СЕДМИ КЛАС - часът на истината - ИЗПИТНА ТЕМА (12.06 - 18.06)

• 137 962
  • 1 587
  •   1
Отговори
# 1 185
  • Някъде там...
... сега моята ме сюрпризира, че на беловата на втори модул на обратната страна на листа, писала, но нямало ограничители отстрани и заради големите чертежи на 23 не й стигало мястото, питала квесторите и й казали, че може да пише на гърба на тази страница открай до край....Била й вярно решена.
 Но дали ще я видят цялата при сканирането!?Worried
На втори модул се пише и от двете страни на листа, спокойно. На моето не му е стигнало мястото, последното подусловие го е сгъчкала много. Дано не е проблем. Хем е писала и на гърба.

# 1 186
При нас е драма, детето реве с глас и не мога да я успокоя. На 21 зад. В/ подточка с неравенството си е написала цялата задача... и накрая е разделила 24 на 6 и е написала 12.  Реве та се къса, не знам какво да и кажа. Ще я считат ли за грешна или може да се надяваме на точка?
п. п редактирах, 21 зад.
И аз съм се ошашавила 🙈

Стана ми много мило като го прочетох и затова се включвам. Преди няколко години моята хубостница направи подобна тъпа грешка, но на задача за пренасяне само на верните отговори, без разписване. Още на "а" подточка сметнала 2х3 = 9 и оттам смятала с 9 и "б" и "в" подточка. Единствената й грешка, но с минус 6 точки надолу от нея, което й отне шанса за прием в желаното тогава училище.
Големи драми и сълзи бяха веднага след матурата, защото разбра какви ги е свършила. Прибирах се от работа по спешност да я успокоявам.

При вас е в задача за разписване и то на последната подточка. Ако другите подточки са Ок и в последната е сбъркала само сметката, мисля че ще си получи точките като й отнемат 1 или максимум 2 за сметката.
Стискам палци да е така! Hands V
Много благодаря за подкрепата

# 1 187
Момичета, четох много коментари, че НВО по БЕЛ е била ако не една идея по-трудна, то поне близка до трудност като миналогодишната. Някой ще сподели ли мнението си НВО по математика?
Интересно ми е дали като излязат резултатите на 28ми ще можем да се ориентираме за необходимите балове за конкретни училища по миналогодишните такива

# 1 188
  • София
Да ви кажа и за резултата от решаването втория модул от шестокласник. Както по-горе вече математиците предположиха, повечето задачи са по силите на дете от СМГ, 6-ти клас. Сгрешил е 11, и 15, а 20 не е решавал, нямаше я в сниманите и поствани тук.

# 1 189
  • София
Врабец,  писа, че и твоето се явява другата седмица. Кога да стискаме палци? И по какво?

История за НГДЕК ще борим, на 24.06. Благодаря! Hug

При вас какво е за вторник?
Изобразително изкуство към МОН.
Добре е, че има време и да разпусне, и да преговори до 24ти. Рисуването няма вече какво да научат за ден-два. Важното е вдъхновение да дойде.

Последна редакция: пт, 16 юни 2023, 16:49 от Jiema

# 1 190
Момичета, четох много коментари, че НВО по БЕЛ е била ако не една идея по-трудна, то поне близка до трудност като миналогодишната. Някой ще сподели ли мнението си НВО по математика?
Интересно ми е дали като излязат резултатите на 28ми ще можем да се ориентираме за необходимите балове за конкретни училища по миналогодишните такива
С математиката съм на Вие, не бих правила съпоставка, но №1 намира първи модул за съпоставим с миналогодишния, а втори по-труден във втората задача. За себе си обобщавам, че и двете НВО тази година са щипка трудност/капани отгоре спрямо миналогодишните и при съпоставка на баловете бих свалила с по 2точки, примерно. Обаче тук специалистът за прогнозите е Санака!

# 1 191
  • София

Има мами, които ще се включат с точни и статистически издържани прогнози 😘
Миналата година познаха минималните балове за момчета и момичета до 2-3 точки отклонения.

# 1 192
Да ви кажа и за резултата от решаването втория модул от шестокласник. Както по-горе вече математиците предположиха, повечето задачи са по силите на дете от СМГ, 6-ти клас. Сгрешил е 11, и 15, а 20 не е решавал, нямаше я в сниманите и поствани тук.
Да ви кажа честно, никой не се интересува дали е по силите на 6 класниците. И при нас в края на миналата година бяха дали НВОто на децата за да им покажат, че не е трудно. И много от задачите бяха решение. Но това няма нищо общо с реалният изпит когато децата са под напрежение, стрес и след умората от цяла една година с ясното съзнание, че от това им зависи бъдещето. На детето ми не му е стигнало времето за последната подточка на трета задача, защото всичко е решавал по два пъти за да няма някоя техническа грешка.
Та реално поста ви няма нищо общо с НВО-то.

# 1 193
  • София
Дамасцена, статитиските на РУО ще покажат дали  нещата са близки до миналогодишните. Но и да не са, пак с някаква условност, произтичаща най-вече от евентуални сериозни промени в желанията на децата, могат да се пресметнат прогнозни балове, най-вече за училища/паралелки с еднаква тежест и на БЕЛ, и на мат в балообразуването  Simple Smile

# 1 194
Можем разбира се, даже и да нямат нищо общо с миналогошните Simple Smile

# 1 195
  • София
Статистиката си е наука, но да не забравяме, че тази година децата в София са с 2 000 повече, поне по даниите за раждаемостта.
Някои сигурно са заминали в чужбина, но пък сигурно ще дойдат кандидати от други населени места.
От друга страна, много родители и деца се влияят от популярността на у-щата, която се изгражда с години. Не очаквам немската, тУЕС или СМГ да паднат от челните места.

# 1 196
  • София
От прочетеното тук оставам с впечатление, че тази година по МАТ няма да има толкова много максимални резултати както е било миналата и съответно резултатът от БЕЛ е решил кой да влезе в СМГ.

# 1 197
При нас е драма, детето реве с глас и не мога да я успокоя. На 21 зад. В/ подточка с неравенството си е написала цялата задача... и накрая е разделила 24 на 6 и е написала 12.  Реве та се къса, не знам какво да и кажа. Ще я считат ли за грешна или може да се надяваме на точка?
п. п редактирах, 21 зад.
И аз съм се ошашавила 🙈
Нека се успокои детето. Щом е решило задачата и е сбъркало само с последната сметка, ще си получи почти пълния брой точки.
Миналата година моят син беше сбъркал някаква част от алгебричната задача. След това беше решавал някакво уравнение с вече грешни входни данни. Аз ходих да му видя работата. Беше с нула точки за сгрешеното подусловие. За това, което след това беше вярно решил, но използвайки получената преди това грешна стойност, беше получил пълните точки. Всъщност тогава за частично сгрешената алгебрична задача беше получил цели 8т, на фона на напълно решената, но разписана в доста телеграфен стил геометрична задача. На нея му бяха дали само 5 точки.

# 1 198
  • София
Всичко е относително според бала и бройката на желаещите за определено у-ще.
Ей, забравихте ли вече дейнотериума и бивните му?

# 1 199
От прочетеното тук оставам с впечатление, че тази година по МАТ няма да има толкова много максимални резултати както е било миналата и съответно резултатът от БЕЛ е решил кой да влезе в СМГ.
Как от прочетеното тук направихте този извод Thinking
Тук сме непредставителна извадка, само статистиката ще покаже как са резултатите в горния сегмент по математика...
От наблюдения в класа, може и да се окаже, че средния резултат по математика ще е по-висок от средния по БЕЛ (нямат ни един час повече математика СИП и ЗИП)

Общи условия

Активация на акаунт