ЛОНДОН - 13

• 48 757
  • 739
  •   3
Отговори
# 210
  • Great Britain
Как е с парите кеш? Чудя се дали не е по-добре да обменя на летището или да изтегля от банкомат?
Останаха в миналото.

# 211
Как е с парите кеш? Чудя се дали не е по-добре да обменя на летището или да изтегля от банкомат?
Останаха в миналото.
Толкова ли са се променили нещата за една година?! 😳

# 212
А има ли карти, с които да сте имали проблеми, т.е. да не са приемани по някакви причини - по специално за таксуването на метрото ме интересува? Дебитни карти приема ли?

# 213
Всъщност само в супермаркетите съм сигурна, че може. И магазинчетата за сувенири.
В ресторантите казват веднага след като настанят клиентите, че плащането е с карта.
В кафенетата има табелки.
Вече не си правя труда да питам. Последния път целенасочено похарчих цели 30 паунда кеш - заредих си Oyster картата.

# 214
Или си зареди в карта Revolut. Кеш ще ти върши работа със сигурност само в супермаркетите и бензиностанциите.

# 215
А на откритите пазари и в заведенията за улична храна (от типа на сандвичи, закуски, кафе за из път)?

Последна редакция: нд, 12 ное 2023, 23:55 от Deya 2

# 216
На повечето места може с карта. Дори и на сергии имат устройства.
Ние имахме проблем с картите на ДСК в метрото, тъй като ги отказваше. Затова купихме Oyster.

# 217
  • софия
 Аз не съм имала проблем с карта на ДСК никъде.
Пиша, не за да отричам, че някой е имал проблем (щом е писано, е така), а за да не се остане с впечатление, че това е всеобщ проблем. Да, не е ясно кой и защо има и кой и защо няма.

# 218
Момичета,  много благодаря за отговорите, които затвърдиха решението вми да тръгна само с карта и да не обменям пари кеш. Ще споделя след това е как е минало.. но както и вие пишете предполагам ще е ок.

# 219
Момичета,  много благодаря за отговорите, които затвърдиха решението вми да тръгна само с карта и да не обменям пари кеш. Ще споделя след това е как е минало.. но както и вие пишете предполагам ще е ок.

Идеално ще мине Blush
Ние носихме пари в брой, но за една седмица така и не ми потрябваха.
Навсякъде плащах с кредитната си карта (VISA на ОББ), дори на сергиите за фъстъци и на щандовете за улична храна в Camden и Greenwich Grinning
Много удобно се плащат сметките в заведенията, като там, където няма сервиз, са посочени и три размера на бакшиша - само трябва да си отбележиш. Чудесно са го измислили.
Прекрасно пътуване Ви желая Blush

# 220
Здравейте,
плануваме Лондон между Коледа и Нова година. Ще ни е за пети или шести път. Посетили сме емблематичните места. Сега ще е по скоро заради коледните базари и като цяло коледна атмосфера, пък ако има и коледни намаления може и шопинг да направим . Та в тази връзка може ли да ми препоръчате някое интересно място ?

# 221
  • Варна
Интересно за какво ? За шопинг ли ?

Иначе за забавления - Winter Wonderland в Hyde Park

# 222
Ако търсиш по-заслужаващи си намаления, те са чак през януари.

# 223
Баш по Коледа захлебват, няма намаления.
Иначе всичко пазарува на макс.

# 224
  • София
Интересно за какво ? За шопинг ли ?

Иначе за забавления - Winter Wonderland в Hyde Park

Winter Wonderland дали е нещо като Пратера?Ако някой го е посещавал да сподели впечатления от тази атракционна забава в Hyde park.Предварително благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт