ЮЛИ 2023 щастие ще ни дари, бебчета сладки чакаме да се родят!

• 46 928
  • 710
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Затихнаха нещата при мен за сега, на щрек съм си, но и не съм ставала много много от дивана, дадох инструкции кое къде, изпрала съм всичко, ако утре съм по-добре ще изгладя, ако не свекето ще изглади, багажа за болницата ми е готов и май се поуспокоих малко. Не ми се иска да звъня на доктора по нощите, макар че каза че това изобщо не трябва да го мисля .

# 316
  • Варна
ММ тая сутрин става и ми вика че сънувал че съм родила. Пък той никога нищо не сънува. Тръгваме с кучето на разходка, виждаме любимия ѝ комшия дето я е спасил от улицата и от когото я взехме и като полудя да се радва. Само я виждам как лети щастлива към мен, инстинктивно се обръщам настрани да си предпазя корема и с всичката засилка ме подсече през колената и ме събори. Така се изтупах...сега съм в Майчин дом на тонове. Уж всичко е наред ама целия таз отзад и отпред ме боли 🙄
Magenta какво става с теб?

# 317
  • Wonderland
Има ли някоя друга с предменструални болки в корема и кръста?
Както казах вчера - не знам за какво да следя, сега разбирам, че това следва да са контракции, които да засичам?! 😅
Преди малко ме беше пристегнало така за 10-тина минути, сега отпусна, но пък самата болка не беше съпроводена със стягане в корема, или поне не през цялото време. А след това имах стягане, без болка…
Попритесних се, да не би да са контракции, които не разпознавам 😀

# 318
  • София
ММ тая сутрин става и ми вика че сънувал че съм родила. Пък той никога нищо не сънува. Тръгваме с кучето на разходка, виждаме любимия ѝ комшия дето я е спасил от улицата и от когото я взехме и като полудя да се радва. Само я виждам как лети щастлива към мен, инстинктивно се обръщам настрани да си предпазя корема и с всичката засилка ме подсече през колената и ме събори. Така се изтупах...сега съм в Майчин дом на тонове. Уж всичко е наред ама целия таз отзад и отпред ме боли 🙄
Magenta какво става с теб?
Още сме 2 в 1, за сега нямам никакви индикации, но ме заболя гърба от лежане, почивам си повече, макар че едва ли ще ме свърти и днес да лежа толкова.
Дано да мине бързо при теб, че си представям какво е да те боли таза и междувременно да раждаш! Макар че едната болка 100% замества другата

# 319
Такива усещам от преди две седмици от дъжд на вятър.
Контракциите са регулярни и се усилват. Тях ги следиш. Ако обаче започват и затихват след това най-вероятно са бракстън хикс и не е нужно да ги следиш.

# 320
Някой друг жестоко уморен? Първия триместър не бях толкова уморена.  Още със ставането сутринта ме почва и цял ден не мога да се събудя и ми се спи.... А не мога защото малката не ме оставя и вода да пия без компанията и. Направо ме е премазал влак, такова е усещането. Плюс, че все едно корема ми ще експлодира...

# 321
Както казах вчера - не знам за какво да следя, сега разбирам, че това следва да са контракции, които да засичам?! 😅
Преди малко ме беше пристегнало така за 10-тина минути, сега отпусна, но пък самата болка не беше съпроводена със стягане в корема, или поне не през цялото време. А след това имах стягане, без болка…
Попритесних се, да не би да са контракции, които не разпознавам 😀

Миналата седмица бях на лекция в Майчин дом за етапите на раждане, дишане и обезболяване. Акушерката, която я водеше обясни че преко сили най-продължителната контракция е 1 минута максимум. Та това стягане за 10 мин едва ли е било контракция

# 322
  • Wonderland
О, добре 👀

@MintyMohito, аз! От една седмица ми е някакъв ужас, преди ставах от раз рано, постоянно напред-назад през деня, сега нямам никаква енергия, само ми се седи/лежи. Много ми е тъпо, защото съм много активна иначе и не ме свърта на едно място Sad

# 323
И мен не ме свърта на едно място, но физически не мога да направя нищо. Чак почвам да се изнервям на себе си, че и на всички наоколо. И за капак и апетита ми отишъл на пътешествие някъде и ме е зарязал тук.... нищо не ми се яде, а съм гладна. И накрая ако си направя нещо за ядене почва да ми се гади и до там. Тази сутрин кафето само го мирисах  🫣

О, добре 👀

@MintyMohito, аз! От една седмица ми е някакъв ужас, преди ставах от раз рано, постоянно напред-назад през деня, сега нямам никаква енергия, само ми се седи/лежи. Много ми е тъпо, защото съм много активна иначе и не ме свърта на едно място Sad

# 324
И на мен ми тежи вече и повече гледам да си почивам. Честно казано откакто почнах да пия желязо и увеличих дозата б12 определено имам повече енергия, преди това се влачех като дроб. Та зад това с липсата на енергия може да седи и недостиг на някакви витамини. Коментирали сме го и друг път тук.

Тази седмица мисля да приключа с подготовката за бебока изцяло и до края само да си почивам и да се гледаме с баткото. Дано да успея, че доста неща имам да свърша.

Да ви споделя една лекция за естественото раждане, която е доста полезна според мен:
https://youtu.be/O18D4SyFAuM
И преди съм писала, че благодарение на лекциите на тази акушерка успях да мина през контракциите и раждането доста леко според мен. Така че препоръчвам.

# 325
  • Варна
Много е сладка тая акушерка, гледала съм и други нейни лекции.
И аз им казвам същото на момичетата, които се оплакват от липса на енергия - Б12 и желязо.
Голяма болка днеска. На всяко ставане и сядане ми се реве. То не стига, че скоро ще ме боли по един или друг начин, ами още отсега 🙄

# 326
Момичета, да си излея и аз мъката. Вече не издържам с тази неизвестност около контузения ми глезен, не се осмелявам за снимка, лежа по цял ден, бебето няма и хабер да излиза, кракът е все още оточен на 18-тия ден, махнах шината преди няколко дни, раздвижих леко, заболя, отново сложих шината и съм на ръба на нервна криза как ще се случи раждането, как ще се оправям после, изобщо ... А терминът ми е другия понеделник...

# 327
Нормално ли е предвидено да раждате или секцио?

Много неприятно, че се е случило точно сега. Но и аз на ваше място абсолютно не бих си правила рентгенова снимка докато съм бременна. Да се роди бебо, а после ще се погрижите за себе си. Въпросът е ще има ли кой да помага...

# 328
Нормално, но да видим как ще стане... Отвсякъде ме навиватда направя снимка, много ми е трудно, страхът е по-голям, но вече се измъчвам и от неизвестността,
да не си влоша състоянието на крака.
Ох, темата с помощта ми е болна... Уж има, но обстоятелствата са толкова много, започвайки от ангажимент на майка ми с баба ми, липса на място вкъщи (понеже сме в малка квартира) и т.н. А аз тогава ще трябва да ходя по лекари.... Да не говорим как се обслужва бебе с патерици - никак просто....
Нормално ли е предвидено да раждате или секцио?

Много неприятно, че се е случило точно сега. Но и аз на ваше място абсолютно не бих си правила рентгенова снимка докато съм бременна. Да се роди бебо, а после ще се погрижите за себе си. Въпросът е ще има ли кой да помага...

# 329
Кой ви навива да правите рентгенова снимка?

Аз в 4тия месец трябваше да заведа кучето си на рентген. И ветеринарите ми препоръчаха да изляза, защото съм бременна и е противопоказно, камо ли мен да ме снимат...

Общи условия

Активация на акаунт