Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 18

• 44 396
  • 859
  •   1
Отговори
# 195
Барби, ще е интересно ако покажеш.Не, че съм руса и ще го приложа, но звучи много интригуващо.

При мен сега е сутрин, тъкмо накиснах касията и къната в чая и трябва да ходя на работа. Довечера ще се мажа и трябва да хвана сина ми да ме снима, когато е светло и слънчево, защото тогава се виждат цветовете най-добре.

Забравих да кажа за касията, че придава златисти нюанси. Т.е. казах го, но искам да наблегна на това. Моята естествена коса е пепеляворуса, няма златисто в нея. През лятото някои кичури особено около лицето изсветляваха до платиненорусо. Дълги години правех руси кичури на 6 месеца и това ми беше поддръжката. От десетина години обаче не мога да намеря салон, в който да ми направят хубави кичури, все стават жълти, да не говоря как се къса косата. И понеже побелявам прогресивно, особено отгоре на главата трябваше да намеря вариант. Не искам да ползвам химическа боя и така се спрях на касията. Цветът обаче е различен от моя естествен, който аз много си харесвах. Но предпочитам да направя компромис с цвета, а косата да е здрава. Също за разлика от хим. боите, изглежда много естествено, изобщо не личи че е правено нещо по косата ми.
Питам ме тука дали се боядисвам и аз казвам - не, така съм си естествена!

Голям ферман написах, но ми стана голяма страст. Ей сега си поръчах катам и зизифус. Ще пробвам катама върху къносан кичур да видя дали ще стане кестеняво. Ако стане, ще си направя по-тъмни кичури, които хем ще имат къна да ги уплътни, хем няма да бъдат червени. Нямам търпение да пробвам, но нямам време тоя уикенд за жалост.

# 196
Здравейте, от една година се боря с упорит косопад, започна след първа бременност, след това мина през ковид19 и накрая за десерт през тиреоидит на хашимото. Започнах да чета за къната и мисля да опитам и с нея, за да я подсиля, като за начало ще опитам с Касия, но от това което прочетох индигото също подпомага растежа, и тъй като вие сте по-запознати възможно ли е смесването на Касия и индиго и какъв цвят би се получил, като основният ми цвят е светло кестеняв? Благодаря предварително!

# 197
Да се отчета - в почивните дни се къносвах и после потъмних с индиго. Къната си беше съвсем стандартно като първа стъпка в събота. Индигото мазах вчера, но го смесих с алое и зизифус. Супер доволна съм. Зизифусът дава точно констистенция като къна, гладка каша като нещо средно между нишесте и кисело мляко. Нанесе се изключително лесно, нямаше ронещи се зрънца индиго и неравномерно разпределяне. Съответно се получи равномерно покритие, най-доброто, което съм имала някога. Няма тук-там изпуснати оранжеви корени. Отми се много добре и топ бонусът е, че днес нямам никакъв сърбеж. Не знам дали е от зизифуса или алоето, или и двете, но в събота след къната се чесах като улична котка, а днес скалпът ми е напълно спокоен. За корени сместа ми беше 2 супени лъжици индиго, 1 супена лъжица зизифус и 1/2 супена лъжица алое, смесени с гореща отвара от билки, току-що свалена от котлона.
Здравейте, от една година се боря с упорит косопад, започна след първа бременност, след това мина през ковид19 и накрая за десерт през тиреоидит на хашимото. Започнах да чета за къната и мисля да опитам и с нея, за да я подсиля, като за начало ще опитам с Касия, но от това което прочетох индигото също подпомага растежа, и тъй като вие сте по-запознати възможно ли е смесването на Касия и индиго и какъв цвят би се получил, като основният ми цвят е светло кестеняв? Благодаря предварително!
Индигото работи само върху къна. Без къна ще даде сиво-син оттенък на светла коса, а на тъмна няма да личи никакъв цвят като цяло. Касия+индиго без къна, не е добра идея. Изобщо, нито къната, нито индигото, нито касията са топ билки за косопад. Те са главно за цвят и заздравяване на косъма. За растеж - брахми, брингарадж, тулси, амла, шикакай.

# 198
Dragon8, ще се радваме да споделиш снимки.
Какво алое ползва?

# 199
Да се отчета - в почивните дни се къносвах и после потъмних с индиго. Къната си беше съвсем стандартно като първа стъпка в събота. Индигото мазах вчера, но го смесих с алое и зизифус. Супер доволна съм. Зизифусът дава точно констистенция като къна, гладка каша като нещо средно между нишесте и кисело мляко. Нанесе се изключително лесно, нямаше ронещи се зрънца индиго и неравномерно разпределяне. Съответно се получи равномерно покритие, най-доброто, което съм имала някога. Няма тук-там изпуснати оранжеви корени. Отми се много добре и топ бонусът е, че днес нямам никакъв сърбеж. Не знам дали е от зизифуса или алоето, или и двете, но в събота след къната се чесах като улична котка, а днес скалпът ми е напълно спокоен. За корени сместа ми беше 2 супени лъжици индиго, 1 супена лъжица зизифус и 1/2 супена лъжица алое, смесени с гореща отвара от билки, току-що свалена от котлона.
Индигото работи само върху къна. Без къна ще даде сиво-син оттенък на светла коса, а на тъмна няма да личи никакъв цвят като цяло. Касия+индиго без къна, не е добра идея. Изобщо, нито къната, нито индигото, нито касията са топ билки за косопад. Те са главно за цвят и заздравяване на косъма. За растеж - брахми, брингарадж, тулси, амла, шикакай.

Разбирам, много Благодаря!

# 200
Ох, този сърбеж….След последното ми оцветяване не 1 ден, цяла седмица бях улична котка, може и малко повече… Какво се обърка тоя път не знам, ама голямо драпане падна, че и нощем на сън се хващах, че го правя…Чак ме е страх да се къносам пак, а тъкмо купих нова къна за смесване…Има ли други с такъв продължителен сърбеж?

# 201
Аз - със сърбежа.
Направих грешката да не се измия със шампоан веднага след боядисването и леле, майко, освен това косата ми стана мега мазна. Направо е кошмар.
Повече няма да пропускам шампоана, ако ще и да не хваща толкова добре.
Писна ми вече от тия сърбежи и мазна коса, интересно, че първите месеци след почването на къносването косата ми беше супер, омазняваше се по-малко от обикновено, никакви сърбежи, какво стана изведнъж 🥺.
Бях с Култиватор’с, смених с Кхади, същото е. Даже с Кхади цветът ми държи по-малко, а стоя 3 часа…
Но нямам нерви още да правя първо къна, после индиго, кой знае каква боза ще сътворя, а държа на кестеняв цвят без червени отблясъци…
Някакви идеи?

# 202
В събота пробвах катама. Разбърках малко с гореща вода и намазах само един кичур вътре в косата, който беше предварително къносан. Стоях около 2 часа, изплакнах без шампоан, кичурът стоеше отчетливо зелен. Стреснах се малко, но после реших, че не се вижда и ако трябва ще чакам да израсне.
В неделя си направих маслена маска на цялата коса, сложих и брингараж, нийм и брахми вътре, стоях 2 часа, повече не издържах да ми тече по лицето и във врата.
Измих с шампоан 3 пъти, че ямайското рициново трудно се отмива. Днес кичурът е с чудесен кестеняв цвят, не черен а кестеняв. Ще го наблюдавам как се развива цвета във времето, но много ми харесва засега.

# 203
zigizagi, ползвах алоето на прах на Хенафокс.  Много се забавлявам на различните цветове, явно още половин година ще изравнявам цвета Smiley. Снимки.
Скрит текст:

Babri, катамът отдели ли тъмносин цвят по повърхността, преди да го нанесеш? Понякога индигото прави такъв временен смарагдов оттенък, явно и катамът е способен на подобни изпълнения.

Последна редакция: вт, 13 юни 2023, 13:11 от dragon8

# 204
Драгон, много ти е красив цвета. Мечтая си сега да бях с тъмна коса, щях да мацам къната и да си свиркам, ама с руса коса е трудно с цвета.

Катамът стана синьо-черен, хем само го разбърках с гореща вода и веднага нанесох. Не съм го чакала да отделя цвят. Уплаших се малко, но се бях решила вече да мажа, пари съм давала Laughing

Кичурът си беше направо тъмносин докато не направих маската с масла и не си измих косата с шампоан. Сега е много хубав цвят, средно кестеняво.

# 205
Драгон, много ти е красив цвета. Мечтая си сега да бях с тъмна коса, щях да мацам къната и да си свиркам, ама с руса коса е трудно с цвета.

Катамът стана синьо-черен, хем само го разбърках с гореща вода и веднага нанесох. Не съм го чакала да отделя цвят. Уплаших се малко, но се бях решила вече да мажа, пари съм давала Laughing

Кичурът си беше направо тъмносин докато не направих маската с масла и не си измих косата с шампоан. Сега е много хубав цвят, средно кестеняво.
Babri, много е полезно това, което споделяш, че и да стане зелен цвят, е временен и накрая става кестеняво.  Мисля, че и при теб при повторни нанасяния няма да става вече зелено. Нямам търпение за снимки, щом направиш кичурите Simple Smile.

# 206
Момичета, опитах се да се снимам сама, но първо че не съм голям фотограф и второ, че днес вали и е направо тъмно, та снимах на изкуствена светлина в банята. Не мисля, че се виждат добре нюансите.
На снимката, на която съм вързана на опашка се виждат къносаните кичури. Те са с чиста къна, забъркана с гореща вода и нанесена веднага. Станаха си доста червени, но са отдолу и не се виждат.
Снимката, на корените показва цвета им добре. Имайте предвид, че всичките по-светли косми са бели. Точно там около пътя имам най-много бяла коса, всичко е покрито много добре.
На едната снимка се вижда пък кичура, който е правен с катам, той стои по-кестеняв. Снощи си измих косата, отми се малко катам явно, защото течеше тъмна вода за известно време. Надявам се да имам време този уикенд да направя още няколко кичура д авидя как ще ми се получи.

# 207
Barbi, поздравления! Много добре се е получило с много добро покритие.На каква основа е?

# 208
Barbi, уникален цвят! Поздравления! Аз съм прохождаща в билките и като всеки новак съм на системата проба-грешка от година насам, без да искам се потъмних, но твоят цвят е уникален. Ще поровя из темата са видя какво си смешала, за са го постигнеш.

# 209
  • Бургас
Супер е, много интересен цвят!

Общи условия

Активация на акаунт