Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 16

• 70 535
  • 829
  •   1
Отговори
# 180
Това е добре, такава сграда ще загрози района там..
Но все пак има информационна табела (нямах време да сляза да видя какво точно пише) и се строи там до Лидл. А какво точно ще е... По това, което видях изглеждаше като жилищна сграда около 10 - 12 етажа.

http://www.accentinvest.com/жилища-и-офиси-в-първия-по-рода-си-небостъргач-в-град-варна-астрал-тауър-топ-оферта_bg.html

# 181
  • Варна
То пък една красота в него район... Ще се пренасели, определено (и както навсякъде), но не се сещам за нищо забележително като архитектура или градска планировка наоколо, която да бъде чак загрозена от някаква нова сграда.

# 182
Вчера минах през кръстовището на Дом Младост, но понеже бях с колата не можах да видя хубаво. Имаше позициониран някакъв фургон точно на ъгъла - където беше Дом Младост и телефон на контакт - за продажби.
Някой има ли повече инфо?

# 183
  • Варна
Има на огражденията изпляскан телефон за продажба на апартаменти и паркоместа. Но няма транспарант с визуализации, име на инвеститора... малко съмнителна работа.

# 184
Говорехме за парка във Възраждане.
Исках да го смимам и да ви покажа. От балкон на жувущите в района.
Ами парк е силно казано:

# 185
В дясно от Лидл? Почти нищо не се вижда.

# 186
  • Варна
Каква е целта на снимката? Всеки може да отвори Гугъл Стрийт Вю и да разгледа каквото го интересува. Има снимки, както и сателитни изображения.
Все едно аз да снимам гледката от нас и да кажа, че морето е съвсем малко, щото аз виждам само педя от него…

# 187

Или това не се брои за небостъргачи или архитекта е с къса памет !?
https://icongroup.bg/prodajbi-kompleks-towers-varna/
https://metalexbuild.com/prodajbi-towers

Имат разрешително - 121/16.06.2022г.    ДВЕ ЖИЛИЩНИ СГРАДИ с топла връзка - първи етап, находящ се в УПИ XIII-286-"за жил.стр. и обществено обслужване", с идентификатор 10135.3512.1446, кв. 14, по плана на н.к. "Младост" I м.р., гр. Варна , публикувано в сайта на община Варна

Друг е въпросът , че още се мотаят със започването на строителство.

# 188
Двайсетина етажа отдавна са съвсем традиционна за българските градове етажност, не са небостъргачи. Има стотици такива сгради от времето на социализма.

Не съм убедена, че в България има небостъргач.

# 189
Аз съм чувала от моя роднина, която беше брокер много, много години.. Че във Варна има много големи подземни реки и максималната височина не трябва да е над 10 етажа. Но... тогава може би така са им казвали.

# 190
  • ВАРНА
Говорехме за парка във Възраждане.
Исках да го смимам и да ви покажа. От балкон на жувущите в района.
Ами парк е силно казано:

Тази снимка е направена от възможно най-неподходящата страна и въобще не се разбира, че има парк някъде там. Всъщност единственото нещо от парка на снимката са част от короните на 2-3 дървета.

# 191
Улицата е страшна обаче, докато притичаш от входа до колата спокойно можеш да получиш слънчев удар. Изцяло запълнен тротоар, няма и намек, че ще има улични дръвчета изобщо. Тая саморасла трева чистачите по принцип я стържат с едни шпатули. Все едно не сме в зелена Европа, а в африканско/арабско градче - само прах и пастелни цветове.

# 192
А как става разминаването по тази улица, след като там има паркирани автомобили, или може би е еднопосочна улицата?

# 193
  • Варна
Имам познати в Сезони. Някакво много странно нещо се е случило там, в северните спални няма прокарани пътища за климатици, защото нали уж били северни и нямало нужда, защото не става топло. Блякс! Лично за мен това е супер неадекватно решение.
Същото ми се случи миналара седмица в Рила, в един иначе топ хотел нямаше климатици, защото бил сред гора и на почти 2000м и няма нужда. Да, ама като е напекло през деня и е било 32-33 градуса и после ела да се мъчиш да спиш.

Иначе въпросният 'парк' е факт, че е супер смешен, рекламират го като 30 декара, което силно ме съмнява, че е така, това са 6 футболни игрища. В сравнение с това, което трябваше да е по първоначални данни, това което е на финала е подигравка. Ама от парк пари се не правят...

# 194
  • СИ
А как става разминаването по тази улица, след като там има паркирани автомобили, или може би е еднопосочна улицата?

Как става разминаването? Първо, черен джип е винаги с предимство. Останалите слаломират и се мъчат да минат по-напред от насрещно идващите с псувни и крясъци. Стържат се огледала, брони, фарове и колчета по тротоара. Родна квартална идилия.                   Smile
Естествено има и капещи външни тела на климатици и тръби с бяла изолация. Все се чудя, тия архитекти в Ботсвана ли са им дали дипломи или в Зимбабве?!              Smile

Общи условия

Активация на акаунт