Романтика и мили жестове

 • 3 959
 • 59
 •   1
Отговори
 • Мнения: 15
Здравейте.
Женени с две малки деца… и романтиката е с отрицателна величина 😁 Споделете при вас в подобна ситуация, има ли романтика, мили жестове, целувки и милувки? Или всичко нежно и миличко изчезва завинаги?

# 1
 • Мнения: 41 936
Зависи какви очаквания имаш. Някои хора имат по-големи потребности и очаквания, други са по-затворени, особено някои мъже не могат да се отпуснат и го смятат за лигавене...
При всички случаи има някакъв спад, но дали ще е само лек такъв или ще спре съвсем зависи от много неща. Но освен природните наклонности хората трябва да имат и разбирането, че връзката изисква и усилия за да се поддържа огънят, а много хора се запускат от мързел.

# 2
 • Мнения: 18 836
Малки деца е пиронът.
 Повечето пъти се оправят нещата.

# 3
 • Мнения: 2 224
аз нямам деца и тъй като по природа съм много любвеобилна доста ме тревожи този аспект.

Много ми е интересно, какво мислят форумните мъже по въпроса.
Те имат ли нужда от гушкане и романтични жестове?Или го правят само заради жените ?

# 4
 • Мнения: 2 314
Като съм нахранен, съм забелязъл че съм по-романтичен.
Ако съм много гладен и Титаник се блъсне в мене, Ди Кабрио пак ще отиде курбан.
Подсказвам ви само.

Последна редакция: пт, 26 май 2023, 00:34 от Абуто

# 5
 • онче бонче бонбонче
 • Мнения: 16 823
А всъщност имахте ли въобще романтика с положителна величина?

# 6
 • Мнения: 2 224
обаче аз не разбирам това оправдание “Има деца = няма време за романтика”

Жест е да купиш цвете , шоколад без повод или да залепиш бележка “обичам те” на хладилника, например.
Малко, но мен би ме зарадвало.
Много мъже просто ги мързи да мислят

Никой не ги кара да правят нещо грандиозно

# 7
 • Мнения: 2 314
....да залепиш бележка “обичам те” на хладилника, например.
Ама първо трябва да сложиш някоя бира вътре.
Не били мислели мъжете...

# 8
 • Мнения: 18 401
И с три деца някои ходят хванати за ръце, значи може до тази бройка със сигурност. Nerd

# 9
 • Мнения: 4 420
А ти какво правиш по въпроса, или очакваш само от мъжа романтика?

# 10
 • Мнения: 582
Не си дала достатъчно информация. Мъжът бил ли е романтичен преди това? Колко време сте били заедно преди появата на първото дете?

Аз имам две деца. Романтика нулева. Романтика преди децата също. В началото имаше измъчени опити от страна на моя мъж, но неуспешни. Не му е силната страна, приела съм го и не ми пречи.

Близост имаме. Прегръдки, милувки, целувки и т.н. Това за мен не спада към романтика, а към нормани отношения на една двойка.

# 11
 • София
 • Мнения: 13 748
Ние с 5 деца ходим хванати за ръка.
Романтиката е в дребните жестове и е нещо, за което и двамата трябва да подхранват огъня.
Дори не е и романтика това, а е част от отношенията.
Сутрин и вечер целувка за Добро утро/Лека нощ. Поне 1 хранене на ден заедно, за да си споделите как ви е минал деня. Поне веднъж в седмицата излизане само двамата, дори да е за 20 мин. на пейката пред блока, но без децата. Както написа Абуто, да му купиш нещо любимо за хапване или пийване, той да ти донесе цвете/шоколад/авокадо (последното, понеже аз обожавам, а съпругът ми мрази, но ми купува редовно). Децата не са пречка да седнете да си поговорите, когато заспят. Да се гушнете на дивана с някой приятен филм. Надявам се, че нощно време спите заедно гушнати, което е също важно, а много млади родители се разделят или спят с децата, което убива интимността.
Наскоро бяхме с едните ни кумци и те са с 2 малки деца. Мъжът има здравословен проблем, но жената изобщо не му обърна внимание цяла седмица - само децата това, децата онова, милооооо, виж "Пенчо", нахрани "Драганчо". Елементарните жестове на грижа за другия не бива да изчезват. Не да даваш само на децата най-доброто, а на половинката ти остатъците.
Децата растат и си хващат живота, а се предполага, че партньорът е този, който ще остане след това до теб и е хубаво някой ден да не се чудите как да се търпите, понеже сте се отчуждили.

# 12
 • София
 • Мнения: 3 572
Зависи какво се очаква като се каже романтика. За мен е ужас балони сърчица, мечета рози, писане на стихчета и прочие.
Но от друга страна купуване на любимо вино/сладко/храна и т.н., да сме на почивка и да си направим вана и да си пийваме по чашка и да си говорим, да се разхождаме хванати за ръка, това са ни романтичните неща. И това, че за празници успява да ме изненада с цвете и обмислен подарък. Иначе през останалото време аз си взимам цветята като ми хрумне.
Детето никога не ни е пречело на романтиката и колкото и да говорим много за него, за нас е важно да се отразяваме и един друг, защото това е съвсем различен тип отношения от тези, които са родител-дете. Ако 2-3 дни по някаква причина на успяваме да се видим за по-дълго от 20те минути сутрин и единия час вечер (от работа/задачи/задължения) си казваме директно “стоп, забавяме и дай да се видим спокойно”.

# 13
 • Мнения: 2 679
Много ми е интересно, какво мислят форумните мъже по въпроса.
Те имат ли нужда от гушкане и романтични жестове?Или го правят само заради жените ?
Аз - не. С жена ми и двамата не сме много романтични в традиционния смисъл на думата, имам предвид постоянно цветя, сърчица, мило обичам те, и други такива. Гледаме си децата, живеем колкото можем сговорно, пък каквото господ даде.

# 14
 • София
 • Мнения: 13 748
За мен релаксът заедно ми е романтичен. На последната почивка бяхме в къща за гости с джакузи в стаята. Бяхме с бебето и с баткото само. След цял ден разходки бебето заспиваше, а баткото си лягаше да си гледа някакво детско филмче. Ние си пълнехме джакузито, слагахме си пяна с аромат на шоколад и си лежахме вътре по 30-тина мин. Говорехме си, смеехме се. Дори до секс не стигахме, защото децата бяха наблизо, но това си беше само нашето време.
Сърчица, плюшени играчки и подобни не са нашето. Ние сме практични.

Общи условия

Активация на акаунт