ДЕКЕМВРИйче в коремчето расте, мама вече ще го води на море – ТЕМА 7 (2023)

• 33 870
  • 738
  •   1
Отговори
# 165
Е, момичета, а какво да кажа аз като на мен не само корема ми го няма, ама и краката ми изчезнаха 😅 Според мен всичко си е индивидуално, аз не обичам да се сравнявам и затова коремът ще се покаже, когато се покаже. Не бързам 🙂 И по тази причина, днес като гледах и в чуждестранните форуми за мазила против стрии, реших, че на този етап ще си взема само душ гел и лосион за бъдещи майки на Bübchen (не зная дали се намира в България), те правят козметика за бебета и реших, че продуктите им трябва да са по-чисти. И освен това ще си купя утре кокосово олио и какаово масло. Харесах си Спа комплект за майки, който е и за масажи, но ще почака.
PS: И за майките с коремчета, супер сте си🙂 Килограми се свалят, важното е да сте здрави и щастливи в този период ❤️

# 166
здравейте, аз ходя с широки дрехи и изобщо не ми личи, но днес приятелка ми каза, ами те всички знаят, не знам защо се криеш.. а сме казали само на нея и на родителите ми, дори братчето ми още не знае.. много се разстроих,  дори се разревах,  понеже исках аз да кажа на хората, а не те да клюкарстват заради пусната обява за моята работа.. 16+4

# 167
  • София
На мен по ПМЦ и дата на забременяване, ми го смятат термина за 11.12. Но по ФМ и дължина на МЦ (26 дни) ми го изместиха за 6.12. Не че е голяма разлика. Но ПРМ ми е на 6.03 иначе. Абе явно ще е за началото на декември ако е секцио, че може и края на ноември.
Карена, супер коремче! И при мен на работа всички знаят, макар че казах само на шефката и ЧР трябваше да уведомя, заради планирана командировка в чужбина лятото. Разни колежки се правят, че уж не знаят, но на здрасти първо в корема ме гледат 😂 Ходя с по-широки дрехи и понеже и преди не бях от най-слабите, още мога да позаблудя някого, но не и ако вече знае. Клюките вървят бързо, какво да се прави 🤷🏽♀
И двете ме попитаха за последна менструация -казах 15 март(при 28 дни ) АГ казва термин 21 декември ,феталната казва 18 декември 😁 и аз започнах да си ги смятам по феталната и излиза 14 +5 ,ама така ли е вече се обърках

# 168
здравейте, аз ходя с широки дрехи и изобщо не ми личи, но днес приятелка ми каза, ами те всички знаят, не знам защо се криеш.. а сме казали само на нея и на родителите ми, дори братчето ми още не знае.. много се разстроих,  дори се разревах,  понеже исках аз да кажа на хората, а не те да клюкарстват заради пусната обява за моята работа.. 16+4

Не се ядосвай, всичко си е в реда на нещата ....аз също много държа да си кажа на определени хора, а не да разбират от други...трудно е защото не ги виждам всеки ден, а времето си минава и започва да личи
Свекърът и свекървата само дето не пуснаха обява, че съм бременна... Слава Богу, че са в друг град иначе да се бяхме избили 🤣
Много се дразня за такива неща, ама много....
Чакай, че пак се нервирах ...🤣
Та исках да кажа, че вероятно много хора знаят, но просто са възпитани и уважително те чакат да им споделиш сама...а останалите хора нямат значение

# 169
  • София
Момичета, утре от 13ч има ден на отворените врати на неонатологията в Токуда. Някой да иска да ходи?

# 170
Ох и аз много се ядосвам като някой почне да си вре носа там където не му е работа 🤷.Аз преди да забременея постоянно чувах -ама айде де минаха 3 месеца от сватбата ,минаха 6 месеца от сватбата, мина година от сватбата.... Не стига ,че ми беше такава болка , Ами и да им търпя глупостите. Сега изобщо нямам никакво желание да казвам нищо на тези хора. Дето се вика знаят 5 човека . Честно да ви кажа на мен още ми е свитичко 🍀

# 171
pivolini и аз съм така,изобщо не искам много хора да знаят , около мен само родителите и 1-2 приятелки знаят. За разлика от свекърва ми,която каза на целия свят и полудях,още от втория месец "трябвало да се говори за това,че детето след това да говорело" направо пълни щуротии. Гледам да не се ядосвам.
Толкова не мога да се израдвам от притеснения,камоли като нея да казвам на целия квартал и всеки що види🫤

Лейди аз бих отишла, все пак за там са ми намеренията,но ако съм като днес - едва ставаща от леглото , сигурно няма да се домогна до там. Ти ще ходиш ли ?

# 172
  • София
Аз смятам да ходя, да. Ще посъкратя утре работния ден 😃

# 173
diorg аз съм така с едната ми баба.Тя е много неприятен човек и е страшна клюкарка и много си измисля и сигурно ще и кажа като родя 😁.Ние поне сме добре ,че повечето време сме в София и много много не ги чувам .Иначе за Токуда това го правят всеки месец аз вече съм ходила на две лекции ,може по-нататък да се организираме да отидем заедно който има желание.Аз сега бих дошла ,но съм в Бургас.

# 174
Оо хората са страшно нетактични. От жени, които имат вече деца, очаквах да са по-адекватни, но уви това няма общо.
Понеже при нас нещата се случиха благодарение на инвитро, много се пазих и близо месец бях хоум офис (преди това си ходех редовно в офиса). Веднага започнаха коментари от колежка защо съм вкъщи и от какво се пазя, да не би да съм бременна.
Бяхме на тийм билдинг и обяснявала как имало и други бременни, постоянно ме гледа в корема, следи чашите с алкохол. Не мога да проумея какво толкова ги бърка.
На родителите ни казахме като мина третия месец, като им казахме тихо да се радват и да споделят на най най близките. Супер се справят Simple Smile

# 175
diorg аз съм така с едната ми баба.Тя е много неприятен човек и е страшна клюкарка и много си измисля и сигурно ще и кажа като родя 😁.Ние поне сме добре ,че повечето време сме в София и много много не ги чувам .Иначе за Токуда това го правят всеки месец аз вече съм ходила на две лекции ,може по-нататък да се организираме да отидем заедно който има желание.Аз сега бих дошла ,но съм в Бургас.

Аз съм също за по-нататък, като станем 7-8 месец ме бройте, да мине жегата и лятото

# 176
И двете ме попитаха за последна менструация -казах 15 март(при 28 дни ) АГ казва термин 21 декември ,феталната казва 18 декември 😁 и аз започнах да си ги смятам по феталната и излиза 14 +5 ,ама така ли е вече се обърках

И аз съм ПМЦ на 15 март. АГ ме записа с термин на 22 декември, въпреки че по ехограф съм на 19-ти, както и по приложенията ми. Не го разбирам 🤣

Познайте - аз също съм на 15 март 😃 Моята АГ пък каза термин 20.12, но малката вървяла едра и го измести на 15.12.
При ФМ при Павлова тя каза същото - термин 15-16.12, било важно да се каже на този, който ще ме изражда и ако е секцио ме посъветва да не е по-късно пр 9.12.
Качила съм 4 кила и сега съм си спряла сладкото, защото първите месеци ми беше толкова лошо, че се чувствах добре, когато хапвам нещо 🤣 С предишната бременност за 14 седмици бях качила 1кг, ама тоя път неща много бързо се случват. Хубавото е, че няма да сме огромни лятото, а чак зимата.

Последна редакция: пн, 19 юни 2023, 22:20 от fleen

# 177
  • София, България
Е аз с ПРМ 17 март бях по всички календари с термин 22.12, това обаче при стандартен 28 дневен цикъл. Бебето обаче от няколко седмици си върви напред, та вероятно съм имала по-ранна овулация, така че 18.12. Макар че в началото си отговаряше точно на дните….

Вече не се притеснявам кой кога ще разбере. Беше ми важно свекървата да разбере навреме, понеже с ММ са от едно софийско село и му казах много да внимава да не се разчуе из селото преди свекървата, че да не разбере от селския площад Grinning то пък тя все беше заета и не се видяхме едно известно време, а аз не съм от хората, които ще вдигнат телефона и ще кажат “А,бе, знаеш ли, че всъщност съм бременна”, та така. Вече знае и нямам проблем и не крия умишлено със сигурност, но и не се хваля наляво-надясно. Simple Smile

# 178
Аз не съм казвала почти на никого, само на 2-3 човека, още не си личи …

Последна редакция: пн, 19 юни 2023, 22:59 от krasikoleva

# 179
  • Бургас
При мен си личи и то много, няма как хората си питат и казвам като питат. Някои са по-тактични, поглеждат към шкембето, но нищо не казват.

Общи условия

Активация на акаунт