Кратки въпроси – бързи отговори (Техника и електроника, компютри, програми)

• 46 610
  • 752
  •   1
Отговори
# 525
В някой по-голям сервиз за компютри вероятно ще имат някой останал с флопи. Или ако имаш приятели в някое държавно учреждение, питай ги.
Иначе по-бързо и евтино може да ти излезе да си потъчаш външно флопи с USB. Много вероятно да има много евтини китайски в интернет (в Али Експрес и подобни), но не знам колко добре работят.

# 526
  • Козлодуй
И аз имам флопи но съм ви далеч Simple Smile

# 527
Имам и на двата телефона FM радио в Инструменти. От наличните приложения, не е инсталирано допълнително. На единия, като пусна радиото, ми показва честотата (еди-колко си мегахерца), на другия, освен честотата, ми показва името на радиостанцията, телефон за реклама в радиостанцията и пр. Искам да ми показва името на радиостанцията и на двата телефона

# 528
Здравейте! Huawei, проблем при инсталацията на ФБ- unavailable to download... Някой с идея какво да направя?

# 529
Имам и на двата телефона FM радио в Инструменти. От наличните приложения, не е инсталирано допълнително. На единия, като пусна радиото, ми показва честотата (еди-колко си мегахерца), на другия, освен честотата, ми показва името на радиостанцията, телефон за реклама в радиостанцията и пр. Искам да ми показва името на радиостанцията и на двата телефона
Би трябвало автоматично да извлича информацията. Пробвай да изтриеш вече запазените радио станции и да ги открие отново.

# 530
Здравейте! Нещо се случи с лаптопа ми вчера. Марка 'HP'. На черен екран ми излезе надпис от сорта на: 'No Bootable Device'. Сега пише нещо друго, но лаптопът не е пред мен в момента и не мога да копирам с точност съобщението.

Не знам дали е вирус или нещо по-сериозно. Няма кой около мен да ми помогне със съвет.

Може ли да ме насочите къде в София е удачно да го занеса на сервиз? И дали ще е възможно информацията, съхранявана на лаптопа досега, да се възстанови? Тя е доста по обем. Имам я копирана на друго място, за щастие. Но не цялата, а около 99% от нея. Все пак, бих настоявала да се възстанови, ако има как. В същия тип сервиз ли евентуално ще предлагат такъв тип услуга?
Моля, препоръчайте ми коректна фирма!

# 531
Здравейте! Нещо се случи с лаптопа ми вчера. Марка 'HP'. На черен екран ми излезе надпис от сорта на: 'No Bootable Device'. Сега пише нещо друго, но лаптопът не е пред мен в момента и не мога да копирам с точност съобщението.

Не знам дали е вирус или нещо по-сериозно. Няма кой около мен да ми помогне със съвет.

Може ли да ме насочите къде в София е удачно да го занеса на сервиз? И дали ще е възможно информацията, съхранявана на лаптопа досега, да се възстанови? Тя е доста по обем. Имам я копирана на друго място, за щастие. Но не цялата, а около 99% от нея. Все пак, бих настоявала да се възстанови, ако има как. В същия тип сервиз ли евентуално ще предлагат такъв тип услуга?
Моля, препоръчайте ми коректна фирма!

Така описан проблемът изглежда, че е с операционната система. Има вариант да е вирус или да са изтрити по грешка файлове, свързани с операционната система. Решението е преинсталация на Windows и за да запазите файловете си трябва да се прехвърлят предварително от хард диска на външен преносител. Това ще ви е трудно да направите сама, така че варианта е да потърсите помощ от специалист. Аз съм от Варна и не мога да ви насоча за конкретен такъв в София.

Последна редакция: пн, 19 авг 2024, 17:17 от vikkinbd

# 532
  • София
Как мога лесно да съединя два файла в един (в  jpg са), като игнорира презастъпването?

# 533
Как мога лесно да съединя два файла в един (в  jpg са), като игнорира презастъпването?
GIMP е безплатен, или paint е вграден за Windows ако е въпроса.

# 534
не знам дали ми е за тук въпроса, ако ли не- пренасочете ме , моля!
казусът-  фактури на доставчик, с изброени десетки услуги, всяка с входящи номера, и други релевантни подробности
нужно ми е да изведа информацията в екселски файл, но ексел не разпознава таблиците
незнаейки какво да правя, пробвах pdf в  word, и файла идва като снимка лепната в word  Rolling Eyes
някакви идеи?

# 535
  • Sofia
Здравейте!
Откъде да се сдобия с ключ / лиценз за Windows 10 Pro?
Гледах в eMAG, откъдето взех неотдавна ключе на безценица, но сега се нуждая от друго, а не намирам подходяща оферта. Освен това ми направи впечатление, че сякаш, сега всички лицензи се предлагат с физическа доставка, т.е. с куриер, а не електронно, както ми го доставиха миналия път.
Та, кажете някое изпитано място за ключ, моля. Simple Smile

# 536
не знам дали ми е за тук въпроса, ако ли не- пренасочете ме , моля!
казусът-  фактури на доставчик, с изброени десетки услуги, всяка с входящи номера, и други релевантни подробности
нужно ми е да изведа информацията в екселски файл, но ексел не разпознава таблиците
незнаейки какво да правя, пробвах pdf в  word, и файла идва като снимка лепната в word  Rolling Eyes
някакви идеи?

Значи е била сканирана фактурата, а не сейвната като pdf. Не мисля, че можеш да направиш нещо....

# 537
Опита ли някой от безплатните онлайн конвертори pdf/image to excel?

# 538
Опита ли някой от безплатните онлайн конвертори pdf/image to excel?
знаех си ,че има начин Laughing здрава и честита да си  Heart Exl
не съм и подозирала за конвертори pdf/image to excel, ама и мозъка ми явно е дал на късо вчера, та дори не потърсих Triumph

# 539
Здравейте!
Откъде да се сдобия с ключ / лиценз за Windows 10 Pro?
Гледах в eMAG, откъдето взех неотдавна ключе на безценица, но сега се нуждая от друго, а не намирам подходяща оферта. Освен това ми направи впечатление, че сякаш, сега всички лицензи се предлагат с физическа доставка, т.е. с куриер, а не електронно, както ми го доставиха миналия път.
Та, кажете някое изпитано място за ключ, моля. Simple Smile

От тук купихме преди няколко години...https://m.cdkeyoffer.com/
Електронно на мейла дойде кода.

Общи условия

Активация на акаунт