Добре дошли в света на настолните игри 2

• 10 957
  • 86
  •   1
Отговори
# 75
Благодаря:)
Редактирам: сега виждам, че има и версия "първо пътуване" - first journey. Дали тя не се води като базова?
това е детският вариант, но отдавна не е налична и не се произвежда ззащото доста бързо омръзва.
За въпроси относно правилата на играта, ще отговоря на всички които имат нужда на лично.
Относно Азул и Кралски градини, стратегията е различна, в Кралски градини се мисли доста повече и трябва много неща да се съобразяват, ако ще се играе с деца, препоръчвам Азул.
За всеки които се двоуми между няколко игри, препоръчвам ви да отидете в клуб с настолни игри и да тествате/ пробвате различни, защото едно е по съвет, но съвсем друго е когато ти го играеш/опиташ. Хората сме различни и затова има такова изобилие, на мен ми харесват леки стратегии, но мъжете у нас искат Дюн и Източни империи, аз може да обичам Силвър, но вие да играте Каркасон, харесвам Катан ама много зависи от зара и вече не я играем, ако ще я пробваме трябва да е с допълнението градове и рицари ...

Последна редакция: пн, 27 яну 2025, 17:41 от вели

# 76
Супер тема! Ние сме невероятни фенове на настолните игри у дома.
В момента на почит е Ticket to ride.
Играли сме често и Dixit.
От българските - Хайдути.

# 77
Здравейте.Препоръчайте ми игра за дете на 5 години.Играем на Уно,Монополи ,Не се сърди човече.Мислех си за катан за деца.Взехме саботьор ама е малък за нея🫣🤷♀

# 78
Лабиринт, Омагьосаната гора

# 79
  • Г. О.
Хотел за буболечки, Мемори, Пиратско съкровище, Лото, черен Петър, Домино.

# 80
# 81
Какво мислите за таласъмски истории?

# 82
  • София
На моята 5 годишна й е интересна, заради историите, които са като книгата. На мен ми харесва, защото учи да играем заедно, помагаме си и разменяме зара, ако някой друг има нужда от конкретното число, за да стигне стълба, случка и т.н. целта е всички да стигнем края за определен брой ходове, а не кой е пръв.

# 83
Какво мислите за таласъмски истории?

За мен беше много недомислена игра, половината от нещата в нея никога не се използват, а накрая дали ще я завършиш или не зависи основно от късмета. Може да играете перфектно и накрая един да не може да хвърли например 5 и всички губите.
Иначе е красива, качествена като изработка, вложено е желание в направата ѝ, но е трябвало да се помисли една идея повече и по геймплея.

# 84
Здравейте! Някой има ли тази стара настолна игра

# 85
Пускам няколко идеи за настолни игри, които съм играла с удоволствие:

1. Кодови имена – Игра с думи, в която два отбора се състезават да открият своите тайни агенти чрез асоциации. Бързо и лесно се навлиза в играта, без излишно затормозяване от правила,  кутията съдържа много карти с думи, които са двулицеви, което осигурява безброй възможности и игри - няма нужда от закупуване на разширения. Супер забавна семейна игра, може да се играе от 2 до 6+ човека.

2. Експлодиращи котета – Подобна на УНО, но с котки. Иска се свикване с правилата и картите, но веднъж като ги научиш играта е бърза и приятна.

3. Chronicles of Crime – Криминална кооперативна игра, която освен физическите елементи на бордовата игра се развива и на вашия телефон. Всички сте един отбор (от 2 до 4 човека) и разследвате престъпленията като детективи. Изисква се проучване на правилата, подготовка на игралното поле и внимателно следене на случаите, както и да може да се работи с телефон - не е трудна, но е дълга и може да отнеме часове (зависи от играчите). Играта е "заключена" под формата на сценарии, които достъпвате от app-а на играта и през цялото време трябва да се ползва мобилния телефон, за да напредвате в случая, който разследвате. Базовата версия на играта предоставя няколко различни сценарии на български и английски, като допълнително може да си закупите онлайн още или да вземете настолно разширение на играта.

4. Dobble – Бърза игра, подходяща както за деца, така и за възрастни. Има най-различни варианти в интернет с различни тематични картинки - виждала съм dobble мърч с любими филми, герои и т.н. Супер лека и бърза игра, но иска съсредоточеност и свикване.

5. Карти срещу българщината – Забавна парти игра с карти, която също е лесна - правилата са елементарни, което я прави чудесна за групи. Задължително трябва да имате чувство за хумор! Картите не са много и бързо може да се изчерпат и омръзнат при честа игра, но пък имат разширения, които може да се закупят допълнително. За разширенията не мога да дам мнение, понеже не съм ги играла.

# 86
Излизат ми разни видеа в инстаграм за UNO h2o, дали някой го е намирал да се продава в България онлайн или във физически магазин?

Общи условия

Активация на акаунт