СЕДМИ КЛАС - часът на истината - ИЗПИТНА ТЕМА (12.06 - 18.06)

• 137 994
  • 1 587
  •   1
Отговори
# 1 155
😁 Вече не е ли време да обсъдим кои числа бяха прости.
3, 11, 23, 29, 31
          Просто число е естествено число, по-голямо от 1, което има точно два естествени делителя – 1 и самото себе си. Например 5 е просто, защото се дели без остатък единствено на 1 и 5, докато 6 не е, защото се дели без остатък освен на 1 и 6 и на 2 и 3

# 1 156
Едно не е просто число, ама на моя синковец вчера вечерта му ги припомних, беше ги забравил и снощи припомнихме и мащаба.
Ей , имам силна интуиция.
ПП - ако не го бях накарала да ги припомни, щеше да ги изпусне тези двете от първи модул.

# 1 157
А, то и първи модул има качен. Отивам да гледам, щото да го реша не мога. 😀

Къде има отговори на първа част? Не мога да се ориентирам.

# 1 158

Къде е качен

# 1 159
  • София
Седмокласникът естествено забрави да ми звънне след изпита, та към 13 ч. вече бях пред истерия да не е станало нещо. Прибра се ухилен до уши само колкото да си вземе пари и отшумя да се черпи с приятели. Има грешка на една задача от 1-ви модул, но отказва да ми каже коя е. По-късно щял да провери и поне да каже за колко точки е.
Всичко друго му било вярно, но докато не видя резултите с двете си очи, не вярвам Satisfied

# 1 160

Къде е качен
Няколко страници по-напред в темата. Има сниман първи модул. Решения никой още не е публикувал.

# 1 161
При нас е драма, детето реве с глас и не мога да я успокоя. На 21 зад. В/ подточка с неравенството си е написала цялата задача... и накрая е разделила 24 на 6 и е написала 12.  Реве та се къса, не знам какво да и кажа. Ще я считат ли за грешна или може да се надяваме на точка?
п. п редактирах, 21 зад.
И аз съм се ошашавила 🙈

Последна редакция: пт, 16 юни 2023, 14:28 от Ambur44

# 1 162
  • София
22 задача няма в) подточка. Да не би да става въпрос за 21-ва?

# 1 163
  • София
Естествено, че ще й дадат точки, няма да е пълни яброй, но при почти решена задача ще й дадат, успокой я!

# 1 164
  • София
Ще ѝ дадат точки, само ще отнемат 1 или 2 за най-крайната част.

# 1 165
  • София
При нас е драма, детето реве с глас и не мога да я успокоя. На 22 зад. В/ подточка с неравенството си е написала цялата задача... и накрая е разделила 24 на 6 и е написала 12.  Реве та се къса, не знам какво да и кажа. Ще я считат ли за грешна или може да се надяваме на точка?
Ще й дадат точки, разбира се. Но няма да получи точката за засичането на решенията,защото няма как да ги е получила правилно в този случай.

Значи слагам моята лепта като човек, който готви седмокласници от 7 години. Първата част на матурата е доста подценена от повечето деца според мен. Има неща, които скоро не са давали, ако ексклузивно не са преговаряни може да се сбъркат. Инак ми хареса теста, но в никакъв случай не бих го определила като лесен. Понеже тук ще се надигнат и другите учители искам да кажа, че не всички деца се готвят за СМГ и определено задачите миналите няколко години беше по-скоро сходни, докато сега има разнообразие Simple Smile
Втората част на матурата не бих нарекла твърде трудна- 21 е лесна направо, 23 приятна. Още не съм погледнала задачата с работата, само тя ми остана Simple Smile

# 1 166
Ето решенията от група във ФБ .

# 1 167
Предполагаеми отговори и решения:

# 1 168
  • Пловдив
... сега моята ме сюрпризира, че на беловата на втори модул на обратната страна на листа, писала, но нямало ограничители отстрани и заради големите чертежи на 23 не й стигало мястото, питала квесторите и й казали, че може да пише на гърба на тази страница открай до край....Била й вярно решена.
 Но дали ще я видят цялата при сканирането!?Worried

Последна редакция: пт, 16 юни 2023, 15:03 от JiD

# 1 169
  • София
😁 Вече не е ли време да обсъдим кои числа бяха прости.
Joy Пак спомени от преди 4 г - от големите хлапета. Тогава беше нещо със зар и каква е вероятността да се падне просто число. Размина се моят тогава със стоте точки, та вкъщи всички знаем и ги сънуваме тия прости числа... Не че се сетих вчера да ѝ го припомня това. Хич и няма да я питам какво е писала. Колкото и точки да има, все ще са плюс. Яките палци ще ги стискам другия вторник и после през юли.
Врабец,  писа, че и твоето се явява другата седмица. Кога да стискаме палци? И по какво?

Общи условия

Активация на акаунт