Предстои ми инсеминация - тема 33

• 45 578
  • 792
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте,
ако всичко е проверено (проходимост на тръби, хормони, фоликули) се следи растежа на фоликулите. Прави се стимулация или не, зависи лекаря как ще прецени. При мен имаше и таймираща инжекция Овитрел два дена преди инесминацията, за да се гарантира пукането на фоликула и овулация. Самата процедура е вкарване на спермата дирекно в матката, 5 мин. не боли. Това с лежането е измислица, но явно го предлагат защото е народен мит, че сперматозоидите могат да изтекат обратно Simple Smile, но ако си чел малко повече анатомия...няма такива филми. Мен не са ме карали да лежа, бяхме на едно мнение с лекарката, че няма смисъл Grinning, но все пак останах 5 мин на масата, по-скоро да си почина Grinning.
Цената при мен беше 550 лева. Мъжът отиде в 8 сутринта аз в 10. Simple Smile
Успех

# 286
Благодаря за отговорите. Ако се наложи реинсеминация, в случай че овулацията не е настъпила, нов материал от мъжа ли се взима или се използва вече обработения стар?

# 287
Привет момичета, включвам се в темата и аз след първи опит инсеминация от вчера. Доста набързо се случи при мен т.к предходния месец бях с високо ФСХ. Месец добавки и този месец на цикъл пуснах отново ФСХ - вече в норма. Понеделник нося изследванията на док. и след преглед с ултразвук предложи на следващия ден да правим инсеминация т.к видя доминантен Ф в ляв яйчник( имам премахната дясна тръба и само левия яйчник върши работата за бебе) След прегледа в понеделник се прибирам вкъщи и правя тест за овулация - две ясни чертички. На следващия ден мъжо мина сутринта и аз след него, но преди самата процедура нямаше ехограф, погледна ме след като си полежах 15 мин с краката нагоре. Прегледа след това показа вече спукан фоликул и жълто тяло на негово място. Не съм имала никаква стимулация преди това. И сега съм в чуденка, ако овулацията се е случила през нощта преди процедурата, това добре ли е или по скоро клони към негативен резултат? Кога най-рано пуснахте кръвен тест. Док ми каза на първи ден от закъснението да пусна, ама то тогава и пикливите показват ..

# 288
Ако се е спукал през нощта и сте правили инсеминация сутринта, всичко е точно. Така забременях и двата пъти. Късмет и стискам палци. Тест след 14 дни.

# 289
Момичета, втора инсеминация, естрадиол 340, ЛХ 27.40, 19 мм фоликул на 11сти ден от цикъла. Взех овитрела и чакам да ми кажат дали днес ще го мушкам или утре. С две думи до 3 дни ще се прави процедурата - стискайте палци, го го го 😀.

Give me positive thoughts and prayers please!!!

# 290
Благодаря за отговорите. Ако се наложи реинсеминация, в случай че овулацията не е настъпила, нов материал от мъжа ли се взима или се използва вече обработения стар?
Ние направихме реинсеминация, понеже в деня на инсеминацията фоликулите не се бяха спукали. В деня на реинсеминацията по същият начин- мъжа даде материал и след 2 часа беше мой ред.

# 291
Здравейте момичета, включвам се и аз след три месеца отлагане заради лекуване на киста. Започнах стимулация с летрозол и другата седмица очаквам да направим първата инсеминация. Успех на всички!

# 292
Момичета, имам един по-необичаен въпрос.
Преди 3 дни беше 2рата ми инсеминация. Преди нея се откриха завишени НК клетки и преди процедурата имах вливка Интралипид, а сега приемам кортикостероиди за подтискане на имунната система.

Докторката ми обърна внимание да имам 1 на ум и да се пазя много, защото имунната система е подтисната и съм много уязвима. Но, разбира се, от снощи ММ е с температура 38+ и болен.

Засега ми няма нищо особено, макар че се чувствам леко отпаднала. Но исках да питам някой бил ли е в сходна ситуация? Не мога да пия нищо за имунитета превантивно. Ако се разболея не знам какви лекарства са позволени на този етап. Вие как процедирате при вирус след инсеминация?

# 293
Аз минавам само да запиша 1ва неуспешна инсеминация Sad

# 294
В случай ,че се е получило,най -подходящ е парацетамола,в краен случай и ниски дози ибупрофен Simple Smile
Момичета, имам един по-необичаен въпрос.
Преди 3 дни беше 2рата ми инсеминация. Преди нея се откриха завишени НК клетки и преди процедурата имах вливка Интралипид, а сега приемам кортикостероиди за подтискане на имунната система.

Докторката ми обърна внимание да имам 1 на ум и да се пазя много, защото имунната система е подтисната и съм много уязвима. Но, разбира се, от снощи ММ е с температура 38+ и болен.

Засега ми няма нищо особено, макар че се чувствам леко отпаднала. Но исках да питам някой бил ли е в сходна ситуация? Не мога да пия нищо за имунитета превантивно. Ако се разболея не знам какви лекарства са позволени на този етап. Вие как процедирате при вирус след инсеминация?

# 295
Не се отчайвай и отказвай! Стискам палци за успех!
На мен утре ми предстои четвъртата заветна Grinning
Ако е неуспешна следва ин витро Confused

Аз минавам само да запиша 1ва неуспешна инсеминация Sad

# 296
Здравейте,
На мен ми е ден 11 след двойна инсеминация.
Чакам си датата за теста, но от днес започнах да усещам леки болки все едно ще ми идва, но не много силни. (Трябва да ми дойде след седмица) и док ми каза тогава да правя тест.
Нормално ли е леко да ме пристяга от време на време от ляво?

# 297
Здравейте,
Чакам си датата за теста, но от днес започнах да усещам леки болки все едно ще ми идва, но не много силни. (Трябва да ми дойде след седмица) и док ми каза тогава да правя тест.
Аз съм на 12 ден след инсе и за момента нямам никакви признаци, ни на цикъл, ни на бременност, а като цяло си ме наболява преди цикъл. ( като изключим, че съм ужасно изнервена) Усещах периодично болки в яйчниците, но бяха първите дни до седмица след инсето. Слагате ли прогестерон вагинално? На мен ми изписаха веднъж вечер утрогестан, та сега се чудя до колко може да маскира М?

# 298
На мен ми изписаха само дуфастон за 10 дена, което е прогестерон и това е всичко.

Здравейте,
Аз съм на 12 ден след инсе и за момента нямам никакви признаци, ни на цикъл, ни на бременност, а като цяло си ме наболява преди цикъл. ( като изключим, че съм ужасно изнервена) Усещах периодично болки в яйчниците, но бяха първите дни до седмица след инсето. Слагате ли прогестерон вагинално? На мен ми изписаха веднъж вечер утрогестан, та сега се чудя до колко може да маскира М?

# 299
Здравейте момичета, след 1 година прекъсване решихме този месец да пробваме. Моята докторка е отпуск и няма да я има тази седмица. Въпреки това ме вика в понеделник, тогава ще ми е 8 ми ден. Надявам се този месец да е нашият. Пожелавам на всички успех

Общи условия

Активация на акаунт