Армения

• 8 733
  • 211
  •   1
Отговори
# 210
Продължавам да редя програмата с малко по-ясна представа.

Ние бяхме за 8 нощувки и определено искахме вече да си ходим.
Ако пристигате в събота около 17:00 и си тръгвате вторник с късния полет 23:20, аз бих направил следната програма.

Събота: пристигане, настаняване, разходка в центъра на Ереван, като си правите план какво да разгледате и от къде да минете. Каскадата, операта, пл. Република, след това приятна вечеря с вино.

Неделя: Лично бих пропуснал Гюмри и ще отида до Хор Вирап, с малко късмет Арарат няма да е в облаци. След това Татев. Това е програма като за цял ден.

Понеделник: половиндневна екскурзия до Арката (много туристи и на снимки е по-ефектна), Симфонията на камъните, манастира Гехард, Гарни (ако сте виждали гръцки езически храм и римска баня, няма да ви изненада с нищо) и ако искате - да ви покажат как се прави лаваш, може някой лично да направи от вас, аз се включих.
Прибиране в Ереван около 2-3 следобед. Музей на Арменския геноцид, набелязвате си и други интересни за вас места. Ако имате сили - такси до Ечмиадзин, там не стояхме повече от 1 час.
Джамията лично аз бих я пропуснал с радост, нищо впечатляващо. Не се влиза и вътре, не бих го и направил. Конд е гето и ако сте били в ромска махала в България, все едно сте виждали и Конд.

Вторник сутрин check out: цялодневна екскурзия до Севан, Севанаванк, Гошаванк, Дилиджан, прибиране в Ереван към 19:30, обилна последна вечеря и тръгване към летището.

Екскурзиите са например с Hyur service - доволни сме много от тях.

Минавате през гишетата, за да ви принтнат бордовите, защото не може с дигитални на това летище.
В София сте като пребити в 1:30, но заредени с емоции.
Много благодаря за програмата. Точно тези са ни дните.
Още един въпрос  - как е пътя до Татев? Има ли нещо, което може би е добре да знам за него ?

# 211
Ами най-нормален, път като път. Не е разбит. Но не очаквайте магистрала, такива екстри в южна Армения май изобщо няма.

Уизеър спира полетите до Ереван след края на октомври. Или поне ги спира за зимното разписание. Дано ги върнат след края на март.

В същото време базират първи самолет на Уизеър в Ереван и отварят нови дестинации:

https://www.fly4free.com/flight-deals/europe/new-wizz-air-routes … utm_campaign=push

Общи условия

Активация на акаунт