мариновани пилешки пържоли- около 1кг.300г
моркови-4-5
грах- 1/2 буркан
чушки- 4-5
гъби- 1 буркан
крем супа от гъби- 2 бр.
Морковите, гъбите, чушките и пилето се режат на тънки лентички. Всичко се пържи поотделно в последователност: моркови, гъби, грах, чушки, пиле и се събира на едно място. За целта аз използвам йенска тенджера. ( За пърженето на всички продукти е нужно малко време ).
Прави се соса от крем супата от гъби. За една крем супа сипвам в тенджерата( не йенската, а друга) 400г вода. Крем супата се изсипва в студената вода и се бърка непрекъснато, докато заври и 7-8 мин. след това, докато се сгъсти. Готовият сос се прибавя към изпържените продукти и се разбърква.
Рецептата е много лесна за изпълнение и, което е по-важно много вкусна .
Това са две снимки на днешното ми пиле по китайски, но без грах, тъй като нямах и забравих да си купя:
http://snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1922606
http://snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1922610