Малко трудна тема....за болестта рак и борбата с него - тема №6

• 386 192
  • 5 371
  •   3
Отговори
# 5 085
  • Ланкър, планините Овнерог
Барбалена, проф.Михайлова ми беше лекуващ за лъчетерапията. Много мила и отзивчива. На мен ми беше препоръчана от приятел, който е лекар в Онкологията.

# 5 086
  • Варна
sundelmar в коя болница във Варна.Предполагам щом е утре комисията е във Терапията.Никой няма да й назначи химио,без да има нужда.Първо трябва да я стадират,щом има само ЯМР.Предполагам,че първо ще я пратят на Пет скенер и тогава ще назначат лечение.В която и болница да отидете,първо се минава комисия.

# 5 087
Комисията е в онкологията, която е до входа на ДКЦ-то на Окръжна болница. А иначе първото мнение за химиотерапията за хапчета и после операция е на д-р Димитър Калев, който май е председател на тази комисия. И за това търся "второ" мнение от лекари в страната/и Варна/, от които имате добри впечатления/резултати и храни, които да подсилят организма като същевременно да не подсилват карцинома.

# 5 088
  • Варна
Да,доц.Калев е председател на комисията в Окръжна,а лечението е в Аспарухово.Направете и един консулт с проф.Цонев в Терапията,преглежда във вторник.Ако двете мнения съвпадат,избирате където ви е по удобно.Имате ли хистология от биопсия.Качете ги тук и ямр със скрити имена,да ви посъветват,дали трябва друго да се изследва.

# 5 089
Аз имам добри впечатления от химиотерапия (с вливане) в Дървеница, по-специално д-р Антонов. Хората са доволни и от д-р Мангажджиев, той е завеждащ отделение там.
За храни, на мен ми бяха препоръчали ядки (сурови) и дробчета, за засилване на организма и на кръвта.
Ако се започне химиотерапия, тогава за всяка хранителна добавка и за храненето като цяло се консултирайте с лекуващия онколог.

# 5 090
Uncommon,
Мангалджиев не е ли в онкодиспансера в Младост 1, който е различно лечебно заведение от Дървеница?

Туморът е голям и вероятно искат да го смалят преди да оперират.
Нека да яде хубава храна, без джънк фуд и без газообразуващи и запичащи храни.

# 5 091
  • Пловдив
Здравейте, мили хора! Моля за малко разяснение от разбиращите! След изследване на ПЕТ скенер в документите е записано: "В областта на дясна истинска гласна връзка се визуализира фокална зона на повишен глюкозен метаболизъм, SUVmax 4.19."
Аз го разбирам така, че там се набюдават ракови клетки. Така ли е? И какво означава това SUVmax 4.19?

# 5 092
Ceci.d, не винаги означава това. Понякога метаболитната активност се повишава от възпаление.
Какво е заключението в края на разчитането? Препоръчват ли уточнение на тази находка?

# 5 093
  • Пловдив
Преди скенера има направена операция и хистологията на находката показва злокачествено новообразувание на ларинкса T1NxMx 1-ви стадий. От онкокомисията ни насочват за лъчетерапия. И от там ни изпратиха на ПЕТ скенер.
Заключението на ПЕТ скенера е: данни на фокална зона на повишен глюкозен метаболизъм в областта на дясна истинска гласова връзка, най-вероятно с постоперативен характер.

# 5 094
Кога е правена тази операция? В периода на възстановяване, засегнатите тъкани в оперативното поле често са с повишен глюкозен метаболизъм до около 6 седмици. В заключението на ПЕТ/КТ разчитането е написано именно това - че е вероятно да се касае за постоперативен артефакт.

# 5 095
  • Пловдив
Операцията е правена на 15 октомври.

# 5 096
Uncommon,
Мангалджиев не е ли в онкодиспансера в Младост 1, който е различно лечебно заведение от Дървеница?
...
Когато на мен ми правеха химиотерапия в Дървеница, и той беше там наред с другите и беше шеф на отделението. Това беше пъвите месеци на 2019. Не знам сега къде е, или дали и тогава не е ходил и в Младост 1. На мен в Младост 1 не са ми правили нищо.
Където и да е, неговите пациенти много го хвалят, предполагам, че е добър наистина.

# 5 097
Uncommon,
...
Когато на мен ми правеха химиотерапия в Дървеница, и той беше там наред с другите и беше шеф на отделението. Това беше пъвите месеци на 2019. Не знам сега къде е, или дали и тогава не е ходил и в Младост 1. На мен в Младост 1 не са ми правили нищо.
Където и да е, неговите пациенти много го хвалят, предполагам, че е добър наистина.
Д-р Мангалджиев е завеждащ онкологията в СБАЛОЗ ЕООД в Младост I, бул. "Андрей Сахаров" №22. (така нареченият Диспансер на Онкологията), доста добре ръководи нещата, прави консултации и пациентите са довлни от него.

# 5 098
  • Ланкър, планините Овнерог
Това в Младост 1 си е онкологична болница, не диспансер към Онкологията в Дървеница.  Мангалджиев е там, да. Много ми го хвалиха, близо ми е (обмислях там да се запиша за диспансер), но е страшна мизерия. Едно време беше кварталното ни ДКЦ, като са го правили на болница, не са ремонтирали особено, даже надписа "Детско отделение" си стои над входа на сегашната лъчетерапия. Вътре регистратурите са си от едно време. Вчера последно влизах там да си взема решението от ТЕЛК-а. Може да са страхотни лекари, но мен лично обстановката ме подтисна допълнително (не ни стига диагнозата, ами и допълнително мачкане). Онкологията в Дървеница е някакъв лукс, сравнено с т.нар. диспансер.

# 5 099
Това в Младост 1 си е онкологична болница, не диспансер към Онкологията в Дървеница.  Мангалджиев е там, да. Много ми го хвалиха, близо ми е (обмислях там да се запиша за диспансер), но е страшна мизерия. Едно време беше кварталното ни ДКЦ, като са го правили на болница, не са ремонтирали особено, даже надписа "Детско отделение" си стои над входа на сегашната лъчетерапия. Вътре регистратурите са си от едно време. Вчера последно влизах там да си взема решението от ТЕЛК-а. Може да са страхотни лекари, но мен лично обстановката ме подтисна допълнително (не ни стига диагнозата, ами и допълнително мачкане). Онкологията в Дървеница е някакъв лукс, сравнено с т.нар. диспансер.
Ако за вас Онкологията в Дървеница е лукс, ако скоро не е правен ремонт, явно имаме различни критерии, не съм казала, че е Диспансер към Онкологията, а че е Диспансер на Онкологията. Били ли сте нагоре в отделенията или влизали ли сте при лекарите или в химиотерапията, много силни думи използвате, чак за страшна мизерия, да не говорим, че работят доста добри специалисти и отношението им към пациентите доста се различава от това в  Дървеница. Нека всеки преценява сам къде да се лекува, дали в страшна мизерия или в луксозните клиники.

Общи условия

Активация на акаунт