • Deutschland/HE
Дъщеря ми я реши тази задача, но солничка беше видяла заглавието и помоли да я снимам.
Сега се занимава с една трасферна задача (има частично неизучаван материал, от следващия раздел), такива са последните им задачи във всяка класна работа. Справи се, сети се къде е уловката.

Скрит текст:

Трудно ми е да я преведа, аз нямам спомен да съм учила такива неща в гимназията преди 30+ години.

# 425
Мога ли да помоля за помощ - тази задача за 7 клас, само Б подточка

Благодаря предварително! Flowers Rose

# 426
  • София
5 клас , от тест за лице и обиколка, но май е задача - закачка
Скрит текст:

# 427
  • София
collibri Simple Smile

Това (уравнение на права, че май и на  окръжност, елипса и хипербола) по новата програма се учи в БГ май в 11 клас профил.

# 428
  • Deutschland/HE
И тук е профил, Русалке! Но след онази лесна задача, на която блокирахме и двете Simple Smile
Сега учат вектори в триизмерно пространство, а за мен това е абсолютна мъгла.

# 429
  • София
И тук е профил, Русалке! Но след онази лесна задача, на която блокирахме и двете Simple Smile
Сега учат вектори в триизмерно пространство, а за мен това е абсолютна мъгла.

Вероятно са просто поразменени дяловете в 11 и 12 клас тук и там, че нали целта на нашето профилиране беше уеднаквяване със западните системи.  Тук векторна база в равнината и в пространството, както и скаларно произведение на вектори  се учат в 11 клас.

# 430
Мога ли да помоля за помощ - тази задача за 7 клас, само Б подточка

Благодаря предварително! Flowers Rose

Не може да твърдим това.

Нека една от маймуните винаги улучва, а останалите 99 винаги пропускат.

Тогава, във всеки един момент от играта всички напуснали маймуни (уцелени от единствената весела маймуна) ще са тъжни.

# 431
"Веселите маймуни, сред напусналите ..." Означава, че всяка маймуна, която е весела, т.е уцели, напуска, заедно с уцелената (тъжна). И тъй като само тъжни маймуни се замерят, би трябвало напусналите весели и тъжни да са равен брой 🤔

# 432
Напускат само уцелените. Прав е Ант, на теория е напълно възможно само една маймуна да е добър стрелец и да остане последна.

# 433
  • София
Съвсем ясно е казано, че напускат уцелените маймуни, а не веселите.
Според мен е вероятно, но не може да се твърди. Може една маймуна да улучи всики останали и тогава навън ще са само тъжни. Но може и още с първите 3 напуснали маймуни да преобладават веселите /първата напуснала маймуна винаги ще е тъжна, но следващите две е възможно да са весели/.

# 434
Mama Ru, напускат само уцелените. Ударена маймуна може да е или тъжна, или весела (ако е успяла междувременно да удари някой).

Общи условия

Активация на акаунт