ЛОНДОН - 13

• 48 743
  • 739
  •   1
Отговори
# 240
Плануваме Лондон 26-28.12. Знам че е кратичко, но са ни 3 пълни дни и може би 5то ходене. Кацаме на Лутън, видях че няма влакове на 26ти и ще се придвижим с автобус. Може ли да ми препоръчате заведение с хубава гледка, нещо подобно на Duck and Wafles, защото ще сме в него район. Може и също заведения с по-интересна кухня и естествено да не е нужно да си оставим бъбрек като плащаме сметката 😁.. Хотела ни е до Tower Bridge.  Също така били сме на London Dungeos  и ни хареса -има ли подобна атракция? И заслужава ли си да ходим до Camden Markret  или да наблегнем на коледните базари в района (в Covent garden примерно не сме ходили)  , а Camden да го оставим за друг път и по топло време.

# 241
  • Варна
Има един малък музей на затворите в близост до Шард - The Clink Prison https://www.clink.co.uk/ , но е доста малък и е подходящ за деца около 10-12 г.

Да дам идея вместо тъмници,  ако не сте ходили до Hampton Court Palace, защо не прекарате един ден там ?  Замъкът е от епоха Тюдор, не очаквайте голяма пищност в интериора , но е много интересен и отвън и вътре. Украсяват за Коледа, отвън  монтират пързалка и в определени дни има пазар. Но проверете за вашите дати, че през декември често е затворен за посетители.

За новогодишните базари, може да обиколите тези на Covent garden , Embankment, Trafalgar square , Lecesister square, London bridge / между моста Тауър и Шард /  и да пропуснете Camden.

# 242
Има един малък музей на затворите в близост до Шард - The Clink Prison https://www.clink.co.uk/ , но е доста малък и е подходящ за деца около 10-12 г.

Да дам идея вместо тъмници,  ако не сте ходили до Hampton Court Palace, защо не прекарате един ден там ?  Замъкът е от епоха Тюдор, не очаквайте голяма пищност в интериора , но е много интересен и отвън и вътре. Украсяват за Коледа, отвън  монтират пързалка и в определени дни има пазар. Но проверете за вашите дати, че през декември често е затворен за посетители.

За новогодишните базари, може да обиколите тези на Covent garden , Embankment, Trafalgar square , Lecesister square, London bridge / между моста Тауър и Шард /  и да пропуснете Camden.
Благодаря за идеите
London dungeous не е музей, а по-скоро шоу с актьори и много интерактивно направено

# 243
  • Варна

London dungeous не е музей, а по-скоро шоу с актьори и много интерактивно направено

Знам, че не  е музей, просто предложих нещо близко като тематика.

Някой мюзикъл да посетите ?

# 244
Благодаря , може и мюзикъл , но сякаш ни се иска нещо с повече адреналин Simple Smile А знаете ли кога започват намаленията ?

# 245
...  Също така били сме на London Dungeos  и ни хареса -има ли подобна атракция? ...
The Gunpowder Plot Много е добро! И е близо до Tower Bridge и Tower of London

# 246
Чета редовно темата. но може би съм пропуснала, понеже обмислям, кое летище да ползваме, лесно ли е придвижването до Станстед от Tottenham Hale? Видях, че има влак, свързан ли е с метрото? Благодаря!

# 247
  • Варна
Чета редовно темата. но може би съм пропуснала, понеже обмислям, кое летище да ползваме, лесно ли е придвижването до Станстед от Tottenham Hale? Видях, че има влак, свързан ли е с метрото? Благодаря!

Да, с Victoria line / светлосинята линия / .

# 248
Здравейте! Как решавате въпроса с мобилния интернет? Ползвате услуги на нашите оператори (интересуват ме А1 и Виваком) или на място купувате карти?

# 249
За виваком цените са: 1 стотинка на МБ данни и 9 стотинки за минута разговор.
Използвах интернет постоянно и за 6 дни платих около 5 лв допълнително към сметката.

Още при включване на телефона, на летището, получих SMS от виваком с цените, но мисля, че и в сайта им ги има.

# 250
Някой може ли да ме ориентира в сайта на national rail? Искам да разбера цената на травел кард за деца и възрастни? Нали с тях можеше да се ползва 2в1 офертите?Преди години със съпруга ми ползвахме и излизаше изгодно за забележителности. Тогава си ги купихме от гара Виктория и трябваше и снимка, дали още е така? Благодаря!

# 251
  • Балчик-Сливен
Много полезна информация! Моля за насоки, ще пътуваме с дъщеря ми на 23.01 за Bett UK. Адресът,  на който ще се провежда изложението е:
ExCeL London
Royal Victoria Dock
1 Western Gateway
London
E16 1XL
Ще кацнем на летище Лутън около 9:15. Изчетох коментарите в тази тема и и моля за насоки - най-добре е да ползваме влак до центъра и коя точно е спирката, която е в близост до посочения адрес?
За първи път ще посетим Лондон и издирвам карта или приложение, което да ме насочва по време на престоя ни.

# 252
Най-близката спирка за ExCel e Custom House на Elizabeth Line или DLR. Simple Smile

Лично аз си ползвам google maps и някое приложение оффлайн или снимка на линиите на метрото, тьй като често няма обхват под земята. Попринцип има и хартиени карти на доста станции на метрото, но не винаги. Simple Smile

# 253
  • София
За транспорта в Лондон отлична работа върши приложението за телефона Citymapper  -  дава различни варианти за пътуване от точка А до точка Б и дава и цената на транспорта. Много удобно приложение е!
Аз съм с карти на А1 и Виваком, ползвам почти винаги Виваком за нет и за разговори - за седмица ползване нямам сериозни разлики в сметките.  Нетът е постоянно включен заради навигацията и заради приложението  за транспорта.

# 254
Благодаря ви за информацията!

Общи условия

Активация на акаунт