Хистеректомията, въпроси, отговори, коментари.Тема 8

• 44 147
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
Благодаря Simple Smile

# 151
Повече от година съм с премахнати матка и яйчници, заради ендометриоза.От два, три дни се появи някакво леко кървене - чиста и ясна кръв. На някоя от вас случвало ли се е същото? На какво може да се дължи? Какъв лекар трябва да посетя - гинеколог, хирург или някакъв друг специалист?

# 152
  • Sofia
Повече от година съм с премахнати матка и яйчници, заради ендометриоза.От два, три дни се появи някакво леко кървене - чиста и ясна кръв. На някоя от вас случвало ли се е същото? На какво може да се дължи? Какъв лекар трябва да посетя - гинеколог, хирург или някакъв друг специалист?
Не съм имала подобно нещо т.к проблемът е др при мен.Но по пътя на логиката за вагинално кръвотечение първо на гинеколог бих отишла.Успех и да не е нещо сериозно 😊

Последна редакция: чт, 31 авг 2023, 14:32 от katerinia

# 153
Много стряскащо!Аз нямам такива неща-кървене,течения някакви.Ноември пак ще ходя на профилактичен преглед,просто за успокоение.Споделете какво е станало при вас след посещението,дано няма нищо тревожно и всичко да е наред 😊

# 154
Здравейте. Пиша ви с притеснение в сърцето. Днес излезе хистологията на мама , инванзивен плоскоклетъчен карцином на шийката на матката.😭 Мама е на 50г. Много ме притеснява това,че симптомите й са-кървене,нисък хемоглобин,заради което,болка в кръста,липса на апетит + отслабване. Ужасена съм,това е шок за всички. Лекарят ни препоръчва някакъв доктор в София Иван Георгиев,мисля че е лъчетерапевт,ако не бъркам ,за последващи изследвания и лечение. Аз много се притеснявам кой лекар да изберем,мислех да “прося” час при Карагьозов … или пък в Плевен ,накъде да се ориентираме? Дайте ми малко кураж Sad с тези симптоми съм ужасена от изхода..

# 155
Здравей,
Като начало бих ви посъветвала да направите по възможно най-бързия начин ЯМР на малък таз и компютърна томография на бял дроб. За да има яснота какво е положението.
Поне при мен това беше първото, което направих и с резултата отидох на преглед.
На базата на образните изследвания се предприема лечение. Най-добра е ПЕТ скенер, но там процедурата е тромава.

# 156
Здравей,
Като начало бих ви посъветвала да направите по възможно най-бързия начин ЯМР на малък таз и компютърна томография на бял дроб. За да има яснота какво е положението.
На базата на образните изследвания се предприема лечение. Най-добра е ПЕТ скенер, но там процедурата е тромава.
Благодаря ти,Дейзи. В 16 ч е прегледа им,просто тръгнаха за първият възможен час. Аз още сутринта звънях в Сити да попитам как стоят нещата с платен Пет скенер…ми то,пак тромаво дори платено,пак чакане😞Ужас…
Много се притеснявам.

# 157
Здравей,
Благодаря ти,Дейзи. В 16 ч е прегледа им,просто тръгнаха за първият възможен час. Аз още сутринта звънях в Сити да попитам как стоят нещата с платен Пет скенер…ми то,пак тромаво дори платено,пак чакане😞Ужас…
Много се притеснявам.

Спокойно, не се притеснявай, знам че шока е голям. Хванат навреме рак на шийката на матката е лечим. По този труден път сме минали много жени.
Сега важното е да вземете най-доброто решение за правилно и адекватно лечение. Ние всички сме на разположение за всякакви въпроси.

# 158
Мен,това ме притеснява,дали сме го хванали навреме,знаейки за симптомите й:( много ме е страх,наистина.  Все си мисля,че ако е хванат навреме няма да ги има тези симптоми,които има тя…. Дано греша.
Отново ти благодаря,че пишеш.

# 159
Мен,това ме притеснява,дали сме го хванали навреме,знаейки за симптомите й:( много ме е страх,наистина.  Все си мисля,че ако е хванат навреме няма да ги има тези симптоми,които има тя…. Дано греша.
Кървенето е един от първите симптоми по принцип. Кръста може да я боли от много неща. Пиши утре как е минал прегледа. Стискам палци.

# 160
Кървенето е един от първите симптоми по принцип. Кръста може да я боли от много неща. Пиши утре как е минал прегледа. Стискам палци.
Ще пиша. 🙏🌸

# 161
Аз бях с огромен кръвоизлив, който трудно овладяха с лъчетерапия, хемоглобин 64 и вече пета година съм жива и без разсейки.Бягайте от светилата,те лежат на стара слава, не обръщат внимание и претупват набързо, ходете при обикновени лекари.

# 162
Здравейте отново. Мнения за д-р Тодор Димитров,Надежда?

# 163
Здравейте отново. Мнения за д-р Тодор Димитров,Надежда?
Мен ме оперираха в болница Надежда. Доволна съм от операторите, от отношение, база и т.н., но не и от патологията там. Оперираха ме от ендометриален стромален сарком. Съжалявам, че не попаднах на Лъчезар Танчев от Токуда по-рано! Най-вероятно щях да се оперирам при него. Сега ходя при него на профилактика.

Последна редакция: вт, 05 сеп 2023, 23:51 от benighted

# 164
Здравейте, момичета,

Ъпдейт от мен - последните 10 дни минаха в чакане, за момента стадият е 1b2. Бях при проф. Томов в Плевен, другата седмица ще ме оперира. Това, което ме притесни, а не успях да го разпитам - тойьказа операция с робот. От това, което чета, при рак на шийката на матката се препоръчва отворена операция, заради по-голям риск ракът да се върне при операция с робот. Имам му доверие и смятам, че може да прецени, но въпреки това у мен има едно голямо притеснение дали това е най-доброто решение за мен. Още не се е махнал, а много ме е страх да не се върне след това.

Общи условия

Активация на акаунт