СЕДМИ КЛАС - часът на истината - ИЗПИТНА ТЕМА (12.06 - 18.06)

• 138 001
  • 1 587
  •   1
Отговори
# 1 140
Отговорът на подточка б) на 22 зад. 4 и 5 дни ли е?
Да

# 1 141
Ако съм сигурна, че всички са излезли вече, мога да кача решенията на 2 модул. Би трябвало или?
Според Вас, без да се направи разглагането на А) на 21 задача, може ли да се реши уравнението Р=0?

# 1 142
Хайде момичета, свърши се този етап. Сега дано Мончовците се сужалят над нас и качат и пуснат точките от НВО по-рано от 28.06. За сведение миналата година е били на 24.06в 13:30. Много преди определения и тогава срок до 28.06.

# 1 143
  • София
Ако съм сигурна, че всички са излезли вече, мога да кача решенията на 2 модул. Би трябвало или?
Според Вас, без да се направи разглагането на А) на 21 задача, може ли да се реши уравнението Р=0?

Принципно може, но не със знания за 7 клас - примерно с дискриминанта и пълна формула за  корени на кв. уравнение, с формули на Виет, с Хорнер, с друго.. Но нищо от това не се знае от редовия седмокласник.

Последна редакция: пт, 16 юни 2023, 13:35 от пенсионирана русалка

# 1 144
  • Sofia
Пенсионирана русалка, синът ми пита защо на 21 задача се появява минус 24, според него е  само 24.

# 1 145
  • София
Пенсионирана русалка, синът ми пита защо на 21 задача се появява минус 24, според него е  само 24.

Да, прав е,  сега ще поправя, че това сменя и кои са решенията..
Някой ако вижда и друго освен знака, да каже, че все пак ги надрасках, с грозен чертеж при това, за 15-ина мин..

Последна редакция: пт, 16 юни 2023, 13:32 от пенсионирана русалка

# 1 146
Чакам предполагаемите ви отговори по първа част.  People Raising Hand

# 1 147
biberona, и аз съм в същото състояние. Две учителки по мат, очаквания за над 90 т., бил почти най-добрият ученик на едната учителка. 100 т. на един пробен. И сега не е решил последните две, ама изобщо.

Успокой се и детето успокой! Егати безумната психоза е това НВО за децата. Само очакваме от тях ама никой не ги пита те как се чувстват. Курсове, училище, допълнителни задачи.
Никога не съм била "топ" в училище пък се справям с живото в пъти по-добре от някои други.
Затова и при детето реших да няма конкретна цел. Целта беше, възможно най-висок резултат. След 28 ще го мислим.

# 1 148

Принципно може, но не със знания за 7 клас - примерно с дискриминанта и пълна формула за  корени на кв. уравнение, с формули на Виет, с Хорнер, с друго.. Но нищо от това не се знае от редовия седмокласник.

Отрочето твърди, че го е решило... Като си дойде, щяло да покаже Simple Smile Мен малко ме съмнява

Последна редакция: пт, 16 юни 2023, 13:53 от ia_s

# 1 149
😁 Вече не е ли време да обсъдим кои числа бяха прости.
Моето играе футбол.

# 1 150
Лошото е, че на много от децата ще се провали приемането в по-елитните училища. Матура - може, но не и кандидатстване с нея. Ако зависи от мен, няма и да има, защото по никакъв начин не е критерий за знанията и положените усилия през годините на даден ученик!

# 1 151
Лошото е, че на много от децата ще се провали приемането в по-елитните училища. Матура - може, но не и кандидатстване с нея. Ако зависи от мен, няма и да има, защото по никакъв начин не е критерий за знанията и положените усилия през годините на даден ученик!

Аз ще приема, че не ни е там мястото и толкова.

# 1 152
Колко са простите числа? Моето е писало 6.
Като и казах отговорите на задачата за работа пита "Сигурна ли си, ти тази задача не можеш да я решиш?" Ама като казах, че е от бг мамма отговора, каза "нищо, другите сигурно са ми верни"

# 1 153
😁 Вече не е ли време да обсъдим кои числа бяха прости.
3, 11, 23, 29, 31

# 1 154
А, то и първи модул има качен. Отивам да гледам, щото да го реша не мога. 😀

Общи условия

Активация на акаунт