Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 16

• 70 537
  • 829
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
Аз като коренячка нямам нищо наследствено в центъра, защото нашите са продали всичко, за да купят повече площ, но в квартали. Сменяла съм толкова много локации, че честно казано мога да живея навсякъде. Не ми е важен квартала, а с кого съм. Наскоро се преместихме в идеален център, но на мен това никога не ми е било цел. Стана случайно. Намерихме апартамент кажи речи на половин цена. Да, чудесто е на новото място, но ако трябваше да го купим на реалната му цена, бих предпочела за същите пари да си купим нещо по-голямо другаде. Това и бяхме започнали да правим - купихме си парцел в Траката, за да строим къща. Но офертата за апартамента размести плановете ни засега. Най-вече мъжът ми взе решението. Той е от израсналите във Владиславово и критериите му за имот бяха ако няма да е къща, а апартамент, да е само в центъра и само на последен етаж. Иначе си живеехме в Изгрев, с шумни съседи над нас. Смяната просто на един квартал с друг и едни тропащи крака над нас с други, нямаше да подобри значително качеството ни на живот.

# 166
Парка в Аспарухово е голям и хубав. Иначе и там тече трескаво презастрояване. Има нови блокчета из разни малки тесни улички. Иначе проблемите с презастрояването сме ги дъвкали много. Можеше последните 20 години поне 1 нов квартал да се изгради, че и два. За това обаче трябва воля и визия за бъдещето. Един квартал трябва да му се правят, пътища, канализация, детски градини и т. Н. Много по-лесно е да се сбута една коперацийка. Градския транспорт е друг проблем и то голям. Това са реални трудности за града които обаче никой управляващ не споменава. Иначе някои се опитаха да сложат знак на равенство между всичко това и рушащата се от години Гъба. Видиш ли щом не искаш грозната Гъба си адвокат на управниците. Освен да отмина подобни внушения....
И като има озбори сякаш па има шанс нещо да се промени. Хвани единия, удари другия.

# 167
Някой да знае къде точно се намира това и нещо повече като инфо? Wink

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c168866581891016

# 168
  • Варна
Е то си пише с червени букви къде  е !

# 169
Извинявам се, че ви прекъсвам. И аз смятам че сте прави по темата с презастрояването, но не зависи от нас. Точно затова преценихме с мм, че нито център, нито широк център е подходящ за живеене за нашето семейство. По темата с влагата дали Възраждане 2 е добре? Ако има някой от там ще се радвам да сподели. Хареса ми това, че е кв с всичко необходимо за семейство с малки деца, парк, дг, оу магазини....
Иии има ли проблем по високите ет. с гларусите по терасите? Ако има и друг добре устроен кв моля споделете кой е?
При нас е страшен гълабарник на откритата тераса (на 6 ет.). Но като пуснат миризмите гълабчетата измират, намирам по 1-2 паднали пред гаража.

# 170
Няма идеално лош или идеален квартал, Почти навсякъде става за живеене, вече зависи кой какво му трябва. Аспарухово си има всичко необходимо, Чайка, Спортна Зала, Чаталджа също си имат всичко необходимо. Младост има всичко това плюс ледена пързалка дори. Владиславово на практика може да съществува като отделен квартал. Да бъда честен това беше и вероятно още е най-добре проектирания квартал.

# 171
Живели сме 20 години във Владиславово и смея да твърдя ,че няма по-добре устроен квартал във Варна.Единствения недостатък е , че е далеч от центъра на града.

# 172
  • Варна
SunFlowerLady, живяхме във Възраждане 2 от август 1999г. до ноември 2022г. Проблем с влага голям сме нямали постоянен. Когато под нас не живееше никой, а аз топлех вкъщи, заради децата ми ни мухлясваха стените  до около 40 см. от пода на северната стена в хола и стената към терасата ни. Съседката под нас продаде апартамента, новите собственици остъклиха терасата и вече там нямахме проблеми. Една зима не живееше никой над нас и ни мухляса тавана в хола. Напръскахме със Саво, боядисахме и се оправи.
Теча по фасадните стени при дъжд го решихме по етапно: засмоляване на фуги, залепване на стилопор с мрежа и замазка отвън от алпинити и ремонт на покрива.
Проблеми с гларуси или гълъби сме нямали, защото терасите на всички ни бяха усвоени или остъклени. Ако ти е нужно още инфо пиши ми на лични.

Последна редакция: ср, 12 юли 2023, 12:43 от ysap

# 173
Някой има ли информация какво в крайна сметка ще се строи до лидъла на Окръжна 😄 небостъргач ли, мол ли.. блок ли? Хахаха... Вчера след пазаруване мернах някаква табела с блок с грубо око около 10 - 12 етажа някъде... но знам ли...

# 174
Общо казано, случва се това, че пазарът е насочен към чужденци и никой не се интересува колко е заплатата в града или страната.

Може би една от негативните последици на глобализацията и това, че хора от цяла Европа (и не само) вече нямат проблеми да си разцъкват в "екзотични" държави като нашата, работейки дигитално от всякъде.

Това което остава все още оферта за нас са селата и имотите там, просто защото са малко желаещите за порутена къща без път и интернет обхват. Предполагам скоро и това ще се промени.

Но по темата за Варна, София, Бургас, Пловдив аз отдавна ги гледам като едно и също място / цени на недвижимите имоти. Както казах глобализация и изравняване към по-платежоспособните.

Иначе Варна през лятото за кратък наем, хотел, стая, airBNB е наистина много скъпо. Миналата година ми се наложи да търся нощувка за 2 дни и освен един хостел без прозорци за 45 лв /ден, нищо друго не намерих под 120 лв. и то места, които далече не заслужават такава цена.

Последна редакция: ср, 12 юли 2023, 12:24 от bojana77

# 175
Някой да знае къде точно се намира това и нещо повече като инфо? Wink

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c168866581891016

Е то си пише с червени букви къде  е !

Може някой да е минал от там и да знае нещо повече? кой строи, почнало ли е? къде точно е? Аз вече съм в София и рядко идваме до Варна вече с моята (тя е от там), знам, че улицата се намира до Окръжна болница и имаше едина хубава сграда с името на улицата Wink

# 176
Аз често минавам през тази улица, но долната част към ДГ Ян Бибиян. Няма нищо. Или е в горнатата част, или е на проект, или съм кьорав. Да има сграда Дойран на Червенков. Хубава сграда е.

# 177
Според мен това е в долната част на улицата до входа за ДКЦто на №3а има останала една стара къща. Не съм минавала да видя дали е съборена и почнал строеж.  
Сградата за която пише Стаматко на Червенков е готова вече, мисля, че точно срещу очната клиника се намира. ул. Дойран №26

# 178
# 179
Това е добре, такава сграда ще загрози района там..
Но все пак има информационна табела (нямах време да сляза да видя какво точно пише) и се строи там до Лидл. А какво точно ще е... По това, което видях изглеждаше като жилищна сграда около 10 - 12 етажа.

Общи условия

Активация на акаунт