ДЕКЕМВРИ 2006 отмина и наш`та палава дружина бебенца вече си има

• 18 369
  • 278
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте дами,
Да се запишем и ние с Вела в прекрасната темичка – тя се роди на 19.12.2006 (3000 кг, 50 см) в Правителствена болница благодарение на д-р Христова и целия (не)дежурен екип.
Весел ден на всички!

# 16
Привет и от нас !
Страхотно време на вън днес!
Довършвам чистенето  ....newsm28 newsm79 newsm75 ...и беж да ни няма с Жижи да скитаме из квартала.
Ех, момичета ... завиждам благородно, че сте си наблизко и можете да трамбовате количките дружно.... Party
Ако някоя мама случайно се намира + - 2 (3) спирки от Овча Купел - "маалата" .. Wink, да свирка спешно за комплектни разходки... Wink Sunglasses
Ние сме ергени, но привестваме както моми, така и юнаци от нашия пол....... Laughing

Хубав ден на всички  bouquet
И за финал прилагам няколко нови снимки на младежа Wink, станал вече на месец, едната от които леко еротична... Embarassed Rolling Eyes Wink.....дамите със слаби сърца да не гледат! Rolling Eyes
Поздрави!
http://images13.snimka.bg/001934642.jpg
http://images13.snimka.bg/001934639.jpg
http://images13.snimka.bg/001934645.jpg
http://images13.snimka.bg/001934647.jpg

# 17
Хайде честита ни нова тема!да се разпиша и аз тука,благодарства на Nikki_Ivanova за прекрасното оформление!как ти остава врема за такива неща браво на теб? smile3501

# 18
  • София
Niki чудна е темичката Wink
Ако знаете как ви завиждам за разходкитеееее......искам и ниеее Cry
Ние просто още нямаме количка, а и нали я пазим да укрепне след боледуването....то хубавото време няма нас да чака, ама ще питам на контролния преглед и ако ни дадат зелена светлина за разходките отиваме за количката и да наваксваме със свеж въздух Hug

# 19
  • Варна
Косе Босе добре дошли отново  Hug
на нас ни е време да папкаме а спим  Thinking ще се наложи да се събуждаме май 
че иначе си разваляме режима Rolling Eyes

# 20
  • София
Привет на всички мамчета  Hug

Ники -  newsm10

Бързам да се похваля че и ние днес направихме по-дълга разходка. И още по-хубаво стана че успяхме за малко да се разходим с mama-shushi  и кавалера Стефчо Hug Беше ми много приятно!
И така ми се иска да е пролет, лято... и само разходки навън. Дано тази зима е по-мека за да излизаме по-често, че вкъщи по цял ден направо  #Crazy

# 21
Sarra, можеш да смесваш но само топло с топло и студено със студено, тоест новата кърма първо я сложи и нея да се изстуди и после смесваш.
Аз вече идея си нямам колко да му давам на бебчо - половината го караме на кърма, вечер се дохранваме, но един път е доволен от 60, друг път от 120  newsm78. Снощи пък в четири часа след като не беше ял четири часа плюеше шишето моля ви се, а като го сложих да суче уж да го успокоя, мляска половин час и заспа доволен  Blush. Днес имаше друго важно събитие - аз излизах  Joy. С Кристиян се радвахме отделно на залеза на терасата  Grinning

# 22
Здравейте и от мен! И от мен хиляди благодарности на Ники за хубавата нова тема! Ние от няколко дни се борим със запек и май има някакъв напредак с чая Блевит. Много трудно го намерих, защото няма внос, но търсенето имаше смисъл. Има ли някоя от вас, която да живее вцентъра и да се разхождат в градинката пред Народния театър. Ние сме там всеки ден от 13 до 16ч.

# 23
 detelini и нашия бебо Кристиян различно папка. Някой път по 50-60-70 гр., др. път до 80 гр., като не е мн. гладен 30-40 гр. после малко вода и това е.  Simple Smile

# 24
Мммда, отдавна не се е наяждал с 30 човека  Heart Eyes. Храненията са нередовни, защото и двамата искаме да се кърмим....леле, много му харесва  Grinning и той някой път яде час и половина, а ето сега преди малко само 10 минути и заспа. Аз просто гледам да предлагам всеки път като е неспокоен и така се водя от него - а ако тая пущина мойта кърма рече да тече като хората, тоест като другите кърми  Mr. Green, се надявам да влезем в ритъм. А щях да ви питам - ако детенеце повърне, нормално ли е след десет минути да пиши от глад  newsm78

# 25
  • sofia
verolinka, и на нас ни беше много приятно, само дето Стефката се беше наакал та се изложихме малко пред момата Party  Laughing Laughing
   Момичета, и ние бяхме вчера на консултация - малкия е качил 1 кг и 200 гр. за 1 месец и е порастнал с 4 см. До сега ползвахме Nutrilon 1  като АМ, и съм доволна, малкия си хапва по 120 мл, не се е запичал. Но..имаме много пъпки по лицето, вратлето и главичката и педито каза че било от храната и че бебо имал алергия към белтъка в това мляко. Sad Каза да го сменим с NAN A.H. Незнам как се диагностицира алергия по пъпки, аз мислех че е бебешко акне, но сменихме млякото. Cry
  Macko, видях че и вие ползвате същото АМ и имате пъпки от 3 седмици, какво каза вашето педи? Много ми е жал за бебко с тия пъпки, цялото му лице е като шкурка,  а беше толкова нежничко, момичета дайте съвет Praynig не го мажа с нищо понеже ме е страх Cry
  Как сте с колиграмите? аз оставих в болницата 10 кг, и у дома съм свалила само 1 кг до сега, остават още 14 Shocked Имам чувството че никога няма да съм като преди, старите дрехи ми се виждат малки като за дете в сравнение с тия дето нося сега Sick

# 26
  • софия
Честита Нова година на всички, защото не съм влизала отдавна! Да се радваме всички на здрави и спокойни бебчета.

Ние прекарахме първата си Коледа в болница, бронхиолит, но вече сме добре и излизаме всеки ден с каката по за час, два.

Относно ортопеда, ходихме в понеделник0 08.01 при Драганов в военна болница. И с каката ходихме при него и тогава ни направи много лошо впечатление с това: докато бяхме в кабинета човека си мислеше, че сме платен прием и на дълго и на широка но обясняваше какво да правим до 3 години едва ли не, какви упражнение и т.н, беше много любезен до момента я който разбра, че сме с направление и почти ни изгони от кабинета,защото го чакали и други пациенти. Този път мислехме да ходим в Горна Баня, но педито ни разубеди, там почти сигурно щели да ни накарт да си платим, защото са изчерпали бройките , а и доколкото знам не е със предварително записване и трябва да се чака и т.н та пак отидохме при Драганов. Този път от началото стана ясно, че сме с направление и доста ни претупа, не ми каза какви упражнения, прегледа ни на ехографа, после я прегледа и каза, че всичко е нред. Иначе платения преглед е 20 лв, така пишеше на вратата. Миналия път като ходихме с каката, той ни каза,че е по-хубаво да се отиде по-рано , през 2 месец, защото, ако не дай си боже има нещо, се оправя по-лесно, само се спи през ноща с някакви специални гащи, иначе ако е по-голямо детето трябва да се носят повече време.

Да ви питам нещо за пъпа. Докато бяхме в болницата ни казаха, че ни е отворен пъпния пръстен, т.е. има херния. Аз съм чувала от майки, че трябва да слагаме лепенки някякви на пъпчето, а нашта докторка  казва след 1 година, ако не се оправи тогава. Незнам какво да правя.

Понеже с наште живеем в един вход ,кака Лора всяка вечер иска да спи при баба си и дядо си, и вече за 2 седмици само веднъж е спала в къщи. От една страна на мен така ми е по-лесно , но от друга се притеснявам да не свикне така и да не иска да си спи при нас и да се отдалечи от мен, въпреки че през деня сме заедно.

Стана много дълго, но отдвна не съм писала, само ви чета.

Спокойна вечер и сладки спящи бебчета.

# 27
mama-shushi ние имаме няколко пъпки на брадичката, предполагам защото там й се събира мляко като папка, но сега забелязвам че се появяват и на бузките  Whistling Наш'та педи каза да ги мажем с отвара от лайка - било противовъзпалително.
milaniko на нашия батко му беше изхвръкнал пъпа (от много рев  #Crazy) и тогава му сложихме лепенка, но не знам дали "отворен пъпен пръстен" означава същото  newsm78
di_ много е сладка Вела  Smile и като гледам прилича на татито май.
Хайде спокойна вечер на всички  бебчета и мами Hug

Последна редакция: ср, 10 яну 2007, 22:56 от mutsanka

# 28
  • София
Честити  бебчета на родилите мами и леко раждане на очакващите! От няколко дни се опитвам да изчета написаното , но не успявам. Донякъде от мързел, донякъде от неорганизираност..., но ще наваксам.
Mama_sushi, трогна ме твоята история.И аз съм на мнението, че е по-важно да сме спокойни и да даряваме детето си с обич и внимание, вместо вманиечено да следиме притока на кърма и постоянно да се самоизтезаваме дали стига или – не. С първото ми дете нямах голям успех с кърменето. Започнах да дохранвам към 1 месец, и когато кърмата ми се беше регулирала и детето неискаше добавката, аз реших, че не му харесва и я смених с NAN 1. Детето хареса млякото и отказа кърмата. В момента е красиво и здраво дете на година и половина. Важно е да сме спокойни, за да са спокойни и децата ни. Те имат основно нужда да чувстват, че са обичани и закриляни, а това можем да им дадем и без да имаме кърма.
За разходките – ние излизаме от доста  време и си постояваме поне по час и половина два навън. Все още не смея да кърмя навън основно заради опасността да не се разболея аз, не от притеснение. Иначе живея в Западен парк – Сара и Виолина, да си чукнеме една срещичка, а?
За замразяването на кърма – аз събирам изцедената за един ден, и понеже не е повече от 120 мл, а в повечето случаи съм доволна и на 50 мл, в пликчета за фризер, надписвам датата и ги пъхам във фризера. Кърма може да се събира в хладилника  за 24 часа и се съхранява във фризера до 6 месеца и повече. Има го в библиотеката на Кърмаческия форум.
За пишето на момченцата – педито ми беше казала да оставям на сина ми пишето нагоре в памперса, ама като го закопчая то си знае как да застане. А пропускането на памперсите в повечето случаи не зависи от марката, а от големината. Специално за Pampers зная едно правило – когато детето достигне долната граница на следващия размер се сменя. Например, дъщеря ми вече тежи поне 4 килограма – значи вече сме за 3-ката на Pampers. А 1-цата са за деца до 3 кг.
Вече от три дни и ние нямаме колики. Дано наистина да са отминали, но имам чувството, че и капките помогнаха – най – добре ни се отразиха Еспумизан Л.
Magesta, вие много сериозно се храните  smile3501!!! А за опаковането – купихме си един космонафт от Штъркела за 62 см ръст за 27 лв. В него слагам Катето облечена с боди и поларен гащеризон за топлото време, а навън я слагам и в едно чувалче от агнешка кожа за количка и с една шапчица завършваме тоалета на госпо’ицата.
Това за сега от мен  - още не съм започнала новата тема, но трябва да се кърмиме. Утре ще ви чета пак.
Лека и спокойна нощ на всички!

# 29
  • Варна
добрЮтро  smile3507

мацки аз се опитвам да се разболявам май  yu5  оная вечер си пресуших гърлото със сешоаренето на малката и сега имам признаци на настинка  Thinking ще се наливам днес с чайчета и мед явно  Rolling Eyes
Лора хълца и се нерви и ми приказва тука "ааа" "еее" "аууу" много е сладка  Mr. Green
и ние имаме 3 пъпчици на нослето,с бели връхчета, акнето не прощава  Confused
папкаме по 100-120мл на ядене и дебелеем. на 17 ще видим колко.Памперс 3 вече ни е по мярка  Mr. Green
дупето ни се оправи от Бочко .
вече захитряхме и искаме мама да ни приспива на ръчички през деня. та сега седим 2те на компютъра  baby

Общи условия

Активация на акаунт