Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 90

• 43 240
  • 746
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Здравейте, започвали ли сте стимулация за ин витро и трансфер с ниски стойности на желязо и феритин ?
аз, много пъти и все неуспешни.
винаги съм имала проблем с тия неща.
не съм сигурна че има връзка, защото имахме и мъжки фактор, но като наместих тия показатели и опита беше успешен.
вземи мерки навреме.

# 406
Здравейте, започвали ли сте стимулация за ин витро и трансфер с ниски стойности на желязо и феритин ?
аз, много пъти и все неуспешни.
винаги съм имала проблем с тия неща.
не съм сигурна че има връзка, защото имахме и мъжки фактор, но като наместих тия показатели и опита беше успешен.
вземи мерки навреме.

Да, от днес започвам ударна доза на желязо ? Дали желязото влиае на стимулацията? Запозната ли си ?

# 407
MGeorgiewa, аз бях на 2х1 Циклогест и 2х1 Дуфастон, Акарол и Но шпа.

Прогестерон за последно мерих в деня на трансфера, преди самия трансфер. След това - не съм имала проблеми - прокървявания и т.н. В момента съм в 26 г.с.

# 408
Благодаря Simple Smile
Другата седмица ми е последният преглед при доктор Персенска и тя ми препоръча за женска консултация др Стефчо Белкин, аз бях се замислила за др Мирослава Генадиева или д-р Павлина Арабаджикова.
И в момента се чудя.
MGeorgiewa, аз бях на 2х1 Циклогест и 2х1 Дуфастон, Акарол и Но шпа.

Прогестерон за последно мерих в деня на трансфера, преди самия трансфер. След това - не съм имала проблеми - прокървявания и т.н. В момента съм в 26 г.с.

# 409
На мен д-р Чачева на скрининга ми каза да спирам всички лекарства назначени заради инвитрото. В същия ден минах и през д-р Стаменов и той каза да продължа с Циклогеста още 2 седмици. В крайна сметка реших да направя един осреднен вариант. Продължих още седмица, седмица и половина, но намалявах постепенно от 2х1 на 1х1 и го спрях. Нямах никакви проблеми. Blush

Последна редакция: пт, 07 юли 2023, 17:25 от Bobby®

# 410
Момичета , лабораторията в Надежда работи ли в събота ?

# 411
Лабораторията работи и в събота, и в неделя.

# 412
Лабораторията работи и в събота, и в неделя.

Благодаря !!!

# 413
Здравейте,дали има дами с поставено лекарство след имунологична биопсия?
Мисля,че се следи овулацията пак,спомняте ли си колко посещения ви трябваха преди да го поставят.
Отидохме надалеч н почивка,а не вярвам да има възможност да се проследи овулацията в друга клиника и да отида направо за взимане на кръв за лекарството.Ще пътувам явно и това е,пр исках да попитам някой минал по този път.

# 414
Ако става въпрос за РВМС аз ходя на 10-ти или 11-ти ден от цикъла (овулацията ми винаги е на 12 или 13-ти ден) преглеждат ме с ехограф и пускам хормони. След това чакам обаждане да ми кажат кога да си сложа хориомона и в кой ден да отида за първа кръв. След това през ден се ходи за втора кръв и поставяне 2 часа след това. Ако ще има контролна биопсия след това тя ще бъде на 5-ти ден след овулация. Т.е. събират се поне 4 посещения за това удоволствие.

# 415
  • На изток от Ада
Почти всички слагаве лекарство мен също ме чака.
Zlufi , кой хормон се бие ?

Мисля,че се следи овулацията пак,спомняте ли си колко посещения ви трябваха преди да го поставят.
Отидохме надалеч н почивка,а не вярвам да има възможност да се проследи овулацията в друга клиника и да отида направо за взимане на кръв за лекарството.Ще пътувам явно и това е,пр исках да попитам някой минал по този път.

# 416
Хориомон или овитрел за таймиране на овулацията.

# 417
  • На изток от Ада
Слагах овитрил преди имунологична биопсия.  Пок ли?

# 418

DTDT5, след резултатите ми от имунологична биопсия винаги се налага да поставяме PBMC. За целта се проследява овулация, защото в деня на О се взима първата кръв за лекарството. Така че обикновено започвам прегледите на 8-ми, 9-ти или 10-ти ден от цикъла. Само ако трябва да ме следят за лигавица и ми предпишат естрофем, ходя на 2-ри ден и после на 9-ти ден от Ц. Явно не сте говорили с док за нещо подобно и ще започнете на 9-ти ден някъде. В зависимост от състоянието ми и развитието на нещата ходя на преглед още един или два пъти (поне при мен е така), за да се прецени кога ще е О. В 90% от случаите бия хориомон за таймирането. Имало е цикли, в които това не се е налагало - била съм на преглед точно преди О. В деня на О отивам до имунолозите само за даване на кръв. На втори ден след О отивам до имунолозите в указан час за даване на втора кръв, като 2 часа по-късно лекарството е готово и ми го поставят. Грубо, в повечето случаи всичко ми отнема 6-8 дни.

# 419
Момичета, биопсиите какви бяха - имунологична, микробиологична и май имаше още една, чието име не се сещам? Знаете ли ориентировъчните цени в Надежда сега на тях? И за мъжа освен спермограма, микробиология и sdi нещо друго да се сещате:) ще търсим причини за мисед... Знам че трябват имунологични и генетични изследвания, но още не мога много да се ориентирам.. Благодаря предварително

Общи условия

Активация на акаунт