Нарцисизъм в социалните мрежи: Селфи

 • 4 188
 • 24
 •   1
Отговори
# 15
 • Мнения: 2 579
Аз сякаш свикнах на демонстрациите на чувства във ФБ и ИГ  между хора, които очевидно делят един покрив и не са примерно на хиляди километри разстояние, та да не могат да си ги изразят на 4 очи. И с отчетите от типа: какво ядох, пих, къде ходих и т.н. свикнах. Даже сама се поддавам от време на време на тази тенденция да се покажа и похваля какво съм сътворила криво-ляво. Скоро ме шокира един документален филм на актриса с тежко заболяване, която си беше снимала и пристъпите и моменти на крайно безпомощно състояние. Още ми е в главата тази жена и още си мисля какво й носи като позитив заснемането на този толкова тежък филм. Догледах го с надеждата, че може пък накрая да е оздравяла, но за жалост не. Вероятно го е приела като мисия, да покаже, че и така можеш да се опитваш да живееш на макс, но още не ми го побира акъла как е имала сили да го направи и особено близките й. Както и да е, това е по-особен случай.
Но съвсем не мога да схвана масовото постване на селфи с някакъв мъдър цитат отдолу. Много често е спестен и оригиналният автор на цитата. А постващата - в поза като от прелюдия на софт-порн. Какво искат да кажат с това, не разбирам, честно.

# 16
 • София
 • Мнения: 15 531
Недоразумението с великата херцогиня очевидно идва от неточност на превода: ползван е например английски, където е пишело Grand Duchess. На български е велика княгиня.

Не знам защо 1981-ва година е границата, като родените преди това очевидно не се снимат сами, а ходят - къде - на фотограф? И също очевидно не ползват социални мрежи. FearfulScreamSatisfied
77-ма съм се снимала бременна в огледалото, но нямаше къде да я постна. Simple Smile Simple Smile: ), та си ми е на хартия.

Иначе щерката ми забрани да качвам каквото готвя, щото хората завиждали и сме оставали без пари. Simple Smile А аз снимките да си пазя някъде, не мога всичко на хартия, но си направих скрити групи и там ги качвам.

# 17
 • Мнения: 224
Случайно попаднах на тази тема .

По отношение на селфитата в Фейсбук,Инстаграм особено там - ще се изразя с една дума ,,Простотия ,, и нищо повече .

За мен е пълна простотия да седнеш да снимаш какво ядеш ,какво правиш ,къде си в момента.Да не говорим ,за тези снимки където някакви к...и ,си снимат бременните кореми в осмия месец , пипнали ги отзад техните оплодители ,всички снимки на деца ,всички снимки в близък профил на хора инфлуенсъри ,които дори не са красиви,влюбена жена целувайки мъжа си пишейки отдолу ,,моето всичко "
 Е..х това самочувствие,то да бяха Ален Делон или Синди ,ама не са !!!
За мен това е пълна деградация на обществото ни !!!

# 18
 • Мнения: 3 796
Уф, би, Иво, да беше постнал едно селфи, вместо да се възмущаваш с тон "баби на пейка". 😂

# 19
 • Мнения: 224
Аз селфита не поствам никога , въпреки че може да се каже ,че минавам за ,,красив ,,

Просто нямам  самочувствието на всички ,,псевдо инфлуенсъри ,, .
Може би ,в това ми е грешката !

# 20
 • Мнения: 3 796
Не е заради самочувствието, мисля. По-скоро взимаш твърде насериозно и соц мрежи, и себе си. Не всички правят пари от селфита, красотата далеч не е всичко, пък и е силно субективна.

# 21
 • Мнения: 9 152
лейди Рамкин, кой е този?
Освен Селфи, има вече и израз " Груууупий". Например, когато група тийнове си правят селфи заедно Stuck Out Tongue Winking Eye

# 22
 • Мнения: 3 796
Някакъв поп, който не се взима насериозно и илюстрира моето отношение по темата. Върти се из нета като "попско селфи".

# 23
 • Мнения: 13 055
Защо пък да не се снимат хората. На когото не му харесва, да подминава. Пък ти снимай нещо друго, не себе си, щом не те влече.

# 24
 • Мнения: 5 306
Бейбибумърите винаги да били с двоен стандарт, и 0 съчувствие, 0 мисли за околните, те са най-големите нарциси.
Абсолютно. Няма по-страшно нещо от нарциста, обхванат от бяс. Той е тръгнал на война с цел да размаже човека отсреща, иска да го пречупи и смачка (обикновено по причини, които за нормалните хора са смешни). И това е много много далеч от правенето на снимка в огледалото и фръцкането по гащи.

Общи условия

Активация на акаунт