Кратки въпроси – бързи отговори (Техника и електроника, компютри, програми)

• 46 601
  • 752
  •   1
Отговори
# 540
Опита ли някой от безплатните онлайн конвертори pdf/image to excel?
знаех си ,че има начин Laughing здрава и честита да си  Heart Exl
не съм и подозирала за конвертори pdf/image to excel, ама и мозъка ми явно е дал на късо вчера, та дори не потърсих Triumph
Вярвай ми, вече дори не си задавам сама на себе си въпроса как да го направя. Питам Гугъл. Дори когато знам отвреме на време проверявам дали не са измислили по-оптимизиран и бърз начин да свърша същото. А сега покрай AI промените ще се повече откогато и да е било.

# 541
  • Sofia
Откъде да се сдобия с ключ / лиценз за Windows 10 Pro?
...
Та, кажете някое изпитано място за ключ, моля. Simple Smile

Наскоро купувахме от тук няколко различни продукта, като Офис пакет и операционна система: godeal24.com
Преди година-две също сме пазарували от тук и не е имало проблем.
ОЕМ ключовете ги получавате на електронната поща, а самия софтуер се дърпа диркетно от официалните сайтове (т.е. гарантирано е, че са "чисти").
Линка горе целенасочено е с кода на dir.bg, тъй като с него има(ше) допълнителни отстъпки в цената.
Оставям и линк към оригиналната статия/реклама на dir.bg за повече достоверност.

# 542
  • Sofia
Благодаря ви за отговорите! Simple Smile

ОЕМ ключовете ги получавате на електронната поща, а самия софтуер се дърпа диркетно от официалните сайтове (т.е. гарантирано е, че са "чисти").

А само да се ограмотя (Wink) – кое трябва да е "чисто"? Софтуерът имаш предвид, нали? Те, ключовете, предполагам, няма как да са "проблемни" в това направление?

# 543
Здравейте!
Откъде да се сдобия с ключ / лиценз за Windows 10 Pro?
Гледах в eMAG, откъдето взех неотдавна ключе на безценица, но сега се нуждая от друго, а не намирам подходяща оферта. Освен това ми направи впечатление, че сякаш, сега всички лицензи се предлагат с физическа доставка, т.е. с куриер, а не електронно, както ми го доставиха миналия път.
Та, кажете някое изпитано място за ключ, моля. Simple Smile
Гледам другите коментари и се чудя на хората колко пари дават за глупости. Преди 4 години си купих за далеч по-малко Windows 10 Pro Retail(разликата с OEM е, че Retail може да се активира на друга машина, а OEM е вързан към конкретната машина/дънна платка).

И по-интересното е какво се вижда в профилът ми в Microsoft.com

Дори Чичо Бил Гейтс няма против този лицензиозен код от незнаен сайт, който не е ясно откъде се снабдява с тези лицензи.
Скрит текст:

Лицензът е вързан за профила. На нова машина, когато се впиша с моят профил, автоматично ще се активира(без нужда да го въвеждам ръчно) и естествено ще се деактивира на другата машина. Тествах го вече. Това само по себе си доказва, че лицензът е достатъчно легитимен за Microsoft, а кой съм аз да се противя?

Със същата схема от друг незнаен сайт(платих с карта и не помня кой беше) купих Microsoft Office 2019. Също го активирах без проблем по стандартния начин.
Скрит текст:

Направих го за спорта, за да тествам доколко тези ключове стават и колко време ще работят. Явно няма проблем.

В момента има и други сайтове, които предлагат Windows 10 Pro Retail лицензи и то доста по-евтино. Аз лично бих рискувал 1-2 евро. Ето част от офертите:
Скрит текст:
Нарочно няма да дам директен линк, но сайтът с офертите от различни сайтове е allkeyshop и са филтрирани само Retail. Цената е с код за отстъпка.

# 544
Защо се занимавате с Windows 10.. инсталирайте си Ubuntu. Напълно безплатно, не ви трябват ключове и т.н.. Аз съм супер доволна от както минах на Ubuntu и не бих се върнала повече към Windows за нищо. Windows се хаква лесно и е най-удобния таргет за вируси.

# 545
Може би визираш моето мнение, та отговарям на чуденката ти - исках да е от що годе проверено място, не на сляпо да превеждам пари на Пенчо или Джон. Та проучих въпросното място, гледах и видео в което се препоръчваше същото място като надеждно, вдъхна ми доверие човека /той дава и други съвети, видеа прави за компютрите/, и за това поръчах от сайта.
Иначе в нета, да, има безброй места където да предлагат ключове, но аз като потребител не знам колко мога да им вярвам, че са надеждни. А този ми бе препоръчан от кръстника, който разбира от компютри, и допълнително попроучих, и така.
Иначе ще си запиша и сайта, който препоръчваш, той е общ като гледам, препраща към множество сайтчета други, сумата с която можеш да олекнеш в случай на недобросъвестност отсреща, е незначителна, стига обаче да имаш виртуална карта или карта която не ползваш принципно всекидневно, и в която не влизат повечко, така пари, защото и риска да ми хакнат картата, си го има...

# 546
Инсталирайте си Ubuntu, не се занимавайте с тоя Windows... по-сигурно е, няма вируси, нищо не се плаща, ъпдейтите се пускат на всеки 6 месеца и са напълно безплатни, дори няма нужда да рестартираш и спираш компютъра за ъпдейт, той си се изпълнява докато си работиш на компа без проблеми. Всички пакети, всичко е безлпатно.

# 547
Иначе ще си запиша и сайта, който препоръчваш, той е общ като гледам, препраща към множество сайтчета други, сумата с която можеш да олекнеш в случай на недобросъвестност отсреща, е незначителна, стига обаче да имаш виртуална карта или карта която не ползваш принципно всекидневно, и в която не влизат повечко, така пари, защото и риска да ми хакнат картата, си го има...
Ти също не си го купила от официален магазин и твоят е на същото ниво като моя, но много по-скъп.
Първият сайт, от който купих, го има от много години, както се вижда и не е еднодневка, но там цената е двойна в момента спрямо когато го купих, но все пак нищожна на фона на оригиналната цена от официални дистрибутори.

Първият път платих с PayPal(риск 0), а вторият с виртуална карта Revolut, на която сложих лимит, колкото да покрие трансакцията, а след това изтрих(риск 0).

# 548
Не съм казала че от официален сайт съм купила. Моля да не ми слагаш думи в  устата.
От проверен казах, препоръчан, пробван от доверени хора. Това казвам. Пробван и от мен, съответно за това го препоръчвам и аз.

# 549
  • Агент под прикритие
...от незнаен сайт, който не е ясно откъде се снабдява с тези лицензи....
Тези ключове са с известен произход. Това са ОЕМ лицензи за инсталация/продажба с нова машина, купени от разни OEM асемблатори, които обаче поради някакви причини не са успели да съберат и след това продадат машините, за които са били предназначени (в т.ч. и лаптопи, които продават) и тези ключове са им останали. Доколкото разбрах, в повечето договори с OEM асемблаторите няма изрична клауза, че не могат да препродават тези лицензи, нито изглежда Microsoft да ги интересува какво става с тези лицензи, след като вече са си прибрали парите за тях.

Оттам нататък, историята е ясна как протича...

# 550
...от незнаен сайт, който не е ясно откъде се снабдява с тези лицензи....
Тези ключове са с известен произход. Това са ОЕМ лицензи за инсталация/продажба с нова машина, купени от разни OEM асемблатори, които обаче поради някакви причини не са успели да съберат и след това продадат машините, за които са били предназначени (в т.ч. и лаптопи, които продават) и тези ключове са им останали. Доколкото разбрах, в повечето договори с OEM асемблаторите няма изрична клауза, че не могат да препродават тези лицензи, нито изглежда Microsoft да ги интересува какво става с тези лицензи, след като вече са си прибрали парите за тях.

Оттам нататък, историята е ясна как протича...
На тях дават EOM ключове, а Retail ключовете откъде? Някъде другаде е разковничето.

# 551
  • Агент под прикритие
Откъдето и да са тези retail ключове, изглежда никой не го интересува, а още по-малко микромеките, поне докато си получават парите за тях.
Откак Сатя Надел стана CEO, те рязко се фокусираха върху корпоративните клиенти, а частните някакси останаха на по-заден план.

Аз лично не съм срещал никъде по тия "евтини сайтове" да продават retail ключове. Всички, които съм виждал досега, са били OEM и си пишеше в описанието, че са такива...

# 552
  • Sofia
Ами то и аз съм си купувал преди години ритейл, само че ми пратиха CD диск, с ключ и лепенка пак беше 10 пъти по-евтина.

Но в днешно време и аз не съм виждал "ритейл" версии, само ОЕМ

# 553
Дадох линк и качих скрийншот на моят, че е RETAIL. Как пък не видяхте... Rolling Eyes

# 554
  • Sofia
Дадох линк и качих скрийншот на моят, че е RETAIL. Как пък не видяхте... Rolling Eyes
ами на самия сайт са си описали, кое как, макар и да са пропуснали някои факти: wincdkey.com/faqs/
Най-малкото твърдят, че RETAIL-а не може да се активира на друга машина.
А от други източници се твърди, че тези кийове едно на ръка могат да се деактивират, в случай, че този който ги издава спре да плаща (т.е. може и да е Понци схема, докато един ден продавача (който е лицензиран, срещу годишна такса) не си тръгне и след като спре плащането MS да деактивира всички ключове).
Има и трети вариант - MSDNR retail ключове предвидени за разработчици, а не за продажба.
Абе да сме честни - тези ключове, на тези пари не са съвсем точно 100% легални, но докато минава номера ще се ползват. До тук не съм имал проблеми и не очаквам да имам проблеми, защото нито Линукс, нито за Mac OS се плаща и на MS им е много трудно да продават самия Windows като продукт.
За мен лично не е проблем OEM/Retail щом самия софтуер се дърпа официално от MS и се активира легално през MS.

Общи условия

Активация на акаунт