ЛОНДОН - 13

• 48 731
  • 739
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте, моля споделете докога градът е празнично украсен?!
Предстои да закупя билети за няколко мами с тинейджъри, двама от които са запалени фотографи и бихме се радвали да им доставим възможност за такива снимки.
Благодаря! 🍀

# 256
  • София
Здравейте, ще пътуваме с децата на 10 и 14 г между Коледа и Нова година. Ще имаме 2 пълни дни 26 и 27 декември. Мислим ден 1 да се разходим от Бъкингамския дворец, Биг Бен, Окото, после към Трафалгар Скуеър и по Оксфорд стрийт. Поне за сега го дават хубаво времето за разходка. На 27 ми искаме да посетим Природонаучният музей и имаме билети за скай гардън за 13.45. След това районът на Тауър бридж.
За ден 2 ще трябва да ползваме метро или автобус. Не съм наясно с децата какви билети да им купувам. За възрастните ще ползваме безконтактни карти.
И за природонаучният музей колко се чака за да се влезе сутринта? Ще успеем ли да влезем и разгледаме за 2 часа общо?

# 257
  • here and now
За децата може също да ползвате безконтактни карти, но различни от вашите.
За Скай Гардън, не гледат часа на билетите, дори и да закъснеете, пак ще ви пуснат.

# 258
10 г май беше безплатно, ама си проверете на сайта на TFL
14 пак с банкова карта, или да му купите ойстър и регистрирате за детска отстъпка, ама за 2 дена може би не си струва

# 259
Здравейте, ще пътуваме с децата на 10 и 14 г между Коледа и Нова година. Ще имаме 2 пълни дни 26 и 27 декември. Мислим ден 1 да се разходим от Бъкингамския дворец, Биг Бен, Окото, после към Трафалгар Скуеър и по Оксфорд стрийт. Поне за сега го дават хубаво времето за разходка. На 27 ми искаме да посетим Природонаучният музей и имаме билети за скай гардън за 13.45. След това районът на Тауър бридж.
За ден 2 ще трябва да ползваме метро или автобус. Не съм наясно с децата какви билети да им купувам. За възрастните ще ползваме безконтактни карти.
И за природонаучният музей колко се чака за да се влезе сутринта? Ще успеем ли да влезем и разгледаме за 2 часа общо?
Ковънт Гардън е на 8 мин. път пеш от Трафалгър Скуеър.Там,коледния базар е страхотен,за разлика от базара на Трафалгар Скуеър
Щом сте с деца,близо до Трафалгар са и магазините на Хари Потър и M&MS

Последна редакция: сб, 23 дек 2023, 18:13 от Mimoza111

# 260
Ковънт Гардън е на 8 мин. път пеш от Трафалгър Скуеър.Там,коледния базар е страхотен,за разлика от базара на Трафалгар Скуеър
Щом сте с деца,близо до Трафалгар са и магазините на Хари Потър и M&MS

А точно срещу магазина на М&М’a е този на Лего. Знаех, че е в района, но не си направих труда да проверя точно къде е. Това ми костваше едно извънбюджетно лего 😡

# 261
  • sofia
Привет, моля за препоръки за хотел в по-централната част, може и на ЛС, ако се счита за спам. Simple Smile

# 262
Привет, моля за препоръки за хотел в по-централната част, може и на ЛС, ако се счита за спам. Simple Smile

Ние отсядаме в Premierinn St Pancras. Точно до гарата е и срещу Бритиш лайбръри. Ползваме го, защото идваме с влак, който пристига на въпросната гара, имат тройни стаи с нормални легла и цената е поносима - 700 лири за пет нощувки със закуска за двама възрастни и едно дете на 11 години.

# 263
Как се сдобихте с билети за скай гардън ? Аз ги следях всеки ден и между коледа и нова година нямаше въобще отворени часове за резервация

# 264
  • sofia
Здравейте,

Влизам с няколко въпроса и ще съм благодарна на всеки, включил се. Simple Smile
1. Чудя се да поръчам ли закуска в апартхотела - има опция с някакви пликове с плод, кроасан, йогурт и фреш за 11-12 евро на човек. По принцип не сме от хората, които закусват или ако закусваме, то не е обилно. Английската закуска тотално не ми е опция - посля няма да искам да ям цял ден. Та, питането е - ако седнем в някое кафе за капучино и кроасан, колко би но струвало ориентировъчно?
2. Питане към хората посещавали и двете - Sky Garden и London Eye - чудя се между двете, кое бихте препоръчали повече?
3. Искаме да посетим кортовете и сградата на Уимбълдън. Целогодишно ли допускат туристи и с какво друго бихме могли да го съчетаем, понеже гледам, че е относително далече от централен Лондон.

Благодаря предварително за насоките! 🌻

# 265
Ние сме били на Лондон ай. Симпатично е, но повече няма да се качим. Пиша ‘повече’, защото бяхме през април тази година и след около 3 месеца пак ще ходим в Лондон. Ако сте само възрастни, без деца, аз вероятно бих си го спестила.

За закуската не мога да кажа. Ние предпочитаме сериозна хотелска закуска, която ни държи докъм шест часа. Така не се налага да търсим през деня да ядем, което с две капризни в различни аспекти същества като моите е изключително изнервящо.

# 266
Здравейте,

Влизам с няколко въпроса и ще съм благодарна на всеки, включил се. Simple Smile
1. Чудя се да поръчам ли закуска в апартхотела - има опция с някакви пликове с плод, кроасан, йогурт и фреш за 11-12 евро на човек. По принцип не сме от хората, които закусват или ако закусваме, то не е обилно. Английската закуска тотално не ми е опция - посля няма да искам да ям цял ден. Та, питането е - ако седнем в някое кафе за капучино и кроасан, колко би но струвало ориентировъчно?
2. Питане към хората посещавали и двете - Sky Garden и London Eye - чудя се между двете, кое бихте препоръчали повече?
3. Искаме да посетим кортовете и сградата на Уимбълдън. Целогодишно ли допускат туристи и с какво друго бихме могли да го съчетаем, понеже гледам, че е относително далече от централен Лондон.

Благодаря предварително за насоките! 🌻
Ние сме се качвали на Лондон Ай 2 или 3 пъти и пак бихме. На Скай Гардън също сме ходили няколко пъти. И двете си заслужават. Гледките са сходни. Едното е безплатно, но пък на другото като цяло си е интересно преживяване

# 267
Здравейте, моля споделете докога градът е празнично украсен?!
Предстои да закупя билети за няколко мами с тинейджъри, двама от които са запалени фотографи и бихме се радвали да им доставим възможност за такива снимки.
Благодаря! 🍀

Обикновено католическия свят свалят украсите на 6.01, но за Лондон нямам наблюдения

# 268
  • София
Как се сдобихте с билети за скай гардън ? Аз ги следях всеки ден и между коледа и нова година нямаше въобще отворени часове за резервация
Дебнах ги през 2 часа и въпреки това половината ден беше резервиран вече

# 269
Колко дни по-рано отварят слотовете за Скай Гардн?

Общи условия

Активация на акаунт