На почивка в Поморие 2023 и 2024 г.

• 70 795
  • 983
  •   1
Отговори
# 975
Кал има на 2 места май в Поморие.
Ние сме били на Косата , там е хотел Релакс, бунгала и Гардения май се казваше апартхотел направен сравнително наскоро. Та вървиш от едната страна са ти сградите, от другата е блатото и накрая имаше хора продаваха кал, а други се въргаляха в една зловодна кална вода и седяха. Ние сме купували оттам в кофи за латекс, имаше и бутилки, те си влизат и ги пълнят, по-нагоре съвсем е блато и опасно..продаваха също и луга и хума или какво беше къде се мажеш за кожата. Това там е черният пясък и е много полезно, ако се мажеш с кал отгоре да се засипеш (болното място с този пясък) Той лекувал също. Стоиш нацапотена около 15 минути и се измиваш в морето. Също е хубаво за плажуване, но не е охраняемо иначе е спокойно, широко, бе кат дивак си малко, ама наистина е приятно.
Другото място ходят на някакво пак езеро, ама то ми се видя далече, аз така и не го намерих, исках да го видя, пак се мажат и лежат, после къпят в него, ама го няма пясъка. Ако можете да се разходите по Косата (така се вика мястото ) след Гран хотела е и все нагоре, нагоре...ами виж картата, то е като провлак.

# 976
В сграда до софарма сме,но не разбрах накъде е калта?Надолу посока онзи ластик или от софарма Надолу
Погледни карта на Поморие и виж къде е Музеят на солта. Там е калта.

# 977
  • столицата
Проверяват ли за зоната в Поморие? Гледам едни и същи коли си стоят по местата за зона, включително и на инвалидните места. Ако плащат, хич не им се връзва сметката, а на общинския паркинг има свободни места. Оставам с впечатлението, че никой не проверява. И паяк не съм виждала да се движи. Само на паркингите с бариера хората се самотаксуват.

# 978
Избягахме на юг от дъжда днес, но връщайки се, отидохме за цаца (за вкъщи) от заведение на южния край на плажа в новия град ( с гръмкото име РЕСТОРАНТ Гларус); цацата не ви я препоръчвам също...
Стигайки до там и слизайки от колата, бях шокирана от вида на морето! Персонала на заведението в последствие сподели, че е така при всеки дъжд...та НЕ ходете на плажа пред заведението!

И откъде извира цялата тая гняс:

# 979
Може ли препоръка за някое вкусно (и евтино) ресторантче на самообслужване в Поморие. Един вариант е ресторант Лагуна.

# 980
  • София
Черпя Ви с виртуален поздрав по случай последния топъл ден днес💙
https://www.instagram.com/reel/DAeHBqfITyE/?igsh=MXR6dDNhMXAwaGJqZg==

# 981
Благодаря!

Не е последният топъл ден. От Синоптик прогнозират,че чак до 11 октомври температурите ще са между 22-24 градуса...

# 982
  • София
Благодаря!

Не е последният топъл ден. От Синоптик прогнозират,че чак до 11 октомври температурите ще са между 22-24 градуса...

Зарадва ме! Ама едва ли ще посетим моренцето отново през '24-та

# 983
Очаквах нещо от Поморие. Все пак сме в тази тема.
Ще споделя, че и повторната ни почивка през септември беше разкошна. За съжаление уцелихме аварията без вода в града за денонощие и малко, но пък домакините ни от Къща за гости с ресторант "При Стойко" се бяха погрижили за всичко. Препоръчвам ги. Работят целогодишно.
Живи и здрави, догодина пак ще сме при тях. Изключително сърдечни хора.
На всички местни от темата - сърдечни поздрави!

Общи условия

Активация на акаунт