12. КЛАС - МАТУРИ И ИЗПИТИ 2

• 65 381
  • 762
  •   1
Отговори
# 195
  • русе
Въпросът не е много ясен. Ако държиш два задължителни ДЗИ, значи си се обучавал в профилирана паралелка. Защита на дипломен проект има при ДИППК, т. е. професионална паралелка. Ако не си допуснат до защита или не си защитил, няма диплома.
У-ще по изкуствата. Имат матура БЕЛ и задължителна матура по история на изкуството.  Да този изпит е по ДИППК - защита на дипломен проект.
Реално остава без диплома.
А, може ли ученика да си види оценката, как е оценен и да оспори по някакъв начин?

# 196
Изтървах бебетата, ама като големи са топ!
   Снощи дойдоха и другите снимки от момчето,което снима .Хахахаха, не мога да се нагледам и нарадвам на гаджето.Даже наборът вика,че и баба му и леля му са ахкали по нея, а по него -не.
   Аз нямам на тоя комп ,от който най-често пиша бебешки снимки.

# 197
  • 1st floor
d&b все още е проект на Решение на МС за утвърждаване броя на приеманите за обучение студенти и докторанти в държавните висши училища и научните организации на Република България през учебната 2023 – 2024 година - има го на сайта https://web.mon.bg/bg/100164 като проект за обсъждане, в Приложение може да видиш бройките.

Аз имам въпрос по тази таблица. За СУ има ред История и археология и съответните бройки. Обаче на сайта на СУ за балообразуване за историческия факултет История и археология няма, а има други девет различни специалности:
https://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/priem/priem_za_obrazovate … richeski_fakultet - този линк е за КСК 2022, но подобен за 2023 не откривам.
ПП: Много ме мъчи този сайт на СУ. Flushed

Много бързо триете снимки, но всички, които успях да видя са на страхотни младежи и девойки. Вярно този набор ще излезе топ! Smiley

# 198
В таблиците са дадени съответно област и професионално направление.
История и археология е направлението, а в него са включени различни специалности.
Също както транспорт, корабоплаване и авиация - това е направлението. Няма да го намерите като специалност. В него са включени различни такива. Местата са общо за цялото направление.

# 199
  • 1st floor
В таблиците са дадени съответно област и професионално направление.
История и археология е направлението, а в него са включени различни специалности.
Също както транспорт, корабоплаване и авиация - това е направлението. Няма да го намерите като специалност. В него са включени различни такива. Местата са общо за цялото направление.
Благодаря!

# 200
  • София
И мен ме мъчи сайтът на СУ. Редовно търся нещо по един час, ако случайно имам неблагоразумието да затворя таба, следващият път ми отнема или толкова, или още повече време пак да го намеря. Пример - таксите за бакалавър. След единч ас търсене, накрая ги намерих през гугъл, защото в сайта на СУ не успях, но наотворих поне 5 пъти за магистри и докторанти, и какво ли още не, защото никъде не пише какво точно отваряш, а са някакви заповеди.

# 201
Има ли някой друг от наборите тук с амбиции за "Право",освен моя?

# 202
  • София
Има, има:) Но да видим и резултатите от матурата. Другата опция е АУБГ, където е приет. (Решението ще си е негово)
Успях да мерна някои от прекрасните ни деца! Да са ни живи и здрави - да мечтаят и да сбъдват, да работят и да постигат, да творят и да имат силата, знанията и волята да променят и превърнат тази наша малка българска територия в по-добро място за живот! За тези, които ще продължат пътя си “навън” - светът е голям и щастие дебне отвсякъде!

Последна редакция: ср, 31 май 2023, 12:22 от Skiorche

# 203
  • София
Скиорче, каква специалност е приет в АУБГ?

# 204
  • София
В АУБГ имаш право да избереш специалност след две години. Т.е. започваш да взимаш лекции и изпити почти от всички, предлагани специалности в университета и така ти дават шанс да откриеш “кое е твоето”, както и силните и слабите си страни и да работиш над това. Има и деца, които от самото начало са наясно, разбира се. Повечето завършват с две специалности (Напр. Икономика и ИТ или журналистика, медийни комуникации и политически науки). Има и такива, които завършват и Бизнес заедно с Fine arts. 😀
Като плюс изтъкнаха точно това - имаш шанс да сменяш не само работата си, но и професията си и да бъдеш еднакво конкурентен. Вчера говорихме с едно близко дете, което учи там. Проведе дълга агитация на младежа, но той за сега клони към Правото в СУ (според мен, защото не иска да живее в общежитие в Благоевград😀)

# 205
Скиорче, дано си промени решението! Аз толкова исках щерката да кандидатства там....
   Ицо, твоят хубавец накъде се е насочил, кое уни?

# 206
  • София
То зависи преди всичко от избора на професия. Ако наистина иска да се занимава с право, АУБГ отпада.

# 207
Имам приятел адвокат каза че право навсякъде другаде освен в СУ е компромис GrinningИначе и аз четох добри отзиви за АУБГ обаче не знам дали ще мога да смогна на таксите.

# 208
  • София
То зависи преди всичко от избора на професия. Ако наистина иска да се занимава с право, АУБГ отпада.
Така е. Правото се практикува в държавата, в която си го завършил, принципно.
Иначе за АУБГ, клони към комбинацията Бизнес и IT.
А на сърце му лЕжи географията най-много. Но в БГ с география си почти “обречен”.
Ico, таксата е съпоставима с издръжка на студент в Холандия, напр.
За правото чух от близък прокурор, който изпитва студенти, добри отзиви и за НБУ (защото в СУ и НБУ преподават едни и същи преподаватели).

# 209
  • Пловдив

Има, има, но девойка. Да видим ще стигне ли бала от ДЗИ.

Общи условия

Активация на акаунт