Маринати

  • 31 383
  • 23
  •   1
Отговори
# 15
  • out of space
  • Мнения: 8 573
Цитат на: Valery
Кажете моля ви с какво мариновате телешото. Аз каквото и да го правя - все е като подметка после. А какви крехки телешки месца съм яла .............. аме те май с някакви химикали се обработват за целта.


Веднага ти казвам аз как го мариновам: чаша червено вино, соев сос, 1 изтискан лимон, черен пипер, малко нарязан лук, смачкан чесън, зехтин, пикантина. През час обръщам месото.

Много често преди да го сложа в маринатата го шпиковам с чесън, моркови, зърна черен пипер и дафинов лист.
Телешко + Дафинов лист = Вълшебна вкусотия!  Grinning

# 16
  • Бургас
  • Мнения: 3 553
За 2кг. месо пилешко:100гр олио
100гр вино
200гр сметана
50гр вода
майонеза, горчица, сол, чубрика, черен пипер
2 глави лук

За сухо месо /филе/ - 5кг.
1л прясно мляко
1/2л олио
100гр алкохол
2с.л. оцет
3-4 глави лук
1гл чесън
бахар, даф.лист

# 17
  • Мнения: 416
Аз така пека пилешки пържолки като ги намазвам преди това с горчица и подправки (много хубави стават с тази дижонската мисля че беше, на зрънца която е). Слагам и съвсем малко вода и мятам във фурната. Стават много крехки и сочни.  Laughing

# 18
  • Бургас
  • Мнения: 3 553
Цитат на: Milenika
За 2кг. месо пилешко:100гр олио
100гр вино
200гр сметана
50гр вода
майонеза, горчица, сол, чубрика, черен пипер
2 глави лук

За сухо месо /филе/ - 5кг.
1л прясно мляко
1/2л олио
100гр алкохол
2с.л. оцет
3-4 глави лук
1гл чесън
бахар, даф.лист


Бързах когато писах тези марини.
Месото се държи 24ч в марината.
Аз съм опитвала пилешкото - страхотно е.

# 19
  • Мнения: 8 769
Бързах когато писах тези марини.
Месото се държи 24ч в марината.
Аз съм опитвала пилешкото - страхотно е.
Миленика, а тези маринати хвърлят ли се? Според теб стават ли за домашно бяло пилешко месо (каквото ми предстои да готвя днес)? И какъв да е този алкохол от втората рецепта?

Последна редакция: вт, 06 сеп 2005, 12:52 от Туфка

# 20
  • Бургас
  • Мнения: 3 553
Бързах когато писах тези марини.
Месото се държи 24ч в марината.
Аз съм опитвала пилешкото - страхотно е.
Миленика, а тези маринати хвърлят ли се? Според теб стават ли за домашно бяло пилешко месо (каквото ми предстои да готвя днес)? И какъв да е този алкохол от втората рецепта?


Тези две марини ми ги каза един мой познат, голям кулинар.
Пилешкото което опитах, беше страхотно и се топеше в устата.
Лично пробвах марината за пилешко домашно, но ефекта не беше същия. Марината се хвърля.

Алкохола е водка или ракия.

Съжалявам, че днес ти отговарям.

# 21
  • In transit
  • Мнения: 11 792
Пробвайте да мариновате пилешко месо в сока на киселите краставички, сол и черен пипер. Това специално за бяло месо, става старашно крехко и сочно , и не седи на конци.
А може към оцета да добавите малко соев сос, горчица и зехтин.

# 22
  • Мнения: 8 769
Тези две марини ми ги каза един мой познат, голям кулинар.
Пилешкото което опитах, беше страхотно и се топеше в устата.
Лично пробвах марината за пилешко домашно, но ефекта не беше същия. Марината се хвърля.

Алкохола е водка или ракия.

Съжалявам, че днес ти отговарям.
Аха, жалко наистина. Тъй като не бях сигурна дали да сложа концентрат, нищо не сложих. Не стана толкова крехко, колкото трябваше Sad Хвърлих марината.

# 23
  • Бургас
  • Мнения: 3 553
Аха, жалко наистина. Тъй като не бях сигурна дали да сложа концентрат, нищо не сложих. Не стана толкова крехко, колкото трябваше Sad Хвърлих марината.

В къщи се готвят само домашни кокошки.
Е вари го - печи го, не става така крехко месото. Sad, защото са "старички" .
Крехко и вкусно е месото на домашните бройлери, на 20-30 дена най-много.

Общи условия

Активация на акаунт