Прага - тема 3

• 18 220
  • 228
  •   1
Отговори
# 195
Ами така ми го представиха, прочетох, че е наистина билково. Ох,.ще го мъча с нещо, че ме е жал да го мятам. Ама то е едно такова тръпчиво, точно лекарство...

# 196
В чай,или като модерното дайджестив.

# 197
Вашето не е бехеровка. Слагам снимка на лимоновата,че само тя ни остана неизпита Simple Smile

# 198
Всъщност Fernet е италиански по произход ликьор, вид "amaro" (горчивка), най-популярният тук е Fernet Branca. На мен ми е познат, понеже живея в Италия и е много разпространен, иначе не е моят тип питие. Както каза марулета, пие се като диджестив - малко шотче на екс след вечеря. Има и рецепти за коктейли, потърсете с името на Fernet Branca като най-популярен.

# 199
  • София
Извинявам се, имате ли спомен кога Уиз пускат полетите Варна - Прага? Помня, че са само от пролет до есен, но не помня кога ги пускат точно.

# 200
  • София
Това няма значение. Всяка година сезонните полети могат да стартират различно и не е задължително да е от деня на влизането на лятното разписание. Принципно е края на март - края на октомври.
Аз не съм оптимист, че ще има полети. Трябваше да са в продажба отдавна при все че други дестинации вече продават и за 2026г.

# 201
  • В градината...
През февруари летяхме с Таром, но сега тези полети не ми излизат. Странно. За същия период.

# 202
  • В центъра на моретата
От Варна до Прага пускат линии от юни до края на август Чешките авиолинии. Това е всяко лято, поне от десетина години назад.

# 203
  • София
Тоест единствения вариант остава България еър, така ли? (от Б-я)

# 204
  • В центъра на моретата
Нямам представа за кога търсите, но за лятото или есента на 2025 г. май е рано. Летните полети ги пускат от март. Мисля, че сега Българя ер имат от София. От Варна са летните директни полети на Чешките (предполагам, че ще ги има и тази година). Австрийските авиолинии имат с прекачване също от Варна. Предполагам, че и Турските имат пак от Варна.

# 205
  • София
Czech Airlines прекратиха операции изцяло преди два месеца. За летни полети Прага - Варна / Бургас вижте Smartwings, които поеха някаква част. Но не знам дали и точно тези.

# 206
  • В центъра на моретата
Smartwings оперират полетите на Чешките авиолинии. Но директните полети са от юни до края на август, през есента и зимата ги спират (ако става въпрос за Варна).  Нискотарифни са, но стават.
Иначе с прекачване може да се намерят на други.

# 207
Може да се лети до Виена, а от там  има редовни автобусни линии през около 30 минути до Прага и до Бърно. Излиза много по-изгодно от България Еър, но пък има допълнително пътуване с автобус.

# 208
  • София
Може да се лети до Виена, а от там  има редовни автобусни линии през около 30 минути до Прага и до Бърно. Излиза много по-изгодно от България Еър, но пък има допълнително пътуване с автобус.
А в този вариант автобусите от Виена за Прага от самата Виена ли тръгват? В смисъл вариант транспорт летище Виена - Виена и хващане на автобус ми се вижда лека галимация за това питам.

# 209
Автобусите тръгват от самото летище. Това е предпочитано пътуване за студентите от Бърно например. За Прага идва малко далече, но автобусите са със същата честота...

Общи условия

Активация на акаунт