В момента чета ... 85

• 53 120
  • 747
  •   1
Отговори
# 180
  • София
И аз не я долюбвам Сепетис....
Вчера завърших "Олива Денаро". Прекрасна книга, Вили е казала достатъчно за нея. Толкова много ми хареса, че мисля да си я купя (взех я от библиотеката). Наистина е книга, която всяка жена трябва да прочете. Особено дъщерите ни, за да оценят какво имат реално днес като права и какво е било в немного далечното минало....

# 181
Не успях да харесам нито "Сол при солта", нито "Фонтани на мълчанието". И двете бяха някак фрагментарни, незадълбочени, недоразвити образи и сюжети. Не съм посягала към друга книга на авторката.

# 182
Благодаря за коментарите на всички отзовали се, полезни бяха за мен.
Днес гуудрийдс ми пратиха мейл с хитови заглавия за тази година - до момента и ме подсетиха за Homecoming на Кейт Мортън. След като си попренаредя отново текущия списък, може да погледна и към тази книга. Макар че тя на английски ще е трудна за четене, определено не пише с къси и опростени изречения Мортън, май затова я и харесвам толкова.

# 183
Прочетох "Невидимите фурии на сърцето" с известно предубеждение. Избягвам книги и филми с подобно съдържание. Но романът ми хареса. Той би бил много по-полезен за разбирането на хомосексуалните, отколкото дразнещите крещящи прайдове. Не смятам, че авторът е генерализирал, че всички хетеро са лоши. Просто описва конкретния герой с кого и какво се е сблъсквал. И това е било така. Дори геният Алън Тюринг, на когото човечеството дължи много,е бил съден и подложен на химическа кастрация само защото е бил хомосексуален. И то в средата на 20 век.
Темата за СПИН ми дойде в повече с натрапваното послание.

# 184
Галина Танева според мен ще се хареса на мнозина тук.Ето и един чудесен текст от разказа "Самодиви",толкова красиви описания не срещам тези дни,а аз обожавам словесните описания за природата и явно затова все ги търся в литературата.

Последна редакция: чт, 22 юни 2023, 16:02 от Calabria

# 185
Като споменахте Тюринг, отдавна търся да прочета " Алън Тюринг - Енигмата" 🙂 Някой знае ли да е издадена на друг език освен английски, напр. на руски. До колкото знам българско издание няма.

# 186
Момичета имам един въпрос .
Когато четете подчертавате ли си това което ви хареса в книгата с маркер или молив .?

# 187
Не,никога.

# 188
Преди го правех, но сега чета книгите като недокоснати или Светая Светих Innocent

# 189
Когато четете подчертавате ли си това което ви хареса в книгата с маркер или молив .?
Не, използвам прозрачни листчета, за да си отбелязвам цитати:

# 190
Подчертавала съм само учебници.
В някои от книгите слагам отметки - от типа на самозалепващи се листчета.
Като стана дума за отбелязване, от известно време се чудя дали не мога да си поръчам от някой сайт персонализиран печат "екс либрис" и да ударя по един на всичките си книги Joy
Обичам да си играя с канцеларски материали, не за друго...

# 191
Като споменахте Тюринг, отдавна търся да прочета " Алън Тюринг - Енигмата" 🙂 Някой знае ли да е издадена на друг език освен английски, напр. на руски. До колкото знам българско издание няма.
Чела съм я на италиански език. Хареса ми.

# 192
  • София
Съвсем изпуснах темата, но иначе си чета регулярно, както обикновено. Влязох в една поредица от книги последните две седмици, които ми харесаха за 5, дори се чудя коя ми харесва повече от другата Simple Smile - Уроци по химия - прекрасна и много моя, дори и половин век по-късно жените, занимаващи се с точни науки са все още малко, и все още има много предубеждения; Забравени в неделя - Валери Перен е моето откритие за тази година до момента, пише леко, меланхолично и направо ми стопля душата. Някой може ли да ми даде отзиви за Trois, колебая се дали да си я купя на английски; Тайната на Диор също много ме впечатли, макар че втората половина от книгата с тематиката за концентрационните лагери е много тежка, направо мъчителна. Разрових и прочетох след това за сестрата на Диор, и ако отново посетя музея в Париж бих гледала по друг начин на ранните рокли и неминуемо бих си представяла Марго Журдан и сестрите Пенроуз.
Сега ще се върна да прочета поне тази тема отначало.

# 193
Прочетох "Смола". Изобщо не ми допадна. Толкова ми беше скучна, че на моменти се отнасях да мисля за нещо друго, а после се връщах назад да препрочитам, с надеждата да съм пропуснала някой интересен момент.
Взех си шест книги от библиотеката. Ще започна с една много кратка, която подозирам, че е любовна боза, но засега нищо няма да споделям. Нека я прочета. Поне три от книгите знам, че ще ми харесат, защото са на Сидни Шелдън.

# 194
Винаги, когато нещо ми хареса.

Общи условия

Активация на акаунт