Малко трудна тема....за болестта рак и борбата с него - тема №6

• 385 882
  • 5 371
  •   1
Отговори
# 5 130
  • София/ Плевен
Здравейте, момичета! Мисля че вече е време да се включа и аз във вашата група. На 42 години съм, с доста онкологични заболявания в семейството ми. На 08.08 ме оперираха от рак на шийката на матката- тотална хистеректомия с ДаВинчи в Токуда. Хистологията казва невроговявящ плоскоклетъчен карцином в стадий 1b2 и хистоцитоза в лимфните възли. Онкокомисията на Токуда препоръча лъчетерапия и в рамките на октомври и ноември месец направих 25 процедури лъчетерапия и 2 брахитерапии в Сити Клиник Младост. Записах се за преглед и диспансеризация в същата болница и при разглеждането на документите онколожката прецени, че трябва да мина втора онкокомисия за да се реши трябва ли да правя и химиотерапия. Сега съм много объркана и притеснена. Хем ме притеснява защо се обсъжда опция за химия, хем ме е страх да потърся друго мнение, защото не знам на кой да вярвам.

# 5 131
Ranella, в момента не знам дали има смисъл от ПЕТ скенера. Той не отчита почти нищо в главата. На майка метастазите и кистите се видяха на обикновен скенер. Преди и след операцията имаше и ПЕТ, но там нищо не се виждаше.
Според мен е оток от лъчетерапията.
ЯМР или обикновен скенер ви трябва. Даже няма нужда да е с контраст Sad

# 5 132
DZ,
Благодаря за коментара.
ПЕТ скенера е може би заради рака на белия дроб. Това чудо в мозъка са метастази.
Знам ли аз...

# 5 133
Буболина браво, страхотни новини! Бъди все така здрава! ММ също мина края на октомври изследвания и скенер, всичко е чисто. Това му беше 5тата година. Дадоха му доживотрн ТЕЛК. Добре е, обмисля и се кани за премахване на жлъчката има камъни и му е казано, че трябва да е махне още преди няколко години. До сега само се кани, но е неизбежно.
Зиги ти как си, как са нещата при теб?

# 5 134
Здравейте, момичета! Мисля че вече е време да се включа и аз във вашата група. На 42 години съм, с доста онкологични заболявания в семейството ми. На 08.08 ме оперираха от рак на шийката на матката- тотална хистеректомия с ДаВинчи в Токуда. Хистологията казва невроговявящ плоскоклетъчен карцином в стадий 1b2 и хистоцитоза в лимфните възли. Онкокомисията на Токуда препоръча лъчетерапия и в рамките на октомври и ноември месец направих 25 процедури лъчетерапия и 2 брахитерапии в Сити Клиник Младост. Записах се за преглед и диспансеризация в същата болница и при разглеждането на документите онколожката прецени, че трябва да мина втора онкокомисия за да се реши трябва ли да правя и химиотерапия. Сега съм много объркана и притеснена. Хем ме притеснява защо се обсъжда опция за химия, хем ме е страх да потърся друго мнение, защото не знам на кой да вярвам.
На твое място щях да ходя и на химиотерапията, ако ми я препоръчат. Какви са ти резултатите след другите терапии, какво са писали лекарите?

# 5 135
  • софия
Добре е, обмисля и се кани за премахване на жлъчката има камъни и му е казано, че трябва да е махне още преди няколко години. До сега само се кани, но е неизбежно.
...
Добре е да го направи. Майка беше така и се наложи по спешност да оперира жлъчка между втората операция на гърдата и хистеректомията. Направи ужасяваща криза. Бяхме на вилата и 40 мин. докато се приберем ми се сториха вечност. По-щадящо е да се направи без криза.

# 5 136
Той го знае, всеки път докторите му напомнят.... и все отлага. Иначе е наясно с последствията на решението му да чака, знае и че аз не шофирам добре, така че дано се реши вече.

# 5 137
  • София/ Плевен
На твое място щях да ходя и на химиотерапията, ако ми я препоръчат. Какви са ти резултатите след другите терапии, какво са писали лекарите?

Не са ми правили изследвания след лъчетерапията. Реално това е първото ми посещение след като приключиха. Предложението за нова онкокомисия е на база епикризата от операцията.

# 5 138
Предполагам, че има причина за да Ви назначат химиотерапия. Не мисля, че биха го направили просто ей така...Аз, също не бих отказала химия( защото дори и след пълната програма с такава имах рецидив). Химията не е най- приятното нещо на света, но се преживява... За второ, трето мнение има достатъчно имена спрягани назад в темата( има описано и как да се свържете с тях)- все ще си харесате някой който да не работи в една от двете болници и да е безпристрастен.

# 5 139
  • София
Браво Бубалина, все такива резултати 🍀

# 5 140
GoSSipSs, Hug
Добре съм. Все още не мога да спя добре, но леко полеко се надявам да се възстановя.
Много промени настъпиха при мен и са все хубави. Имам си емоции и с бъдеш абитуриент и кандидат-студент Simple Smile

# 5 141
  • на20 километра от Бургас
Моето момче,моят Ангел -хранител отлетя.Сърцето и душата ми са опустшени.Дано наистина е на по-добро място.

# 5 142
Ооо, катеринка.... Sad
Моите съболезнования... Sad
Светъл път на твоя Ангел и дано отива на по-добро място.

# 5 143
Съболезнования, Катеринке. Вече няма да го боли, стига болка.

# 5 144
  • Другата България
Съболезнования и от мен, светъл да е пътят му!
Прегръдки! Hug

Общи условия

Активация на акаунт