Предстои ми инсеминация - тема 33

• 45 524
  • 792
  •   1
Отговори
# 210
Благодаря за информацията! Явно не съм се изразила правилно Simple Smile - до колкото разбрах, д-р Калчев не слага упойка. Съвсем си си будна. Само обезболяващ гел ползва и някакви свещички преди процедурата. Та, хем ми се иска да е при него, хем ми се вижда варварско, хаха Wink. Може би не слага упойки, защото не е болница, а само клиника и няма анестезиолози при него... Не знам...

Ох, това което в момента ме мъчи е колко ще боли… Д-р Иванов каза, че ще ми направи процедурата с упойка и няма да ме боли, докато д-р Калчев е прави само с обезболяващ гел. И всички казват, че така много боли 🙈.

yanamm, за лекарите това си е направо рутинна процедура, но все пак се ориентирай към някой опитен, на който имаш доверие. Аз моето хистеро го правих в Щерев при доц. Андреева и останах много доволна  - не само от нейния професионализъм, а от цялостната организация и отношение на всички. Това ми е най-спокойният престой в болница!

Petya D, дори и най-уравновесеният и спокоен човек е нормално да се чувства така по време на подобни процедури.  Но не се отчайвай в никакъв случай! Говори с хора, които те разбират и ще ти дават кураж!
Дай си ясна сметка, че няма точна формула, по която се случват нещата всеки месец. Дори без никакви репрудуктивни проблеми не всеки цикъл може да се забременее по естествен път. Факторите са много, а при всяка жена/двойка ситуацията е различна. Реално си е голяма доза късмет нацелването на точния момент + подходящите условия.
Бъди спокойна и не губи надежда! Flowers Four Leaf Clover

Няма как да те боли, защото си под упойка и ще си заспала. Аз бях с пълна кратка такава, заспиваш за 10-15 мин и се събуждаш все едно си пил две малки и с приятно усещане в главата. Та болката няма какво да я мислиш. Относно колко е сериозна, рутинна е, не е инвазивна и рядко има странични ефекти. За мен това с абсолютно нищо не ми повлия на психичното здраве, но да кажем, че не ме е страх от упойки и цялостно от процедури. Ходенето по прегледи, взимане на хормони и чакането ми бяха в пъти по-вредни за главата. Та искам да те успокоя, че за лекарите това е рутина. Аз махнах полип март месец при Марта Дончева в Mclinic, за 950 лв. плюс тест за алергии - 80 лв. Отидох в 9, в 9 и 30 ме взеха за процеурата в 10 без 10 бях будна и ок. Simple Smile После болките от цикъл и самият цикъл нямаха нищо общо в положителна насока спрямо до преди това. Успех.

# 211
yanamm, не съм те прочела и аз добре.
Честно казано нямам идея колко би боляло отстраняване на полип без упойка, тук:  https://mclinic.bg/histeroskopiya-zashto-i-kak/ където я правих пише, че може и без. Според мен за да си  спестиш стреса и чуденето, кратка обща упойка е добра опция, но разбирам, че това е решение на пациента. Аз съм мега джаста праста, но за хистероскопята не знам дали бих се навила без. Иначе всякакви цветни снимки (2 броя) ги правих без упойка. По-скоро ако намериш някой близък гинеколог, който наистина може да ти даде инфо колко боли тая процедура ще е добър вариант.

Успех!

# 212
Момичета, някой има ли случай, в който няколко инсеминации материала на съпругът да е ок, а в друга - да е доста зле.

Какво стана при нас с няколко думи: първа спермограма преди 1г във Вита - лоша(олигозооспермия). След това преценихме, че искаме да продължим в Токуда, като там месец след тази от Вита..беше уж ок.
Правихме 2 имсеминации и до момента не са казвали да има някакви проблеми.
Днес трябваше да е третата, но щом отидох за процедурата се оказа, че е доста зле(по-скоро като при първата).

Другата седмица ще правиме нова в друга клиника, но наистина леко се обърках. Знам, че както с всичко, така и при мъжете има фактори, които влияят, но според Вас нормално ли е от зле към супер.., или няма как да има чак такава разлика Sad

# 213
Дами, вие как процедирате със секса след инсеминация 😇? Или съвсем конкретно - със секса на 7-8ми сен от процедурата? Дали би могло да попречи на имплантацията...? Или пък да помогне... 🤔? Честно казано ме е малко срам да питам доктора 🙈😇

Последна редакция: сб, 10 юни 2023, 10:19 от yanamm

# 214
Момичета .. нали и Ерсин беше е Антеп.Ние не видяхте сцена с Абидин там.
Може да излезне нещо от това.Може би той ще им помогне.

# 215
  • Пловдив
Момичета, някой има ли случай, в който няколко инсеминации материала на съпругът да е ок, а в друга - да е доста зле.

Какво стана при нас с няколко думи: първа спермограма преди 1г във Вита - лоша(олигозооспермия). След това преценихме, че искаме да продължим в Токуда, като там месец след тази от Вита..беше уж ок.
Правихме 2 имсеминации и до момента не са казвали да има някакви проблеми.
Днес трябваше да е третата, но щом отидох за процедурата се оказа, че е доста зле(по-скоро като при първата).

Другата седмица ще правиме нова в друга клиника, но наистина леко се обърках. Знам, че както с всичко, така и при мъжете има фактори, които влияят, но според Вас нормално ли е от зле към супер.., или няма как да има чак такава разлика Sad
roni4ka, да, нормално е да варират и при мъжете показателите. Често е без обяснима причина. Както и при нас не всяка яйцеклетка е с отлично качество, така и при тях от една спермограма до друга може да няма сходства. А при вас имате и една, която е правена в друга клиника. Във всяка клиника изследват по-различен начин материала, макар и принципът да е един и същ.

Дами, вие как процедирате със секса след инсеминация 😇? Или съвсем конкретно - със секса на 7-8ми сен от процедурата? Дали би могло да попречи на имплантацията...? Или пък да помогне... 🤔? Честно казано ме е малко срам да питам доктора 🙈😇
За такива неща не трябва да те е срам да се консултираш с лекаря си. Обикновено те сами се сещат да предупредят за въздържание или да пуснат "зелена" светлина. Съветвам те да поискаш информация.
В моя случай след всички инсеминации са ни позволявали, но не сме били много активни заради задължителния прием на Утрогестан вагинално. Знам обаче за много други случаи, в които до датата на теста на се позволява.

Успех, момичета! Flowers Four Leaf Clover

# 216

На мен доктора ми препоръча секс в следващите дни след инсеминацията, не мисля че би попречило и на имплантация. И всичко, което съм чела е да се следва нормален начин на живот с изключение да вдигане на тежко и приемане на лекарства.

# 217
Здравейте! Искам да попитам дали водите полов живот същия ден в който е била инсеминацията?

# 218
Аз лично не съм, имам 7 инсеминации зад гърба си, не мисля, че това ще увеличи шанса.

# 219
Здравейте, момичета!
В понеделник направих втора инсеминация 😊
Стискам палци на всички! 🌺

# 220
Здравейте, момичета!
В понеделник направих втора инсеминация 😊
Стискам палци на всички! 🌺
Късмет, Симбо! Скоро да ни се похвалиш с успех!

# 221
В нашия случай , при успешната инсеминация на втория ден правихме секс вкъщи , и реално тогава се е получила близначката от нашия чифт 🤗

# 222
Здравейте. Правих си тест за проходимост на тръбите. Дясната тръба е ОК. За лява тръба пише: лява маточна тръба е с нагънат ход в средна и дистална трета, както при перитубарни адхезии, пропусна контрасна материя при високо налягане.
Заключение: нормална маточна кухина. Деустранно проходими маточни тръби. Изразени перитубарни адхезии вляво.

Какво значи това? Лявата тръба може ли да се ползва? Има ли риск от извънчаточна бременност или нещо друго? Да се притеснявам ли ако при нормални опити за бебе не знаем къде е овулацията?

Мерси

# 223
Здравейте. Правих си тест за проходимост на тръбите. Дясната тръба е ОК. За лява тръба пише: лява маточна тръба е с нагънат ход в средна и дистална трета, както при перитубарни адхезии, пропусна контрасна материя при високо налягане.
Заключение: нормална маточна кухина. Деустранно проходими маточни тръби. Изразени перитубарни адхезии вляво.

Какво значи това? Лявата тръба може ли да се ползва? Има ли риск от извънчаточна бременност или нещо друго? Да се притеснявам ли ако при нормални опити за бебе не знаем къде е овулацията?

Мерси

Написали са, че двете ви тръби са проходими Simple Smile.

От форума е взето следното изречение за същата диагноза на друго момиче: “проходими,но  въпреки това има проблем с тях защото не могат да извършват финните движения - необходими за предвижването на оплодената яйцеклетка до матката. Обикновено се дължат на възпаление."

Най-добре е предполагам да ви се назначи адекватно лечение Simple Smile

# 224
Какво лечение има за това?

Общи условия

Активация на акаунт