Предстои ми инсеминация - тема 33

• 45 605
  • 792
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Здравейте. Моята цветна снимка беше в Надежда. Сложиха ми краткотрайна венозна упойка, при която заспах. Не съм си слагала нищо преди това. Беше на гладно. Не усещах нищо, не съм имала запушване и т.н. След 10-15 минути се събудих и беше минало всичко. В Надежда процедират така, защото ако усетиш болка, може да се свиеш и да не се проведе правилно изследването. Явно във Вита имат нещо предвид. Аз раждах там и съм доволна от базата и лекарите. Успех на вашата приятелка. Simple Smile

Здравейте, на моя близка й предстои снимка на тръби във Вита. Казали Сай да си сложи само свещичка профинит, тя не е попитала за пълна упойка и сега се чуди ако пожелае дали може да заяви на деня, тъй като й предстои в понеделник? Някой да е наясно с тази информация? И като цяло много ли е болезнена процедурата? Благодаря ви, предварително Simple Smile

# 316
Здравейте, на моя близка й предстои снимка на тръби във Вита. Казали Сай да си сложи само свещичка профинит, тя не е попитала за пълна упойка и сега се чуди ако пожелае дали може да заяви на деня, тъй като й предстои в понеделник? Някой да е наясно с тази информация? И като цяло много ли е болезнена процедурата? Благодаря ви, предварително Simple Smile
Здравейте! Аз съм правила 2 пъти снимка, едната в Пловдив в известна клиника с пълна упойка. Сутринта взимане на кръв, два часа чакане да се освободи лекар, 10 мин процедура с упойка,  събуждането и свестяването след това поне 1-2 часа и цял ден втрисане сънливост. Там показаха, че тръбите са ми запушени и нагънати.
Отидох за второ мнение във Вита. Там доктор Попов ми прави цветната снимка с местна упойка само на шийката на матката. Каза, че е добре упойката да е само местна, тъй като при вкарването на контраста, само по реакцията на жената се вижда дали има проблем и къде е той. Аз имах силна краткотрайна болка от едната страна и почти никаква от другата. Още в рентгена доктора каза, че без да види снимката предполага, че поне от едната страна имам проходимост и в последствие, това се видя, че дори и при двете има, но болезнената тръба е с по-малка такава. Болка като при цикъл, не много силна имах 20на минути и изтичане на контраст. След това забравяш, че са ти правили нещо. Превръзката е задължителен аксесоар след цветна снимка.
Ако прочетете в турските теми ще видите, че там снимката се прави без упойка и масово пият обезболяващи преди това на своя глава. Да, не е приятно, но предполагам, че има значение реакцията на жената. Само да кажа, че в Пловдив бяхме 4 жени и на всички ни казаха едно и също. На още една от тях при второто мнение са й казали, че проходимост има. Снимката също така продухва леки запушвания, което може да означава, че наистина съм била със запушени тръби, но поради двете снимки през около месец да се е стигнало до добър резултат. Всяка жена е с различен праг на болка, аз май съм с по-висок, не е приятно изживяване, но бих избрала местна упойка ако ми се наложи отново цветна снимка.
Дано съм била полезна и се извинявам за дългите обяснения.

# 317
Правих цветната снимка без упойка и без обезболяващи. Съвсем лек дискомфорт имах. Тръбите ми бяха проходими, едната силно нагъната, ако това е някакъв ориентир.

# 318
  • София
Може да има такава статистика, но аз този месец март, с една запушена тръба, трета поредна инсеминация и на 40 г, забременях! Имах стимулирана инсеминация, на два прясно спукани фоликула (перфектно таймирана овулация) и на следващия месец след цветна снимка (втора поред, тъй като беше минала година от последния ми опит). Пиша това, за да ви вдъхна надежда, че всичко е не само статистика и една жена може да успее да забременее с инсеминация и на 40! Направете си поне 3-4 опита. Мислете позитивно и има реален шанс чудото да се случи и при вас! 🍀🍀🍀
Шанса над 40 го дават около 4% в чуждите източници, което е доста ниска вероятност. Ще трябва да си преценя дали искам ин-витро и дали да е в Бг, натам ми клонят нещата. Но първо е добре да се успокоя, че последните 2 седмици са уау, едвам си изтърпявам тъпотиите, а съм на фест на морето с още хора и уж трябва да е весело. Тази вечер съм на Дует Авеню, искам да ги слушам от малка, а не съм 😀.

Утре ще намина да напиша резултата, но с такова пмс и 4 процента шанс ще е някакво мега чудо да е Да.

Асталависта засега

# 319
И аз съм "за" първо да се пробва с инсеминации, тъй като са по-щадящи според мен.
Аз съм на 34г, с мъжки фактор сме, забременях на първа инсеминация без никаква хормонална стимулация и дори без таймираща инжекция. Фоликулът беше от страната на силно нагънатата тръба и въпреки това извадих късмет. Така че трябва да се пробва според мен и да не се губи надежда.

# 320
Нареждам се с първа неуспешна инсеминация. От добавката, която ми беше изписана за регулиране на хормоните( ФСХ беше завишено) явно цикълът ми е станал на 31 дена и на това отдавам закъснението. Пускам нови хормони и утре се позиционирам при док. За да обсъдим как процедираме. При мен има само една тръба, така че следващия месец го пиша “дъждовен” и чакам да дойде ред на левия яйчник с тръба Simple Smile

# 321
  • София
Виктория, не го отписвай напълно следващия месец, а се следи. И аз бях с една работеща тръба, но не винаги се редуваше овулация ляво-дясно. Може три поредни месеца да е ляво, после два - дясно и т.н. Т е следи с фоликулометрия овулация откъде ще се падне и успех!

# 322
Здравейте,

дойде ми цикъла преди малко, но аз бях сигурна, усещах доста брутално ПМС последните 3-5 дена.

Чудя се да правя ли 3та инсеминация, принципно мн лесно се стресирам и въпреки, че съм на море трвожност и всичко хвръчи в небесата. Може да опитам още веднъж, за да е 3 пъти за щастие :Д, въпреки че прогестерона ми разазва играта, а после ПМС-то. Много е интересно как си живеех в някакъв свят, в който си мислех, че нямам репродуктвини проблеми и всъщност спрямо излседвания и показатели наистина нямам, но имам едни 43 години обаче Simple Smile.

Дори не знам как се чувствам, но определено е в негативната окраска. Аз и да рева не мога и сега ще трябва да го избия нанякъде, ще ви досаждам тук :Д.

Успех на всички Simple Smile

# 323
Здравейте, сила! Пиша този пост с цел да ви дам сили да продължавате да правите опити и да направете 4 инсеминации преди да се откажете ! Преди две години родих първото си детенце, плод на 3та инсеминация. Днес родих 2 еднояйчни близначета в 37 ма седмица, плод на 4та инсемиция. Зад гърба си имам 9 инсеминации, 2 канселирани по средата, други 7 (5 от тях стимулирани) - само 2 от тях успешни, но днес се събудих горда майка на 3 деца.
Дано този пост ви мотивира да не се отказвате и да си направите 4те процедури. Никога не знае човек дали от 3тата или 4тата ще стане!

# 324
Здравейте, сила! Пиша този пост с цел да ви дам сили да продължавате да правите опити и да направете 4 инсеминации преди да се откажете ! Преди две години родих първото си детенце, плод на 3та инсеминация. Днес родих 2 еднояйчни близначета в 37 ма седмица, плод на 4та инсемиция. Зад гърба си имам 9 инсеминации, 2 канселирани по средата, други 7 (5 от тях стимулирани) - само 2 от тях успешни, но днес се събудих горда майка на 3 деца.
Дано този пост ви мотивира да не се отказвате и да си направите 4те процедури. Никога не знае човек дали от 3тата или 4тата ще стане!

Вие сте герой и много силен човек. Честито за дечицата и смелостта ви.

Да, най-гадно е като няма никаква причина да не се случва, не че да има е по-добре.

Ще продължа, имам още сили и желание, но днес ще пия. После другото

# 325
Благодарим ти за окуражаването,мисля че всички тук имаме нужда от него ! Аз съм 5 ден след инсеминация и времето до кръвния минава тооолкова бавно. Да са ти живи и здрави дечицата🤗     

# 326
Здравейте!
Бихте ли споделили какви хранителни добавки пиете преди инсеминациите?
Благодаря предварително на отзовалите се!

# 327
  • София
Аз бях пила 3 месеца преди моята успешна инофолик комби. Много добре стимулира овулацията и явно подобрява и качеството на Я.

# 328
И аз се отчитат за кураж. Имам 2 дечица в следствие на инсеминации. При първото направих даже повече от 4, ей така докато си чакаме да документите за инвитро. Вторият път стана на 4тата, пак в последния момент. С мъжки фактор сме. Шанс винаги има, не се отказвайте, пък каквото е писано, ще стане Simple Smile

# 329
Здравейте,
С моя партньор се подготвяме за инсеминация при д-р Станулов в Афродита. През 2021 имам един миссед аборт в 7-8 г.с, а този февруари имам една биохимична. Искам да попитам има ли хора, при които е имало успех след пободни загуби, за които не е установена причината? Моля да ме извините ако въпроса ми е доста глупав. Предварително Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт